היציאה לחיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היציאה לחיים
    אדווה
    26/06/2010

הי...
    אני בת 28 ,יש לי שאלה מהותית:קשה לי לגור בבית ההורים ,גם הגיל,גם בית לא הכי שמח ועוד כל מיני כאלה דברים שטכנית אמורים לגרום לי לצאת מהבית ולשכור דירה.אבל משהו לא נותן לי לבצע זאת.אני מסתכלת במודעות ומסמנת ,עוד לא התקשרתי,גם אם אברר אין לי האומץ ללכת ולעשות זאת.מה כל כך קשה לעזוב בית הורים בו גדלת אבל כל כך לא טוב לך בו ואתה מרגיש דיכוי??
    תודה מראש,
    מעיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היציאה לחיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעזוב את הבית

שחף ביתן
    27/06/2010

שלום גל,

'היציאה לחיים' כרוכה בקשיים רבים, מעוררת חרדות רבות ודורשת כוחות להתמודדות. תמיכה ובטחון הם מצרכים חשובים מאוד כדי שנוכל להתחיל לעשות את הצעדים הראשונים. כמו אצל תינוקות אשר זקוקים להרגיש בטחון על מנת להתרחק קצת מהוריהם ולחקור את הסביבה. לא ניתן לברר בפורום כזה את מהות הקושי שלך, האם עדיף המקום המוכר והקשה מהלא-מוכר? האם הכוחות שלך כבר מתועלים למקומות אחרים? האם האובדן עלול להיות קשה מדי? האם חסרה לך תמיכה ורשת בטחון? האם קצת מהכל? וכמובן, יש עוד אפשרויות רבות, ובעיקר קיים הסיפור האישי שלך על המורכבות הייחודית שלו, והדינמיקה הנפשית שלך.
    אני יכול להציע לעשות את הדברים בהדרגה - התחלת כבר לסמן דירות. הצעד הבא הוא להתקשר, והצעד אחריו ללכת לראות דירות. זה לא אומר שאת חייבת מיד לצאת מהבית, אבל זה יכול להיות תרגול טוב ליציאה שתתרחש מתישהו בעתיד, ועל הדרך תלמדי על עצמך מה קשה ומפחיד ומה פחות נורא.
    בנוסף, במקרה והקושי הוא מתמשך ועיקש רצוי מאוד לפנות לטיפול שבו תוכלי להבין יותר לעומק את הקשיים, הייחודיים לך, לעזוב את הבית, להתחיל במקום לא מוכר, לפנות כוחות להתמודד עם 'החיים' וכן הלאה. טיפול הוא גם מסגרת שנותנת תמיכה, וגם מסגרת ללמוד על עצמנו ולהבין לעומק את הקונפליקטים הלא פתורים של הנפש.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו