מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב רוחהגר15/04/2007
שלום
אני בת 18, וכבר בערך שנתיים אני סובלת מעליות ומורדות חדים במצב הרוח. או שאני במצב רוח מאוד טוב, או שאני שוקעת בדיכאון עמוק, ולאחרונה בעיקר דיכאון. בדרך כלל אני אפילו לא מצליחה למצוא את הסיבה לזה, ולפעמים אני ממש מרגישה חוסר אונים. אני לא מצליחה להתגבר על זה, וככל שהזמן עובר זה רק נעשה יותר מתסכל. חשבתי על טיפול פסיכולוגי, אבל זה לא בא בחשבון (הורי שמרניים מדי). האם יש איזו תרופה שאפשר לקחת, או משהו שיכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרון לא כימי למצבך
עמית17/05/2007אני יודע שזה נשמע מוזר לאור מה שאומרים הרופאים אך יש לי פתרון לא כימי למניה דפרסיה שעובד! התקשרי: 0526865579 להתרשמות לא מחייבת עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמית, אולי תעדכן את כולנו במה מדובר
הילה הראל23/05/2007נשמח לשמוע ממך פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדנדה אפקטיבית
ק.י.25/05/2007כדאי להתיעץ עם רופא פסיכיאטר בקופה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדברי עם מישהו.
סיון29/05/2007הגר, אני לא חושבת שיש תרופה(איני יודעת בוודאות) מה שכן אני חושבת שאליך ללכת ולדבר עם חברה קרובה שיודעת בערך מה עובר עליך. ואת מה שהיא אינה יודעת,ספרי לה. זה חשוב מאוד כמה שזה קשה.(כמוון אם את סומכת עליה מספיק). אני בהחלט מאמינה שליפתוח את הנשמה בפני אדם מסויום שאת סומכת עליו יכול לעזור. איתה כבר יהי לך קל יותר להיתיעץ. או עם אמא שלך או קרוב משפחה שעליהם את סומכת. תחלקי את רגשותייך עימם ואולי הם יוכלו לעזור לך. כי איני יודעת במפורש מה עובר עלייך לכן איני יכולה לעזור. זה חשוב מאוד לדבר עם מישהו. המצבי רוח השונים לא נובעים סתם כך. ישש לכך סיבות.
*אם אין לך כל כך מישהו שאת כל כך קרובה עליו, אז יכול להיות ההפך. אולי דווקא מישהו יותר רחוק יוכל באיזושהי דרך להבין אותך. אני בטוחה שילד/ ילדה שתבואי עליהם ותחלקי את הדברים העוברים עליך, ירגישו שאת סומכת עליהם ויששמחו לעזור לך. רק כמוון תדעי את הגבול ותיהיה בטוחה באדם שלפניו את עומדת לחשוף את הדברים. זה "נורא" חשוב. רק אדם שניראה בעיניך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגר יקרה...
רונן דוד15/04/2007
נושא של מצבי רוח משתנים מאפיין את גיל ההתבגרות מאד.
את אומרת שאצלך השינויים קיצוניים.
לפי דעתי, את חייבת לקיים שיחה עם ההורים שלך ולדבר על כל הרגשות
וכל מה שתיארת כאן וביתר פירוט,
הם חייבים להיות מעורבים בנושא.
אחריי אותה שיחה אתם צריכים להחליט ביחד כיצד מטפילם בזה,
בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות בסופו של דבר לשיחת היכרות עם פסיכולוג,
אפשר לעשות זאת באופן פרטי כך שלא יירשם הדבר בשום תיק רפואי.
בקשר לטיפול תרופתי, עד כמה שידוע לי,
רק פסיכיאטר יכול להמליץ ולכתוב לך מרשם לטיפול תרופתי,
ורופא משפחה במצבים מאד מיוחדים גם יכול לעשות זאת.
בהצלחה לך ותעדכני אותנו מה החלטתם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשמצב הרוח משתנה בקיצוניות
הילה הראל15/04/2007זה מאוד לא נעים, בלשון המעטה. התמודדות עם שינויים קיצונייים ותכופים בצ\מצב הרוח דורשת המון כוחות ואנרגיות וזה בא על חשבון דברים אחרים... נכון?
את כבר בת 18, זאת אומרת, שאת לא קטינה ויכולה לפנות לעזרה גם בלי לשתף את הורייך, אם את מרגישה שזה עדיין לא מתאים לך או להם. אם תפני לטיפול, תוכלי לחשוב מה לעשות יחד עם המטפל/ת שלך ולבדוק האם יש סיבה לשינויים או שמדובר במה שנקרא "הפרעה במצב הרוח".
את יכולה לפנות באופן פרטי, אם יש לך איך לממן טיפול. פגישה עולה כ- 300 ש"ח.
את יכולה לפנות גם דרך קופ"ח אם יש לך ביטוח משלים. לקופ"ח כללית למשל יש שירות שנקרא "רותם מדיקל" . הפניה היא דיסקרטית ויש לך סודיות מוחלטת. העלות נמוכה יחסית: 160 ש"ח לפגישה.
אפשר כמובן לפנות גם לשירות הציבורי, ללא תשלום: מרפאות לבריאות נפש וכדומה, אבל אז יש רישום בתיק הרפואי.
אם את רוצה עזרה תרופתית, ללא טיפול פסיכולוגי, את יכולה אולי לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ אתו, אם יש לך רופא כזה שאת בקשר טוב אתו. ואם לא, אז גיל 18 זה זמן מתאים למצוא רופא/ה משפחה טוב/ה, כזה שאת יכולה לסמוך עליו/ה.
צר לי שאי אפשר לעזור לך יותר כרגע, אבל כדאי קודם כל לעשות בירור רפואי ואז להתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)