מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגיש אבודא.ז12/07/2010
אני מרגיש שאין לי סיבה לקום בבוקר, יושב ותוהה בשביל מה אני חי בכלל, כשמגיע הערב
אני רק חושב על כך שעוד יום נגמר והכל אותו דבר, עוד יום נגמר ומחר עוד יום שהכל יהיה אותו דבר.
תחושה שמלווה אותי כבר שנים ארוכות. אני תכף בן 21 ונההגתי לומר לעצמי שפשוט אגמור עם הכל אם עדיין ארגיש כך בגיל 20, אך לצערי אני לא מסוגל לעשות
זאת.
דברים שמשפיעים וגורמים לכך הן כנראה העובדות
שאני לא אוהב את איך שאני נראה, לא את האישיות שלי ולא שום דבר שקשור אלי.
אין לי חברים, לא ידידים ואף פעם לא היה משהו הדומה לקשר עם בת
וזאת כי אני בן אדם שלא יודע ולא מסוגל לתקשר עם אנשים, ככה תמיד הייתי
וככה כנראה תמיד אהיה.
ניסיתי להגיד לעצמי שפשוט אמשיך ואשקיע בתחומים שאני מבין בהם כגון סחר במט"ח
ופיתוח אתרים על מנת להתמחק מהעולם ולחיות לבד בשקט שלי, משום שכאשר אני יושב
לבד מול המחשב, קל לי להכנס למצב אדיש בו אני שוכח מהכל ולא אכפת לי מכלום, אבל ביחד
עם זה גם באה תחושת החוסר מוטיבציה, תחושה בה לא בא לך לעשות שום דבר
למרות שאתה אומר לעצמך שצריך ומנסה להכריח את עצמך לעשות זאת.
וכרגע כשעוד נשארה לי שנה לשירות הצבאי, גם להגיע למצב שתיארתי למעלה אני לא יכול
בגלל שאני לא יכול להתחמק מאינטרקציה עם אנשים, כך כל הגעה לבסיס מדגישה
וממחישה לי עד כמה אני עלוב.
אז אני ממשיך לחיות עם ההרגשה הזאת, במצב בו אני כבר לא יכול לסבול את עצמי
ורק מייחל לכך שלא היית נולד כשמנגד אני לא מסוגל לגמור עם החיים עצם העובדה
שאני כן חי.
אני מרגיש צביעות אדירה בכך שיש אנשים אשר היו מתים לחיות חיים נורמליים ולהנות
מהם, אך לא מסוגלים לכך בגלל בעיות בריאותיות, משפמחתיות, כלכליות וכד',
ואני, בן אדם בריא שבא ממשפחה בריאה, לא מסוגל לנצל את מה שקיבלתי ולהיות שמח.
אני לא מחפש תשובות לשאלות מסויימות, אולי אני סתם צריך לפרוק את איך שאני מרגיש
כשאני כבר לא יכול להחזיק את עצמי, אבל בכל זאת אשמח לשמוע אם יש לכם עצות
כלשהן לאיך אני משיך מכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון מתמשך
רוני פרישוף15/07/2010שלום לך,
מתוך דברייך אני מתרשמת שאתה גבר צעיר, אינטליגנטי ורגיש, שיש לו יכולת התבוננות נוקבת ומעמיקה על הדבר המוזר הזה שקוראים לו "חיים".
אתה כלל לא עלוב, למרות שאתה חווה את עצמך ככזה, ובהחלט הייתי שמחה לקרוא עוד את דעותייך ומחשבותייך בנושאים שונים.
ההתרחקות שלך מיחסי אנוש נשמעת באוזניי כמו מנגנון הגנה כנגד תחושות של פגיעות, אכזבה וחוסר ערך, ולא כהעדפה ראשונית.
אתה כנראה סובל מזה תקופה ארוכה ממצב של דכאון, שאת סוגו וחומרתו יש לאבחן באופן מקצועי. לפעמים, דוקא אנשים שחייהם לכאורה "בסדר", ואינם סובלים מכל מצוקה או חסר חומרי או פיזי, דוקא אנשים אלו סובלים יותר ממצוקתם הנפשית, שאותם הם חווים כחסרת סיבה ולא לגיטימית.
הדכאון, שהוא קודם כל תהליך פיזיוכימי, גורם לאדם לחוש חוסר ערך, חוסר טעם וחוסר משמעות בחיים, לפסימיות ותחושות חוסר אונים ותקווה. הדכאון צובע בגוונים קודרים את העבר, ההווה והעתיד, גם כאשר אובייקטיבית אין הם גרועים. אסור "להשתכע" מתחושות אלו, אלא לדעת שהן סימפטום של מצב נפשי גרוע, אשר ניתן לתיקון.
בדכאון אפשר לטפל ביעילות באמצעות טיפול תרופתי (בלתי ממכר וכמעט נעדר תופעות לוואי!) ובאמצעות שיחות. במקרה שלך חשוב במיוחד להעזר בשיחות, כדי להחזיר לך בהדרגה מיומנויות של שיחה וקשר, וחיזוק האמון בקשר אנושי.
אפשר לצאת מזה, אל תמשיך לסבול ופנה לעזרה מקצועית בהקדם,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)