שליטה בכעס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שליטה בכעס
    לין..
    27/06/2010

שלום, אני לין, בת 17.
    אני מודעת ותמיד הייתי מודעת לבעיה שיש לי בעיה של שליטה בכעסים.
    אם אני מתעצבנת גם אל הדבר הכי קטן זה מגיע למימדים גדולים.
    מעולם לא הרמתי יד על אף אחד ממשפחתי אבל חשבתי על זה.
    כשאני מתעצבנת אני עושה את כל מה שצריך, נושמת עמוק כדי להרגע, לא מדברת רק מסתובבת ומסתגרת בחדרי, אבל זה לא מספיק אני גם חובטת כריות זורקת עטים ומנסה לשחרר את הזעם.
    לעיתים רחוקות אני גם חותכת את עצמי, אבל זה בעיקר כשאני פגועה למשל כשעברתי תאונה, ריב גדול עם אבא שלי. החתכים לא נועדו בשביל להתאבד חס וחלילה, הם גם לא עמוקים זה רק כדי
    "להעביר" את הכאב/כעס, זאת הצורה הכי טובה בה אני יכולה לנסח את זה.
    ההורים כבר אמרו לי בעבר שיש לי בעיה של שליטה בכעס, אבל אני לא חושבת שהם יודעים שאני מרגישה שהיא מחמירה.

אני בן אדם נחמד ולא עצבני בדרך כלל ובסביבת החברים אני רגועה הרבה יותר מאשר בבית
    עם אחותי(בת 14) אני במיוחד לא מסתדרת, היא ההפך הגמור ממני.. היא בוטה מאוד, מדברת בצורה לא יפה ומסתובבת עם אנשים שאני לא מכבדת. היא נוטה לזלזל בי ולדבר אלי לא יפה וכשהיא עושה את זה אני מרגישה שהיא ממש פוגעת בי ובעיקר באגו שלי, איתה אני הכי מאבדת שליטה. ניסיתי לדבר, להסביר להראות אבל היא פשוט אטומה.

אני מודעת לבעיה שלי ואני מפחדת שיבוא יום ולא אוכל לשלוט בזה, למרות שאני לא מאמינה בכך.
    אשמח לקבל ייעוץ לגבי מה אפשר לעשות כדי להפחית את התפרצויות הזעם האלה.
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שליטה בכעס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וויסות רגשות

שחף ביתן
    28/06/2010

שלום לין,

ברור כי את סובלת מאוד מהקושי לשלוט בזעם/כעס שלך. נמדברייך עולה כי את חשה חוסר אונים ומצוקה גדולה, ושאין לך דרך לבטא אותה באופן לגיטימי. את מרגישה שזה עלול לצאת משליטה, ואת משתמשת בטכניקה של הרגעה שכוללת פגיעה בעצמך. קושי בוויסות רגשות הינו תופעה ידועה וניתן לטפל בה. אפשר להתחיל בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי המספק טכניקות לשליטה עצמית - נשימות מסודרות, מדיטציה קלה, איתור מחשבות מפריעות וכן הלאה. טכניקות אלו יעילות על מנת להקנות שליטה ברגש הלא מווסת. בטיפול דינאמי ניתן להבין את שורשי הזעם שלך ואת הדינמיקה הנפשית הייחודית שלך המעורבת בהתקפי כעס אלו.
    אל תזניחי את עצמך, פני לטיפול. את יכולה לפנות למרפאת נפש באזור מגורייך שם הטיפול אינו כרוך בתשלום, או לקופות חולים שם הטיפול מסובסד והמחירים נוחים יותר. כמו-כן אפשר כמובן לפנות לטיפול פרטי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו