מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות-הכוונהמיכל10/07/2010
שלום לצוות הפסיכולוגים,
הנני בחורה צעירה (אפשר לומר עוד בתחילת שנות ה-20), החלטתי לגשת לטיפול פסיכולוגי על מנת לנסות לפתוח דברים מסויימים, פחדים ולנסות להבינם לעומק. הייתי כבר ב-11 פגישות אצל הפסיכולוגית אותה אני פוקדת אחת לשבוע, העליתי בפניה את בעיותיי (קושי ביצירת קשר עם גברים-פחד גדול מכך , ופחד באופן כללי ממהלכי החיים השגרתיים-לחתונה, הריון, בחירת מקצוע וכו'). אני בשלב שאני מרגישה שאין לי כל כך מה להגיד יותר (משום שנדמה לי ש"רוקנתי" את ליבי עד התחתית) ואני מרגישה לחץ-אני מרגישה לחץ משום שהפסיכולוגית הציעה לי שנתחיל לעשות דברים-בפועל, כמו לנסות להכיר מישהו מיוזמתי-ז"א ליזום זאת, או לנסות לחשוב עם עצמי מה מעניין אותי מבחינת עיסוק לחיים (מקצוע) ואלו גרמו לחץ גדול יותר עוד מלפני שהתחלתי להיפגש איתה.
אני חשה שמרוב שאני מפחדת מהתקדמויות בחיים-אני לא מסוגלת להם, אני חשה שהפחד מדכא אותי מלעשות דברים-ולעיתים עוברות בי מחשבות שאינני בכלל מעוניינת לעשות דברים ושהמושגים "מוטיבציה" ו"אמביציה" אינם קשורים בחיי. (יש לציין שהנני בחורה סטנדרטית בסה"כ-12 שנות לימוד, שירות צבאי מלא ויפה, והנני בעבודה קבועה כבר קרוב ל-2.5 שנים).
אציין כי הפסיכולוגית אותה אני פוקדת נראית לי אישה בעלת נסיון מקצועי רב, ומצליחה להבין את מרכיבי האופי שלי, אך אותי מרתיע מאוד שהיא כבר הציעה לי להתקדם, ובעצם אני גם שואלת את עצמי "מה, לא יכולתי להגיע לבד למסקנה ולהבנה שעליי להתקדם, מה, הייתי צריכה שמישהי תכוון אותי לכך?"
עוד אני גם חשה כי יש לי פחדים מדברים מאוד קיצוניים שאני חושבת שבדרך כלל אנשים לא חושבים עליהם כמו: "משיכה לאותו מין", או "משיכה לאנשים לא רלוונטיים כמו גיס" או בעתיד "משיכה לאחד מילדיי" . שוב אציין, אני לא רואה סיבה אמיתית למחשבות קיצוניות הכתובות לעיל מאחר ואני בסה"כ אדם נורמלי מן השוורה.
אשמח לחוות דעתכם ולעצתכם.
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרחב להתנסות ולטעות
רוני פרישוף12/07/2010שלום לך,
אני מאד מתרשמת משפתך הגבוהה והעשירה ומהאופן המוקפד והמדוייק בו את מתנסחת.
התרשמות זו מובילה אותי לשער, שאולי את אדם בעל דרישות וציפיות מאד גבוהות מעצמו ומאחרים, בעל נטייה לפרפקציוניזם, שאולי משאיר לעצמו מעט מדי מרווח לניסוי וטעיה, חוסר הצלחה או פגמים וחולשות אנושיים. לצד זה, את נשמעת כמו אדם רגיש ופגיע, שחושש לחשוף את ה"בטן הרכה" שלו לעולם קשה ומאיים.
כדאי לדעת, שבמוח האנושי חולפות מדי יום עשרות אלפי מחשבות והרגשות, חלקן לא הגיוניות, לא רלוונטיות, מוזרות או אקראיות. מחשבות ותשוקות שאת מתארת בהחלט יכולות לחלוף בנפש הנורמלית, ושאלת מימושן בפועל כבר תלויה ברצון, בשליטה עצמית, בנורמות וכו'.
אני מאמינה שאם תפתחי לעצמך מרחב מרווח יותר להתנסות, לחוות, לטעות, "להתלכלך", למעוד, אולי גם קצת להיפגע או "להתפדח", ובודאי אם תרשי לעצמך מנעד פנימי רחב יותר לפנטזיה, לדמיון ולמיניות,
תראי שהמציאות מתחילה להיות פחות מאיימת, וניצנים של התפתחות יתחילו לנבוט.
דברי על הרגשותייך, לבטייך וחששותייך עם המטפלת שלך. טיפול אמור ללוות את המטופל בקצב המתאים לו, פלוס דחיפה קלה ועדינה קדימה... אתן רק בראשיתו של מסע, מצאו את הקצב והדרך המשותפים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני תודה רבה על עצתך
מיכל15/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)