מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה רצינית ביותר..טל11/06/2010
אני לא יודעת אם אתם זוכרים את המקרה שלי , אז בקצרה אזכיר שבן הזוג שלי נכנס לדיכאון והוא על כדורים ולא ידעתי אם להישאר איתו או לחזור לגור עם ההורים.
החלטתי לחזור לגור עם ההורים כי הבנתי שזה יעשה גם לי טוב וגם לו טוב.
בלי קשר לזה , אתמול קרה מקרה שפשוט גרם לי לניעור רציני ביותר של היחסים האלה..
הוא סיפר לי אתמול בערב שבבוקר הוא כמעט התאבד.
חטפתי שוק. עד עכשיו אני בשוק.
לא ידעתי איך להתמודד ואני עדיין לא יודעת.
מהרגע שהוא סיפר לי על זה ועד עכשיו אני חושבת רק על זה ופשוט לא יודעת מה לעשות.
אני מרגישה ערבוב של כמה מחשבות ורגשות : עצובה , אוהבת אותו , לא רוצה בן זוג כזה לחיים , לא רוצה להשאיר אותו לבד , מה יקרה בעתיד?
היום הוא ילך לפסיכיאטר ולדעתי הוא יתן לו כדורים שיותר יתאימו לו (כרגע הוא על ציפרלקס אבל זה כנראה לא מספיק חזק).
בן הזוג שלי אומר לי שזה לא מגיע לי כל הסבל הזה , והוא צודק..
אני פשוט לא יודעת מה לעשות כרגע , אם להישאר איתו ולתת לו את הזמן להשתקם ולהתחיל מחדש או לחתוך..
מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו , מצד שני אני יותר מדיי חוששת מעתיד עם אדם כזה..
האם מניסיונכם אדם שמגיע למצב כזה עלול להגיע אליו שוב? מה עושים..
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי.
בת 16.12/06/2010היי לך,
אני מרשה לעצמי להביע דעה ואת תבחרי מה לעשות עם זה.
לדעתי,השאלה שצריכה לעלות כאן עכשיו היא ממש לא מה יהיה המשך היחסים ביניכם.
לא נראה לי שזה מה שחשוב.
מה שחשוב הוא שבן הזוג שלך,נמצא בסכנת חיים.
את לא יכולה למנוע מעשה אובדני,אבל את יכולה להיות איתו,ללוות אותו,לתמוך ולחבק.
את צריכה לשאול את עצמך האם את מוכנה לעמוד לצידו עכשיו(עם או בלי התחייבות לקשר זוגי).
איך תרגישי במידה ותקחי עכשיו צעד אחורה?
איך תרגישי במידה והוא יתאבד?
את במצב מורכב,
אבל השאלה כאן,כרגע, היא בהחלט לא מה יהיה טיב היחסים ביניכים.,
אפילו אם תחליטי שאת לא רוצה שהוא יהיה בן הזוג שלך האם זה יגמר שם?
לא תדברו?לא תפגשו?
כי אם כן,את בין כה וכה תצטרכי להתמודד עם אדם אבדני,ככה שאיך תגדירו את היחסים ביניכם כרגע קצת פחות משמעותי,לדעתי בכל אופן.
כמעט כל אדם עשוי להכנס למצב של דכאון ומחשבות אבדניות.
גם אדם שלא הייתה לו הסטוריה של זה לפני כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר אובדני
רוני פרישוף12/06/2010הי טל,
בודאי שאני זוכרת אותך, וליבי איתך, עם חברך, ועם הסבל שלכם.
הרעיון שחברך חשב להעדיף את המוות על פני החיים מזעזע אותך מאד. את לא יודעת איך להושיט יד, ואולי פוחדת שאם תושיטי לו יד הוא ימשוך אותך מטה, אלא התהום שהוא נמצא בה. אני מאד מקבלת את עצתה של "בת 16", להיות כרגע עבורו אוזן קשבת ולב תומך, ואת השאלות בקשר לעתידכם המשותף לשים בצד עד שוך הסערה.
טוב שחברך נוטל טיפול אנטי-דכאוני, ונמצא במעקב. הייתי ממליצה לו בחום להעזר בטיפול נפשי לצד הטיפול התרופתי, כדי לחזק את היסודות ולא רק להרגיע את הסימפטום. מחקרים מראים ששילוב של טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה יכול לנצח את הדכאון. אצל חלק מהאנשים יש חזרה של אפיזודות דכאון במהלך החיים, ואחרים נרפאים לחלוטין. קשה לנבא, ובודאי לא אוכל להעריך את המצב במסגרת האינטרנטית שלנו. אולי בהמשך תוכלי להצטרף לשיחה אצל הפסיכיאטר.
לגבייך טל, את נמצאת בפרשת דרכים משמעותית מאד. התשובות נמצאות בתוכך, את צריכה לשאול את עצמך את השאלות הנכונות, ולקבל הרבה תמיכה כדי להתבונן באומץ אל תוך תוכך. הלואי ויכולתי לתת לך עצה והכוונה, אך מכיון שאיני מכירה אותך כלל יהיה זה חסר אחריות מצידי, וגם שיבוש של התהליך העדין והאמיתי שאת עוברת עם עצמך.
אני מאד ממליצה לך להעזר בטיפול כדי לקבל תמיכה, הכלה, ומסגרת בטוחה להרגיש ולחשוב בה בחופשיות.
מאחלת לך ולחברך אושר ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)