מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה תקראו ותגיבו !!!!!!יעל29/06/2010
שלום שמי יעל ואני בת 17.
בכל יום שעובר, נהיה קשה יותר.
נמאס לי מהחיים. פשוט נמאס! אני רוצה למות.
אני לא שמנה אבל גם לא רזה. אפשר לקרוא לזה שמנמנה.
אני רוצה להיות רזה ואני תקועה ברצון הזה כבר למעלה משנתיים.
פעם הייתי שמנה, הרזתי ונהייתי אנורקסית, לאחר מכן החלמתי מהאנורקסיה ועכשיו אני שמנמנה.
זה מאבק יומיומי אצלי, וזה הורס לי את החיים.
אני לא מבלה, לא נפגשת עם חברות, לא מכירה בנים, לא מודדת בגדים והביטחון העצמי שלי שואף לאפס. לפעמים אני מעבירה ימים שלמים בישיבה בבית עם עצמי ופשוט בוכה.
כל יום אני ''נשברת'', ולא מצליחה להתמיד בדיאטה.
בנוסף לכך, אני לא מצליחה לשלוט בכעסים שלי, ויש לי התפרצויות זעם על ההורים שלי ואני מאשימה את אמי בהישברויות שלי בכך שהיא קונה ממתקים הבייתה. אני יודעת שהאחריות מוטלת עליי להרזות, אך עם זאת אני מתגרה מהממתקים וביקשתי ממנה להפסיק לקנות והיא לא מפסיקה.
גם בלימודים יש לי קשיים. אני חושבת שחלק מזה נובע מכך שהרזון השתלט על חלק מהמוח שלי ולא מפנה מקום לחומר הלימודי. אני לומדת למבחנים ובכל זאת מקבלת ציונים נמוכים, וזה מתסכל מאד.
במתכונות ובבגרויות במיוחד אני נתקלת בציונים נמוכים.
ניסתי כבר שני פסיכולוגים , דבר לא השתנה ועזבתי.
ניסיתי אינספור דיאטניות ומרכזי דיאטה וכלום לא עזר.
אין לי עם מי לדבר ... אלה ששיתפתי אומרים שזה טמטום, ומחכים שזה יחלוף.
אני מרגישה כל כך בודדה.
בבקשה!! שלפחות מישהו אחד יבין אותי !
הדבר היחיד שיפתור את זה זה המוות אני חושבת ....
להילחם כבר אי אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב להיזהר לפני שכותבים באינטרנט
נחום30/06/2010יש לא מעט נשמות טובות, " סה"ר " (עמותה שמפעילה מתנדבים כדי לאשפז אנשים בכפיה במסווה של סיוע ואהבת אדם) או סתם אנשים עם כוונות טובות והרבה חוסר מודעות, שעלולים לדווח עליך כאובדנית \ מסוכנת למשטרה או לפסיכיאטר המחוזי - מה שיוביל לרוב לשלילת חירותך במחלקה הסגורה , שכוללת גם קשירות ,זריקות קשות ואלימות של צוות "טיפולי".
אני כותב את זה מתוך ניסיון אישי מר וכואב .
אני ממליץ לך אישית, שאם את מרגישה במצוקה פני לייעוץ אישי אצל מורה , יועצת בית ספר, או פסיכולוג , רופא משפחה, או משהו בסגנון, דברי עם הורים וחברים, , רצוי אם אפשר לקבל טיפול במסגרת פרטית ולא ציבורית (!) - כי בציבורית הרישומים פוגעים אח"כ בהמשך החיים (ומי שיספר לך אחרת משקר במצח נחושה ומעלים ממך מידע שאפילו לא חשבת עליו) וגם נוקטים שם יחסית ויד קשה כלפי מטופלים, נוטים יותר "להפציץ" בתרופות, ולנהוג במגמה אשפוזית כלפי אנשים שלא היו מאשפזים אצל פסיכולוג\פסיכיאטר פרטי. גם את זה אני אומר מניסיון ארוך שנים.
זכרי שבאינטרנט מסוכן להיחשף נפשית - כי נורא קל במדינת ישראל לאשפז אנשים בכפיה ,בכח, ובהשפלה, ואין הגנה מספקת של החוק על מתוייגים, שסומנו גם בגלל אמירות שלא ממש התכוונו להן ברצינות, רק מתוך רצון של המטפלים לכיסוי תחת "מקצועי" . אחרון חביב - ממילא באינטרנט אף אחד לא יסייע לך באמת כמו בטיפול פנים אל פנים אליו את מגיעה מתוך בגרות ורצון אישי מלא.
בברכה, ותרגישי טוב
נחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל30/06/2010תודה רבה על התגובה.
עכשיו כבר יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבהיר שוב את הנקודה :
רועי30/06/2010אני תומך בקבלת תמיכה ויעוץ , אני רק חושב שצריך לעשות את זה בצורה מבוקרת, מול מטפל\פסיכולוג או יועצת שאת סומכת עליהם, ולא באינטרנט בצורה שיכולה לפגוע בך מתוך אי הבנה של הקוראים שירצו "לעזור" לך דרך המשטרה\הפסיכיאטר המחוזי.
צריך לברור בקפידה מילים לפני שכותבים הודעות , ולא להגיד שמתכוונים להתאבד וכדומה אם לא ממש מתכוונים, ואם כבר כותבים אז לפחות להיות מודעים היטב להשלכות הבעייתיות בלשון המעטה שיכולות להיות (גם כשכותבים בעילום שם , למשטרה אין בעיה לאתר גולש שלדעתה נמצא במצוקה לפי כתובת המחשב) .
בקיצורף תרגישי טוב, תטפלי בעצמך, ותבקשי תמיכה וטיפול ואל תעשי שטויות :)
בהצלחה
ועוד טיפ קטן על הדרך - אם אי פעם חלילה וחס תסתבכי באשפוז כפוי או משהו בסגנון , רצוי לפנות לעמותות כמו "בזכות" או "האגודה לזכויות האזרח" כדי לקבל סיוע משפטי (חינם) מהסנגוריה הציבורית . . הרבה פעמים מניסיוני והיכרותי אנשים מתגלגלים למצבי כפייה מול המערכת בניגוד לחוק וחשוב להיות מודעים לזכויות ולסעדים שבכל זאת קיימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר אונים
שחף ביתן01/07/2010שלום יעל,
עצוב לשמוע (לקרוא) את הכאב שלך, שזועק מתוך דברייך. ברור שאת חשה במצוקה ובמלכוד. את נמצאת בגיל שבו יש לחצים רבים - חברתיים, לימודיים, משפחתיים, וזה עוד בשלב שרק מתחילים להיות חלק מעולם המבוגרים והרגשות סוערים מאוד. במצבים כאלו המצוקה יכולה להוביל לתחושות של חוסר אונים וייאוש. אך אל לך להתייאש, המצוקה שלך אינה 'טמטום', אלא מצוקה וכאב ייחודיים ואישיים. את זקוקה לעזרה הן בתחום של שליטה וויסות רגשותייך, והן היכרות והבנה של שורשי המצוקה והכאב שלך. אוכל הוא תחום שאליו כאבים וקשיים נפשיים רבים מנווטים את דרכם ומתבטאים דרכו. נשמע שאת זקוקה להזנה רגשית, להקשבה ולמישהו שיהיה איתך במסע הלא פשוט שאת עוברת.
אינני יודע מתי פנית למטפלים ומדוע הרגשת שאת לא נעזרת ולא המשכת, אבל חשוב מאוד שתהיי בתוך מסגרת טיפולית שתעזור לך. את יכולה לברר מראש לגבי הניסיון וההיכרות של המטפל עם גיל ההתבגרות ועם הפרעות אכילה. זכרי שטיפול נפשי הינו תהליך שלוקח זמן.
את מוזמנת לעדכן בהתפתחויות במצבך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)