במצב נפשי לא טוב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• במצב נפשי לא טוב
    שולה
    20/06/2010

אני זקוקה לעזרה נפשית דחופה, ואין לי כסף לשלם 2000 שקל בחודש לפסיכולוג - מי שאמור להיות בריא אלו רק אנשים בעלי כסף? מה אני יכולה לעשות אם יש לי מקסימום 1000 שקל בחודש שאני יכולה להרשות לעצמי לטיפול פסיכולוגי? אני צריכה ללכת למישהו פחות טוב, לסטודנטים? ללכת לקופת חולים שם לא יתייחסו אלי באופן אישי?
    זה מאד מאכזב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    במצב נפשי לא טוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשלום

רוני פרישוף
    20/06/2010

שלם שולה,

אני לא בטוחה שאני מבינה את טענתך.

כשיש לך בעייה גופנית כלשהי, האם אינך פונה לרופא משפחה דרך קופת חולים? ולרופאים אחרים, גניקולוג, אף-אוזן-גרון וכו', האם אינך פונה דרך הקופה? האם אינך סומכת עליהם? את כל צרכייך בתחום הזה את מקבלת במגזר הפרטי?

מדוע הסטיגמה השלילית דוקא לגבי פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים העובדים דרך הקופה? מדוע להשחיר קבוצה ענקית של אנשי מקצוע מצויינים שעובדים עבור שכר נמוך יחסית, בין השאר מסיבות אידאולוגיות?

ומנגד, האם תליני על רופאים פרטיים המבקשים שכר בהתאם לותק ולמוניטין שלהם? (אגב, מאיפה הסכום של 2000 ש"ח?!).

בקיצור, את מוזמנת לקבל טיפול חינם במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך, או טיפול מסובסד דרך קופת החולים ומוסדות שונים. אני מבטיחה לך שתפגשי שם אנשי מקצוע רציניים ומסורים. כמובן, שעיקר העניין בטיפול הוא הכימיה וההתאמה, ובזה אפשר "ליפול" גם בטיפול פרטי שקיבלת עליו המלצות.

יכול להיות שחלק מההתנגדות שאת מרגישה נובע מה"צרימה" שיש בקישור בין טיפול נפשי לבין תשלום. מוזר, לכאורה, לשלם בעד הקשבה, אמפתיה, אכפתיות ומילה טובה. מוזר עוד יותר לחשוב שככל שמשלמים יותר, כך מקבלים "יותר" יחס. זהו נושא משמעותי וחשוב, שראוי להתייחסות בטיפול, ואולי מתחבר באופן אסוציאטיבי לגורמי המצוקה בחייך.

תרגישי טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו