עזרה לבת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה לבת
    רחלי
    07/06/2010

שלום יש לי בת מתוך 4 ילדים היא הקטנה והיא בת 34 אינה עובדת במהלך חייה עבדה מעט מאד והכל מתוך לחץ מצידינו זה לא בא לה מיזמתה היתה במזרח הרבה זמן חזרה ובסך הכל ילדה טובה מחוץ: היא מרבה להצטלם בצורה אובססיבית כל הזמן בלי הגבלה הופכת את היום ללילה ואת הלילה ליום כשיש לה חבר היא קנאית בלי שום הגיון היא משבשת את החיים של כולם כולל חייה ולא נחמד לנו איתה בהמעטה אני מאד דואגת לה ולעתידה אנחנו לא צעירים ומה יהיה כשלא נהיה פה יותר? הלוואי והיה לי אפשרות לתמוך בה בטיפול אבל אין לי שום דרך לתת לה טיפול פרטי אנחנו חיים עם הרבה חשבון וידינו קצרה מלשלם מישהו יכול לענות לי מה זה מצביע ההצטלמות האובססיבית הזו?מישהו יכול להפנות אותי לאיזשהו מקום ששם תקבל עזרה למרות שלא נראה לי שהיא תסכים אני מרגישה שהיא ממש זקוקה לעזרה בתודה רחלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לבת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בבת

רוני פרישוף
    07/06/2010

שלום רחלי,

ילדים זה שמחה, אבל כשדברים לא מסתדרים אצלהם, זה גם כאב לב גדול.

לא ברור עד כמה ביתך מכירה בכך שההתנהלות שלה בעייתית. יתכן שהיא חשה מיוחדת, ושאורח החיים שלה משקף את הבחירות שלה, בחירות שעליהן עליה לקחת אחריות, כולל אחריות כלכלית.

המוטיבציה להגיע לטיפול, והצלחת הטיפול, תלויות במידה רבה בהכרה של האדם שקיימת בעייה, וברצון שלו לשינוי.

אם ביתך מוכנה ורוצה לטפל בעצמה בעזרת טיפול נפשי, היא יכולה לקבל טיפול בחינם במרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות בקירבת מגוריה. בחלק מהמרפאות יש עומס ורשימת המתנה, אך הטיפול טוב, ואפשר לשלב הערכה פסיכיאטרית במידת הצורך.

דרך קופת החולים ועמותות שונות אפשר לקבל טיפול מסובסד.

בטיפול היא גם תוכל להבהיר לעצמה מה משמעות ההצטלמות המרובה, ולאיזה צורך זה עונה. יתכן שתוכלו לקיים פגישה משפחתית, בהרכב מלא או חלקי.

גם לך, רחלי, אני מציעה לקבל עזרה, הכוונה ותמיכה מקצועית. אני לגמרי מבינה את תחושת הדאגה והאחריות לילדים בכל גיל, גם כשהם מבוגרים. יחד עם זאת, כדאי שתשימי את עצמך וצרכייך במרכז, ותלמדי לחיות חיים מלאים ורגועים, ולהציב לביתך דרישות וגבולות בהתאם לגילה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו