מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתקשה לשמור על קשר עם אנשים מהעבררותרות07/07/2010
שלום!
אני בת 22, ועברתי מקומות שונים בחיי שבהם הכרתי אנשים רבים ווטובים.
כיוון שאני אדם חברותי מאוד, צברתי גם חברים רבים, אך לצערי בכל שלב שעברתי הלאה לא היה לי חשק לשמור על קשר עם אף אחד, אלא רק עם האנשים שנוכחים בחיי כרגע. ולצערי אני יודעת שכאשר אמשיך הלאה, גם איתם לא אשמור על קשר- בגללי. כאשר אנשים מתקשרים, אני לא רוצה לענות להם, בכלל קשה לי מאוד לדבר בטלפון. עושה לי רע ואני מרגישה מזוייפת.
איך זה שאני לא מסוגלת לשמור על קשר עם אנשים? אני פשוט נרתעת מטלפונים, אנשים שמתקשרים אני לא רוצה לענות, ואני בטח שלא איזום שיחה. האם יש לזה הסבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת וקשר
שחף ביתן08/07/2010קשרים הם צורך בסיסי של האדם, אך בו בזמן הם גם זירה מאוד מפחידה, שבה אנו נחשפים לפגיעה. ניתוק של קשרים והימנעות מקשרים יכולים לתפקד גם כהגנה מפגיעה כואבת, אך גם להשאיר אותנו בודדים.
את כותבת על קושי לשמור על קשר עם אנשים, ועל קושי נוסף להתקשר לאנשים בטלפון. את מצביעה על קשר בין הקשיים האלו. לא ברור עוד מה הקשר? האם את לא מצליחה לשמור על קשר עם אנשים כי קשה לך לתקשר בטלפון, או אולי הפוך? קשה לתקשר בטלפון כי קשה לשמור על קשר.
בכל מקרה ברור כי הקושי הזה מעיק עלייך ומותיר אותך בודדה. את יכולה לנסות להבין עם עצמך את הקשיים האלו. תתחילי בלבדוק את עצמך? היכן את כן מצליחה לתקשר? אלו קשרים את כן מצליחה ליצור? האם יש חברות או אנשים שאיתם הקשר ארוך יותר? האם הקשרים תמיד נגמרים באותה צורה?
כמו-כן כדאי לנסות לדבר עם אדם קרוב כלשהו על הקשיים האלו, לשמוע את נקודת המבט שלו, ולבחון את הקשר איתו. מה מאפשר איתו קשר שכזה?
החברים של נטאשה שרים -
"מיליוני אנשים לבד, ואם כבר לבד אז שיהיה בתנועה
שנתחמם, שלא נקפא, שלא נשתגע"
הפנייה שלך כאן היא התחלה של תנועה לעבר מקום חדש עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)