מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהדן26/06/2010
שלום רב,
אני סטודנט בן 24 ומזה כמה חודשים בטיפול נפשי. בתום הפגישה האחרונה אמרתי למטפלת שלי שאינני יודע מתי בדיוק תהיה הפגישה הבאה עקב כך שאני עובר דירה ובעקבות זה שלא יהיה לי רכב. אולם, לאחר מספר פגישות אחרונות עימה ובפרט לאחר הפגישה האחרונה הגעתי להבנה שאני מעוניין לנסות מטפל אחר. העלתי את הנושא הזה בעבר, בפניה, אך זה היה בתחילת הטיפול ולכן נתתי עוד צ'אנס ורציתי לראות איך יתנהל הטיפול בהמשך. הטיפול עזר במובנים מסוימים אבל עדיין, תמיד שהגעתי לטיפול וניהלנו שיחות עדיין היה משהו לא שלם בי. כלומר, השיחות עזרו וסייעו לי במצבים שונים, אבל עדיין הייתה שרויה בי תחושה שמשהו בדמות שלה או באישיות שלה לא מתאים לי ולא מוצא חן בעיני ומוריד לי את החשק לבוא לטיפול.
כעת, לאחר שחשבתי על הדברים הגעתי למסקנה שאני רוצה להחליף מטפלת. וכאמור, בפגישה האחרונה אמרתי לה שאינני יודע בדיוק מתי תהיה הפגישה הבאה, אבל לא נוצר רושם כזה שאינני מתכוון כלל לחזור אליה. השאלה שלי היא האם עלי להודיע לה שאינני מתכוון לחזור? או שאם לא קבעתי איתה שום מועד אז זה בסדר ולכן גם אין צורך להודיע על אי כוונתי לחזור לטיפול.
אודה לעצתכם
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות אישית
שחף ביתן27/06/2010שלום טל,
לא ברור לי מה בדיוק אתה שואל? האם מבחינה חוקית עליך להודיע שאינך מתכוון לחזור? ברור שלא. זכותך לא לחזור ולא להודיע, בין אם דיברתם על כך ובין אם לא.
אך אני מניח שלא זה מה שאתה שואל, אלא, אתה לא שלם לגמרי עם כך שפשוט לא תחזור. בתוך קשר צומחת אחריות אישית על הקשר, קשר הוא גם סוג של שותפות והדדיות, ונדמה לי שמכאן שאלתך. כפי שאני רואה את הדברים טיפול הוא קשר משמעותי, גם במקרים שאנו חשים פחות מרוצים, ובנוסף הוא קשר ייחודי בכך שהוא מציע תמיד לא להשאיר את הדברים קטועים ולא מדוברים, אלא מזמין להתמודדות עם הקושי בקשר עצמו. אתה מעוניין להפסיק את הטיפול, וזה חלק מן הטיפול, כך גם הקושי להתמודד עם המעשה עצמו. אתה יכול לנצל את ההזדמנות ולנסות להבין מה קשה לך? האם זה דפוס שקיים בעוד מקומות? והאם גם שם אתה מוצא דרכים עקיפות? מה היתרונות בעיניך לגישה זו? מה החסרונות? וכן הלאה
בסופו של דבר, עליך להחליט בעצמך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)