מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- במצב נפשי לא טובשולה20/06/2010
אני זקוקה לעזרה נפשית דחופה, ואין לי כסף לשלם 2000 שקל בחודש לפסיכולוג - מי שאמור להיות בריא אלו רק אנשים בעלי כסף? מה אני יכולה לעשות אם יש לי מקסימום 1000 שקל בחודש שאני יכולה להרשות לעצמי לטיפול פסיכולוגי? אני צריכה ללכת למישהו פחות טוב, לסטודנטים? ללכת לקופת חולים שם לא יתייחסו אלי באופן אישי?
זה מאד מאכזב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום
רוני פרישוף20/06/2010שלם שולה,
אני לא בטוחה שאני מבינה את טענתך.
כשיש לך בעייה גופנית כלשהי, האם אינך פונה לרופא משפחה דרך קופת חולים? ולרופאים אחרים, גניקולוג, אף-אוזן-גרון וכו', האם אינך פונה דרך הקופה? האם אינך סומכת עליהם? את כל צרכייך בתחום הזה את מקבלת במגזר הפרטי?
מדוע הסטיגמה השלילית דוקא לגבי פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים העובדים דרך הקופה? מדוע להשחיר קבוצה ענקית של אנשי מקצוע מצויינים שעובדים עבור שכר נמוך יחסית, בין השאר מסיבות אידאולוגיות?
ומנגד, האם תליני על רופאים פרטיים המבקשים שכר בהתאם לותק ולמוניטין שלהם? (אגב, מאיפה הסכום של 2000 ש"ח?!).
בקיצור, את מוזמנת לקבל טיפול חינם במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך, או טיפול מסובסד דרך קופת החולים ומוסדות שונים. אני מבטיחה לך שתפגשי שם אנשי מקצוע רציניים ומסורים. כמובן, שעיקר העניין בטיפול הוא הכימיה וההתאמה, ובזה אפשר "ליפול" גם בטיפול פרטי שקיבלת עליו המלצות.
יכול להיות שחלק מההתנגדות שאת מרגישה נובע מה"צרימה" שיש בקישור בין טיפול נפשי לבין תשלום. מוזר, לכאורה, לשלם בעד הקשבה, אמפתיה, אכפתיות ומילה טובה. מוזר עוד יותר לחשוב שככל שמשלמים יותר, כך מקבלים "יותר" יחס. זהו נושא משמעותי וחשוב, שראוי להתייחסות בטיפול, ואולי מתחבר באופן אסוציאטיבי לגורמי המצוקה בחייך.
תרגישי טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)