מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טעות שעשיתי ואי אפשר לתקןאבגד08/06/2010
היי,
אני לא יודע מאיפה להתחיל. הבעיה התחילה בצבא, בעצם עוד לפני הצבא, אני הייתי מועמד לפקיד מודיעיני בכיר מאוד בשל השפה שאני דובר(פרסית) כל תקוותי היו תלויות בזה, הייתי בטוח שזו הולכת להיות הקריירה שלי בחיים, רציתי להמשיך לקצונה(הייתי מתאים), להמשיך לדיפלומטיה וביטחון, אך לצערי הודיעו לי שלא התקבלתי כמה שבועות לפני הגיוס, דבר שהוביל את הצבתי במקומות שלא תיארתי לעצמי להגיע, מחסניםם בבסיסי מזון, אפסנאות וכל זה. זה פשוט הכניס אותי לדיכאון, הרגשתי שאני נוסע כל יום שעתיים סתם, מבזבז את החיים שלי וכך אחרי זמן קצר, הגעתי למצב שאני אומר לקבן שאני רוצה לצאת מהצבא, אחרי כמה פגישות שעשיתי הצגה שאי סובל מחרדות שמפריעות לי בתפקיד ואפילו הבאתי את אמא שלי לשם שתעזור לי.
זמן קצר אחרי כבר הייתי בחוץ. באותו יום של השחרור היו לי רגשות מעורבים. מצד אחד, אמרתי לעצמי, איזה כיף הסיוט נגמר. מצד שני אמרתי, הייתי צריך להילחם יותר במערכת ולנסות למצוא את עצמי.
אחרי כחצי שנה נכנסתי לשירות הלאומי ועוד מעט אני משלים שנה של התנדבות(מגן דוד אדום). מדי כמה זמן אני נתקל לסיטואציה שאני רוצה להעלים את זה התקופה הזאת, למרות שזה נחשב פטור מטעמי בריאות, אך עדיין החברה לא מקבלת את זה. אני לא יודע אם אני רוצה לחזור לצבא, גם אם אני ארצה, זה תהליך שלוקח חודשים ארוכים מאוד וממש לא בטוח שיקבלו אותי, וגם אם יקבלו אותי זה יהיה בתפקידים הכי זוטרים כמו נהגים.
אני כל הזמן חושש שידחו אותי מכל מני תפקדים בעתיד אחרי שיעלו על זה(למרות שעל פי חוק אין הבדל בין שירות לאומי לצבאי).
אני פשוט מבולבל, לא יודע לאן אני ממשיך.
צריך יעוץ ומעקב אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקורת ושיפוטיות
שחף ביתן09/06/2010שלום לך,
ניכר כי הדילמה שלך מעיקה עליך וכי היסטואציה שתיארת נוגעת לתחושות בסיסיות של ערך עצמי ואמונה בעצמך. נדמה לי שאתה לעיתים השופט החמור ביותר של עצמך. הצבא לעיתים קרובות מפספס אנשים ושם אותם בתפקידים שאינם מתאימים להם ושהם מתקשים לתפקד בהם. אך אין בכך בהכרח להעיד על יכולותיהם וכוחותיהם. הנה אתה עומד להשלים שנה בשרות לאומי, אתה מצליח להתמיד, ואתה לא מספר כי אתה סובל שם, או בקושי מצליח לסיים. המחויבות שלך מורגשת בעצם הבחירה לעשות שירות לאומי.
חשוב שתוכל להשלים עם עצמך ועם הבחירות וההחלטות שעשית ואתה עושה, ולהמשיך להאמין בערכך וביכולות שלך, שגם במעט שכתבת כאן הורגשו. אני בטוח כי תוכל לרתום את היכולות האלו לעשייה בעתיד, ולתרומה לעצמך ולחברה.
אם אתה מרגיש כי המצוקה קשה במיוחד אני מציע לפנות לטיפול בו תוכל לחקור לעומק את הפגיעה שאתה חש, ולשקם את תחושת הערך העצמי, וכן לבחון את האפשרויות שעומדות בפניך כדי לבחור ממקום שקול ועמוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)