מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לעשות ?שיר23/06/2010
שלום רב. קרובת משפחה שלי במצב נפשי מאוד לא טוב. יש לה מחשבות פרנואידיות שמשפחתה רוצה להרוג אותה ולהרעיל אותה (מה שאינו נכון) והיא נראית מאוד דיכאונית וניכר כי היא גם ירדה במשקל בתקופה האחרונה. הבעיה היא שהיא לא מוכנה ללכת לאבחון פסיכיאטרי או לטיפול כי היא בהכחשה מוחלטת למצבה. זאת ועוד, היא אמא לילדים קטנים ונאמר לי שהיא מטפלת בילדיה ולא מזניחה אותם אבל המשפחה כולה חוששת לגורלה ולגורל ילדיה. אני יודעת שלא ניתן לכפות עליה אשפוז מכיוון שהיא לא מהווה סכנה לעצמה או לסביבתה. בנוסף, אמה חוששת שאם נפנה לרשויות הרווחה יוציאו את הילדים מהבית. אם כן, מה ניתן לעשות?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
רוני פרישוף24/06/2010שלום לך,
אכן מצבה הנפשי של קרובתך לא נשמע טוב. היא סובלת כנראה מבוחן מציאות לקוי, שמעורר הרבה פרנויות, חרדות, וכמובן מצוקה גדולה. בלי טיפול המצב עלול להחריף, הן מבחינת עוצמת מחשבות השוא, והן מבחינת ההתנהגויות שהיא תנקוט כדי לשמור על עצמה מפני פגיעה.
המצב נגרם כנראה בגלל שיבוש ביוכימי, שמתפרץ לעיתים על רקע לחץ, וניתן לטיפול בעזרת תרופות. טיפול שיחתי חשוב כדי לעבד את המשבר ומשמעויותיו, ולמנוע פרוץ משברים נוספים.
איך ניגשים לעניין? ראשית, כדאי לזכור שבגדול, המערכות הטיפוליות השונות בישראל, החל ממערכת הבריאות וכלה במערכת הרווחה, רוצות בטובת הלקוח ובהשתלבותו התקינה בקהילה. הן שם בשביל לעזור, לא להזיק. נכון שאפשר להיקלע לסבך בירוקרטי או לטיפול לא תקין, אך כדאי לצאת מנקודת הנחה שאם תפנו לעזרה, תהייה התגייסות לעזור לכם!
אפשר להתחיל בהתייעצות עם רופא המשפחה של האישה. רופאי משפחה רבים לוקחים על עצמם טיפול ראשוני במצבים נפשיים קשים, ואולי הוא יצליח לעורר את אמונה, ולשכנע אותה לקחת טיפול תרופתי שייטיב את מצבה.
לא ציינת אם היא נשואה, בכל מקרה אפשר להציע לה לפנות לטיפול כחלק ממערכת ולא באופן פרטני, אם היא מרגישה מאויימת. למשל, טיפול זוגי או משפחתי. רצוי להגדיר את הפנייה כ"התייעצות". אפשר לנסות לא "להתווכח" עם החשדנות, אלא לשקף את המצוקה הנוראה של מי שחש רדוף ומאויים, ולהציע לפנות לאיש מקצוע כדי לשקול איך להתמודד עם הרדיפות.
מרגע שתיקלט בטיפול כלשהו ותיצור ברית טיפולית, יהיה אפשר לכוון אותה הלאה.
אפשר להזמין פסיכיאטר/ית לביקור בית, בתקווה שיהיו לה או לו את הכלים ליצור קשר ואמון. אפשר לפנות לנוירולוג/ית (רצוי עם הבנה בפסיכיאטריה), כדי לברר לכאורה את מצב ההרעלה, ודרכם ליצור ברית טיפולית ולקבל טיפול.
אשפוז כפוי כנראה (רק לפי התאור) לא מתאים, הן מבחינת הסטטוס החוקי, והן ברמת החוויה. אם נסיונות טיפוליים ראשוניים לא הצליחו, בהחלט אפשר לבקש "בדיקה פסיכיאטרית כפוייה" אצל הפסיכיאטר המחוזי. קרובתך עונה לקריטריונים לבדיקה כזו, וכאמור הבדיקה אמורה לעזור ולא לפגוע. הפסיכיאטר המחוזי רשאי לאכוף טיפול מרפאתי (טיפול-יום) וטיפול תרופתי, גם ללא אישפוז. אם זה לא יגיע מהמשפחה, זה יגיע מתישהו דרך אדם זר (שכן, וכיוב'), ואז המצב יהיה קשה יותר להכלה.
חשוב מאד שמחלקת הרווחה תהיה מעורבת. הוצאת ילדים מביתם, זמנית או קבועה, הוא צעד דרסטי ואחרון. יש הרבה כלי תמיכה וסיוע שיוכלו להושיט. גם אם האם מתפקדת ברמת המשימות היומיומיות, היא משדרת מצוקה וחרדה, לכן אין לשכוח את ההשלכה הנפשית הקשה שיש למצב על הילדים.
בהצלחה והחלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! עזרת לנו מאוד...
שיר24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

