בעיה מנטלית או סתם?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה מנטלית או סתם?
    יונתן
    24/06/2010

שלום,
    אני בן 22 וחצי, חייל משוחרר כבר כ4 חודשים ועוד לפני תקופת הצבא אני כל הזמן במין דיכאון תמידי שכזה.
    אני בן יחיד, יש לי אחות קטנה ממני וההורים שלי גרושים עוד מילדותי. ומאז אני ואחותי גרים עם אמא.
    כל תקופת חיי, עברנו (אני אחותי ואמא שלי) לכל מיני מקומות בארץ, ממוצע של שנתיים וחצי לכל עיר.
    אף פעם לא היה לי קשה למצוא חברים חדשים ולהסתגל למקום שאליו הגעתי,
    בגיל 17 עברתי עם אמא שלי ואחותי לארה"ב (יש לנו אזרחות אמריקאית) וגרתי שם שנה בערך (סיימתי תיכון) ואז חזרתי להתגייס.
    מתי שחזרתי לארץ, גרתי עם אבא שלי בקיבוץ, איפה שנולדתי ואת הקשר שם עם החברים איבדתי מזמן אז רוב הזמן הייתי סגור בבית מול המחשב רוב הזמן.
    מתי שהתגייסתי, שוב הייתי עם אבא שלי, היה לנו ריבים כל הזמן. היו איזה כמה פעמים שברחתי מהבית לכמה שעות.
    בתקופת הצבא, הייתי בדיכאון של ממש, בעיקר אחרי שניהיתי מפקד צוות.
    היו לי נטיות אובדניות, עד לרגע של ממש דריכת הנשק. הייתי שבור מכל הבחינות.
    היית מגיע הביתה, מחכה לי רק ריבים, ושוב לבלות את הסופ"ש בבית מול המחשב.
    בשנה האחרונה של השריות הייתי יותר פעיל, יצרתי יותר קשר, עברתי מתפקיד קרבי למדריך הייתי בסביבה של מדריכות ומדריכים וממש נהנתי בשנה האחרונה.
    לקראת סוף השירות שלי, אמא שלי ואחותי הגיעו ארצה, התרגשתי ממש אבל אז הכל ירד לי. הייתי יותר מבואס מאשר שמח.
    לאחר השיחרור שלי מצה"ל, אני מאמין שהשתנתה לי כל "ראיית העולם" שלי כלפי דברים, כלפי אנשים, כלפי דעות ואמונות.
    נרשמתי לקורס פסיכומטרי, לחץ של חברים ושל המשפחה ובסוף ביטלתי את הקורס, כי לא הרגשתי שאני מוכן לזה, החומר היה לי מוזר, לא היה לי בטחון ואמונה שאני אצליח.
    ואז רציתי לטוס לארה"ב לחיות קצת לבד, להנות. אבל כל הכסף מהמענק התבזבז..

אמא שלי לוחצת עלי למצוא עבודה, אני יודע שאני צריך למצוא משהו אם אני רוצה לטוס, ויש כמה עבודות כנציג שירות לקוחות שאני לא רוצה בגלל ביקרות שאמרו לי והתחייבויות לשנה+.
    אמא שלי טוענת שאני לא באמת מחפש עבודה, אני סתם מעביר את הזמן והיא טוענת שיש לי חוסר מטויבציה. מכל השנים שהיא הכירה אותי.
    היא טוענת שאין לי בעיה לסיים דברים או לעבוד כמו שצריך מתי שצריך. היא טוענת שאני לא נתפס לשום דבר, קשה לי להתחיל משהו.
    החיים שלי כרגע עם אחותי ועם אמא שלי די מעצבנים אותי, אני מרגיש בודד, לא שייך. אני חי עם 2 בנות ואין הרגשה של משפחה או לפחות כמו שהיה פעם.

אני תמיד אומר לעצמי, אם אני אמות אז שיהיה.. חושב מידי פעם על התאבדות מהסיבה שאין כסף, שאני לא אצטרך לסבול יותר את מה שאנשים אומרים לי לעשות. הרבה דברים מעורבבים.

אני לא יודע איפה אני מבחינה רפואית, האם כדאי לי להתייעץ עם פסיכיאטר\פסיכולוג, לקחת אולי כדורים נגד דיכאון?
    תרגישו חופשי לשאול אות עוד שאלות שיכולים לעזור בניתוח של המקרה שלי. זה חשוב לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מנטלית או סתם?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב נפשי

שחף ביתן
    24/06/2010

שלום יונתן,

אתה מתאר סיפור עם הרבה כאב וקושי לאורך שנים. לצד זאת ניכר כי אתה אדם עם יכולות וכוחות - סיימת ב"ס, יצרת חברים כל פעם מחדש, בצבא הגעת לתפקידי פיקוד והדרכה. עכשיו כאשר אין יותר מסגרת ברורה ועליך לבחור מסלול הכאבים והקשיים צצים ביתר עוז. מדבריך עולה כי אתה מרגיש לבד אל מול ההתמודדויות שעליך לעשות היום, וכי אתה לא חש שאתה מקבל את התמיכה לה אתה זקוק. כמו-כן יש בלבול רב לגבי המשך דרכך. אני מציע לפנות לטיפול שבו תוכל לעבד את התחושות הקשות ולהחליט על המשך הדרך בהתאם לרצונות, היכולות והכוחות שלך. אתה יכול לפנות לפסיכולוג, ואם יעלה הצורך אז לפנות גם לעזרה פסיכיאטרית.
    אם ישנה בעיה לפנות באופן פרטי, אתה יכול לפנות למרפאות לבריאות הנפש באזור מגוריך המספקות טיפולים ללא תשלום, או דרך קופת חולים שמספקות טיפול מסובסד. כמו כן ישנן עמותות שונות שנותנות לעיתים טיפול במחירים נוחים יותר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יונתן

חן
    28/06/2010

יונתן ניכר מדברייך שאתה אדם שפוי ונורמלי עברת מסלול חיים נורמטיבי , מבלי שום בעיה .
    עם זאת אתה לא מספיק אופטימי ומועדד את עצמך , החיים הם לא דבש אז נכון אתה בא ממשפחה מפולגת הורים גרושים וההית על קו ארה"ב-ישראל , אתה לא ממש זכית להרגיש חום ואהבה של בית, ואתה מרבה ליהיות על המחשב ולהעביר את זמנך לריק .
    ויש רבים כמוך {שחלקם שינו את חייהם , חלקם עדיין בתהליכים ..} , אל תיתן לזה לשבור אותך .
    ובטח שלא להוביל אותך למחשבות של היתאבדות ביגלל קשיים כספיים וזה לא באמת משנה ביגלל מה , תרים את עצמך - 'אם אין אני לי מי לי' א-ל תיתן לעצב שיש בחיים להישתלט עלייך, חייך אל העולם הוא יחזיר לך חיוך ! {ברגעים אלו שאתה 'קורא את המישפט תחייך ואם לא חייכת תיקרא אותו שוב ותחייך !}
    תיהיה אופטימי בסה"כ החיים מלאים בקשיים מחשבות עליות וירידות .
    אל תוותר תילחם בזירת החיים. זה המעלה האמיתית הכי קל זה להרוס לעצמך את החיים ולהיכנס לדיכדוך ועצב ולהיסתכל על הכל בצורה פסימית , אתה בחור צעיר כל החיים עוד לפנייך .
    תקום על הרגליים והיה חזק מול מה שמחכה בחוץ.
    תראה שאתה תצליח להיתגבר על הכל , מבלי יוצא מן הכלל.
    חזק ואמץ !
    ואם קשה לך , אתה תמיד מוזמן להתייעץ ולשאול , אך אל תיכנע .
    תוכיח לעצמך שאתה חזק , ואתה מסוגל להיתגבר על כל קושי שיבוא ...'אין דבר העומד בפני הרצון'
    כי ככה זה החיים או שאתה מיתמודד איתם ומצליח או שאתה נותן להם להוריד אותך אל שפל המדרגה ולמצוא את עצמך בגיל כ"כ צעיר חסר אונים ובודד.
    יונתן המוטו שלי בחיים 'לא מיתחרטים , מיתקדמים ".
    לא משנה מה היה , תתקדם לעבר עתיד טוב , עתיד שמח !
    {מקווה שהצלחתי מעט לעזור , אני נערה מיתבגרת אזי דבריי אינם מניסיון או מידע , פשוט אומרת לך את דעתי .}
    שיהיה בהצלחה יונתן!;) תחייך!תישמח! למרות הכל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו