מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להחליף פסיכולוגית?לי01/07/2010
אני אצל פסיכולוגית קלינית מזה 3 שנים. היא נחשבת טובה ואף מלמדת במוסד לימודים ידוע.
איזה שינוי אני אמורה לראות אחרי 3 שנים? המשפחה הקרובה שלי אומרת שהם לא רואים שום שינוי, אלא ההיפך נהיה יותר גרוע. הם אומרים שמאז שאני אצלה אני נהייתי תלותית, עצבנית, והמצב רק הדרדר לטענתם. היא, לעומת זאת חושבת שלא. היא אומרת שהכדורים ממתנים אותי, ושהמוות של אבא לפני כמה חודשים עשה ריגרסיה, ושבזכותה עזבתי את הבית לדירה עם שותפים...
יש לי בעיה עם זוגיות, יצירת זוגיות...ואמא שלי אמרה שאחרי 3 שנים צריך להיות שינוי, ועדיין אין כלום..אז הם חושבים שאני צריכה לעזוב אותה.
אני אוהבת להיות אצלה וללכת אליה...לאחרונה היתה לי בעיה בעבודה, רשמתי מכתב אימפולסיבי ונוקב למנהלת אחת, והפסיכולוגית שלי עודדה אותי אפילו לשלוח את המכתב הזה גם למפקחת עליה. בעקבות המכתב הזה, הקריירה שלי בסכנה. אמא שלי כועסת ורוצה שאני אעזוב את הפסיכולוגית שלי..כי היא הורסת לי את החיים. הכוונה של הפסיכולוגית הייתה שהמנהלות מלמעלה יראו גם את הצד שלי בסיפור, כי כאב לה על העוול שנגרם לי בעבודה..
מה עושים? האם אני צריכה להחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקול הפנימי
רוני פרישוף01/07/2010הי לי,
ראשית אני משתתפת בצערך על אובדן אביך. מות הורה הוא לא רק אובדן של אדם יקר, אלא גם של הרבה דברים שהוא ייצג, סימל ונתן. יתכן שהבלבול שאת מתארת, והקריעה שאת חשה בין הדעות השונות קשור באובדנו של אביך, ובסימני השאלה והחלל שהוא השאיר אחריו.
לגבי הדילמה שאת מתארת, אני בהחלט לא שומעת כאן משהו חד משמעי. אני שומעת בסיפורך שני קולות חזקים: קולה של המטפלת וקולה של אמא. ברקע עוד שני קולות חזקים: קולה של המנהלת וקולה של המפקחת. ולבסוף, אם מחדדים את האוזן, ניתן לשמוע עוד קול אחד, רך, מהוסס ועדין, הקול שלך.
אני שומעת פחד לחזק את הקול הזה ולהעצים אותו, פן יהיה אימפולסיבי, פן יפגע באחרים, בעצמך, פן יהיה למורת רוחן של אמא, של המטפלת, של הבוסית, של המפקחת. אז בינתיים את נסמכת על קולם של אחרים כדי שיגידו לך מי את, לאן את הולכת ומה עלייך לעשות.
ובכן לי, רק אצלך נמצאת התשובה. רק את יכולה לעצום עיניים ולהתחבר אל האמת הפנימית שלך. האם את חווה תהליך משמעותי? האם את חשה צמיחה והתממשות? האם באופק את יכולה לראות את השגת מטרותייך וחלומותייך, גם כשהדרך רצופה קשיים ומורדות? האם מיצית את התהליך הנוכחי והגיע הזמן לפתוח תהליך חדש? האם הטיפול עוזר לך להרגיש חיה, קיימת, גדלה, או שיש בו יותר תלות מאשר צמיחה?
רק את יכולה לדעת, ובהחלט את יכולה להעזר במטפלת שלך כדי לפרוש את השאלות ולעבד את המשמעויות והתשובות.
אני מאמינה, שאם קולך יהיה לך צלול וברור, ותלמדי להאזין לו, תוכלי ביתר קלות לא רק להגיע להחלטה הנכונה בדילמה הזו, אלא בכלל להתמודד טוב יותר בצמתי החלטה, לפלס את דרכך בסבך האירגוני, לחזק את דרכך העצמאית ולמצוא אהבה אמיתית.
מקווה שעזרתי מעט,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם הקול הפנימי שלי טועה?
מרי08/08/2010מקווה שתעני לי להודעה...
מה אם אני אעשה החלטה לא נכונה? בכל זאת זה לא קל לעזוב מישהי אחרי 3 שנים
היא מאוד רכה חמה ואוהבת, לא יכולה לאומר שנהייתי עצמאית בעקבות הטיפול
אך כשאני יוצאת מאצלה אני יוצאת רגועה
המשפחה שלי אומרת שאני מאוד תלותית בה ומקשיבה רק לה..
ואם אני כן מחליטה לעזוב או לחפש מישהי אחרת, איך אני אכיר מישהי חדשה?
אין לי חברות שהולכות לטיפול..סתם אני אנסה מישהי מהאינטרנט שאני לא מכירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מרי08/08/2010מה ההבדל בין פסיכולוג לקואצ'ינג ומה עדיף ולמי?
איך אני יודעת אם מתאים לי פסיכולוג או קואצ'ינג?
האם פסיכולוג יכול, ויודע לתת טיפים שקשורים לזוגיות? או שאני צריכה במקביל גם ללכת למישהו שיותר מבין בזה וזה התחום שלו?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)