מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חובת דיווחאדווה18/07/2010
הי...יש לי שאלה אשמח לתגובת הפסיכולוג/ית:
חובת דיווח חלה על מטפל/ת למשל אם מטופל מאיים בהתאבדות אך האם אני רוצה לספר לה על חברה שלי שלעיתים אומרת הלוואי שאני אמות ..או יום אחד אני אתאבד בסוף אם דברים לא ישתנו וכאלה..אני לא מאמינה שזה בא ממקום של רצון כזה אלא לזעקה לעזרה או דרך ביטוי.אם זאת אני חוששת לספר את זה למטפלת שלי בהקשר של כל מיני דברים אחרים (ז"א לא שאני באה ופותחת עם זה שיחה אלא תוך כדי דיבור עליי ואולי איכשהו על משהו שקשור לחברה).האם אם אספר לה זאת היא תדווח עליה?או שמא חובת הדיווח חלה רק על מי שהיא מטפלת בו???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובת דיווח
לילך18/07/2010היי לך,
הפסיכולוגית שלך יכולה לנסות לשכנע אותך לדווח או לספר למישהו,אבל היא לא יכולה לעשות את זה במקומך או בניגוד לרצונך קודם כל,בגלל הסיבה הפשוטה שאין לה פרטים על אותה בחורה.
ובנוסף,בהנחה שאת לא קטינה אין לה גם חובת דיווח על המטופלת(כלומר עלייך) שלה אם היא אומרת לה שהיא רוצה להתאבד.
עם זאת,בעניין הספציפי הזה אין חוק שמחייב אותה לא לדווח מה שאומר שהעניין נתון לשיקולה.
בת 16.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני -
אדווה19/07/2010תודה רבה על תגובתך!
אשמח אם תוכלי למחוק את שאלתי מטעמי פרטיות כאלה ואחרים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דיווח על אובדנות של צד שלישי
רוני פרישוף19/07/2010שלום לך,
מאד כואב ולא קל לשמוע דברים כאלה מחברה טובה.
אני בטוחה שאת סובלת את סבלה של חברתך, וחשה את כובד האחריות מול האיומים האובדניים.
אל תישארי עם כל זה לבד. כדאי מאד שתשתפי את המטפלת שלך, ותחשבו יחד מה את יכולה לעשות כדי לעזור לחברתך, ובעיקר לעבד את העניין ולהקל על עצמך.
לא, המטפלת לא חייבת לדווח על חברתך, מה גם שאינה יודעת פרטים עליה. אם יש סיפור של התעללות בקטינה ברקע, יתכן שהיא תמליץ לפנות ללשכת הרווחה בעילום שם לצורך התייעצות מה אפשר לעשות.
כפי שכותבת לילך, גם במקרה של מטופל אובדני יש מקום לשיקול דעת המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)