חובת דיווח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חובת דיווח
    אדווה
    18/07/2010

הי...יש לי שאלה אשמח לתגובת הפסיכולוג/ית:
    חובת דיווח חלה על מטפל/ת למשל אם מטופל מאיים בהתאבדות אך האם אני רוצה לספר לה על חברה שלי שלעיתים אומרת הלוואי שאני אמות ..או יום אחד אני אתאבד בסוף אם דברים לא ישתנו וכאלה..אני לא מאמינה שזה בא ממקום של רצון כזה אלא לזעקה לעזרה או דרך ביטוי.אם זאת אני חוששת לספר את זה למטפלת שלי בהקשר של כל מיני דברים אחרים (ז"א לא שאני באה ופותחת עם זה שיחה אלא תוך כדי דיבור עליי ואולי איכשהו על משהו שקשור לחברה).האם אם אספר לה זאת היא תדווח עליה?או שמא חובת הדיווח חלה רק על מי שהיא מטפלת בו???
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חובת דיווח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חובת דיווח

לילך
    18/07/2010

היי לך,
    הפסיכולוגית שלך יכולה לנסות לשכנע אותך לדווח או לספר למישהו,אבל היא לא יכולה לעשות את זה במקומך או בניגוד לרצונך קודם כל,בגלל הסיבה הפשוטה שאין לה פרטים על אותה בחורה.

ובנוסף,בהנחה שאת לא קטינה אין לה גם חובת דיווח על המטופלת(כלומר עלייך) שלה אם היא אומרת לה שהיא רוצה להתאבד.
    עם זאת,בעניין הספציפי הזה אין חוק שמחייב אותה לא לדווח מה שאומר שהעניין נתון לשיקולה.

בת 16.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני -

אדווה
    19/07/2010

תודה רבה על תגובתך!
    אשמח אם תוכלי למחוק את שאלתי מטעמי פרטיות כאלה ואחרים.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דיווח על אובדנות של צד שלישי

רוני פרישוף
    19/07/2010

שלום לך,

מאד כואב ולא קל לשמוע דברים כאלה מחברה טובה.

אני בטוחה שאת סובלת את סבלה של חברתך, וחשה את כובד האחריות מול האיומים האובדניים.

אל תישארי עם כל זה לבד. כדאי מאד שתשתפי את המטפלת שלך, ותחשבו יחד מה את יכולה לעשות כדי לעזור לחברתך, ובעיקר לעבד את העניין ולהקל על עצמך.

לא, המטפלת לא חייבת לדווח על חברתך, מה גם שאינה יודעת פרטים עליה. אם יש סיפור של התעללות בקטינה ברקע, יתכן שהיא תמליץ לפנות ללשכת הרווחה בעילום שם לצורך התייעצות מה אפשר לעשות.

כפי שכותבת לילך, גם במקרה של מטופל אובדני יש מקום לשיקול דעת המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו