טיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול
    בת 16.
    11/06/2010

היי מה שלומכם?
    זו שוב אני..

אחרי מס' פגישות(3)המטפלת שלי אמרה לי שבפגישה הבאה היא רוצה שאצייר כמה ציורים(לא בדיוק הצלחתי לדבר).

זה קצת מלחיץ אותי.
    רציתי לדעת לשם מה הציורים יעזרו?
    מה היא יכולה לגלות עליי דרכם?
    אילו ציורים היא תבקש שאצייר?

תודה,ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציורים בטיפול

רוני פרישוף
    12/06/2010

שוב הי בת 16,

אני שמחה לשמוע שצלחת כבר שלוש פגישות, ומאחלת לכן המשך דרך צלחה!

לא אוכל לדעת למה בדיוק התכוונה המשוררת...

זה יכול להיות הרבה דברים.

ציורים משמשים בטיפול ככלי איבחוני. קצת כמו גרפולוגיה, דרך סגנון הציור אפשר ללמוד כל מיני דברים על אישיות האדם, כמו: עד כמה הוא תופס מקום, כמה הוא מרגיש בטוח, מה דימוי הגוף שלו, האם הוא מופנם, אימפולסיבי, ודברים כאלה. הרוב המכריע של האנשים שעוברים איבחון כזה נהנים מהחווייה, ולומדים הרבה מהפידבק של הבודק. נדיר שנבדק סובל מהתהליך, אך אם מתעורר קושי כלשהו מיד אפשר להרפות מהעניין.

ציורים משמשים גם ככלי טיפולי. יש ענף שלם שמתמחה בכך ששמו "טיפול בהבעה ויצירה". גם פסיכולוגים "רגילים" יכולים לעשות שימוש בכלים יצירתיים כדרך לעקוף את כבדותן של המילים, וכדרך לייצר אווירה יותר חופשית ויצירתית בטיפול. גם זו חוויה מעשירה ונעימה, אך כמובן רק אם המטופל מעוניין בכך.

את כל השאלות, החששות והתהיות שאת מעלה כאן את ודאי וודאי יכולה להעלות בטיפול שלך, ולקבל תשובות ממקור ראשון.

ההרגשה שלי היא, שהמטפלת שלך פשוט מנסה "להגיע אלייך", והיא מוכנה לנסות כל מיני דרכים שיקלו עלייך להיפתח ולהרגיש בנוח.

אז אל תילחצי (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

בת 16.
    12/06/2010

את מקסימה!!
    תודה על התשובה.

קשה לי לעלוחת בטיפול את השאלות האלו,אני פשוט לא מצליחה לדבר שם.
    אני גם לא ממש מצליחה להבין מה הקו האדום בטיפול.
    על מה אני יכולה לדבר ועל מה לא.

היא שמה דגש מאד גדול על הקטע של ההורים.
    למשל,כשאמרנו לה שאבא לא יודע על הטיפול היא דרשה שנספר לו,גם אם לא בפרטים אלא רק ניידע אותו שאני בטיפול.

לא יודעת,
    זה מפריע לי.
    מפריע לי שהיא נותנת להורים כ"כ הרבה משקל בטיפול שלי.
    אני רוצה שהמקום הזה יהיה פתוח,ובטוח.
    ואני לא יודעת איך לבדוק איתה איפה הגבול.

אני צריכה לדעת שמה שנאמר נשאר שם.
    ולמרות שהיא כביכול סיפרה לי מתי היא מחוייבת לספר להורים וכו וכו',היא לא בדיוק הסבירה לי במפורט.
    וחשוב לי לדעת את כל המקרים בהם היא צריכה לדווח.

אני גם מפחדת שהיא תגלה עלי דברים דרך הציור שאני לא רוצה שתדע..בנתיים בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו