טיפול פסיכולוגי פרטי או דרך הקופה ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי פרטי או דרך הקופה ?
    כרמית
    19/07/2010

שלום, אני אם לילדה בת 9.5 שפניתי למיון בעקבות אמירות ואיומים של הילדה להתאבד, הילדה עברה בדיקה פסיכיאטרית במיון ונקבע כי היא צריכה לקבל טיפול במרפאת מצבי רוח ודיכאון כמובן ללא טיפול תרופתי.
    לאחר שיחות עם מס' אנשי מקצוע נאמר לי כי לא הייתי צריכה לפנות לקופה כיוון שהדבר נרשם בתיק הרפואי של הילדה ויכול לפגוע בה בעתיד.
    שאלתי היא : האם הדבר אכן נכון ? והאם עדיף כי את הטיפול הפסיכולוגי היא תקבל באופן פרטי ולא דרך הקופה או כיוון שזה כבר רשום בתיק אולי כדאי שהטיפול יעשה דרך הקופה כדי להראות שהילדה עברה טיפול וכרגע היא בסדר?
    דבר נוסף, אשמח לקבל המלצה לגבי פסיכולוגית ילדים באיזור פתח תקווה .
    אודה לתשובתכם בהקדם !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת הודעה לפורום אחר

רוני פרישוף
    19/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=232 id=link]פסיכיאטריה ילדים ובני נוער[/a]. או בפורום פסיכולוגיה ילדים.

כל טוב לביתך ולך ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי דרך הקופה או פרטי?

כרמית
    20/07/2010

שאלתי היא יותר כללית, האם פניה מסוג כזה וטיפול פסיכולוגי בעקבות זה שרשומים בתיק הרפואי של הילדה יכולים לפגוע בה בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרת נהלים

רוני פרישוף
    20/07/2010

שלום כרמית,

הבנתי את שאלתך. הפורום ומנהליו מומחים בעניין טיפול במבוגרים.

אין לי מספיק ידע על עבודת המערכות וכללי חסיון המידע במערכת הציבורית לטיפול בילדים.

לכן לא אוכל לתת תשובה מקיפה, אחראית ומושכלת, אשר לה את זקוקה.

בפורומים הרלוונטים לילדים תקבלי תשובה הולמת.

את מוזמנת להתייעץ כאן לגבי ההתמודדות האישית שלך, אם תרצי את תמיכתנו.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותה שאלה , אבל לגבי מבוגר

שלום
    31/07/2010

שלום
    אני בן 26 פניתי למיון עקב מחשבות אובדניות, והם המליצו על טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי, ואכן התחלתי לקבל תרופות , וגם טיפול בשיחות באותו ב"ח,,, האם זה כדאי לי ?? או שזה משפיע לרעה על עתידי כי אני עושה את זה במקום ציבורי (ב"ח)??? ועד כמה המידע ישאר חסוי??
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסיון במערכת ציבורית

רוני פרישוף
    01/08/2010

שלום לך,

קודם כל, נשמע שהתקבלת ברגע של כאב ומצוקה בזרועות פתוחות. לא "ניפנפו אותך", לא היפנו אותך למקום אחר, אלא העניקו לך גם עזרה תרופתית וגם טיפול נפשי. בוא נאמין שצוות המחלקה ימשיך בדרכו המסורה, וישמור על חסיון המידע הרפואי כמתחייב בחוק.

איני עובדת במערכת ציבורית כזו, לכן אין לי "מודיעין פנימי" לגבי הנעשה בשטח. ככל הידוע לי, עצם פנייתך למיון, קבלת טיפול תרופתי וקבלת טיפול נפשי הן עובדות שנרשמות בתיקך הרפואי וגלויות לעיני רופא המשפחה ורופאים אחרים.

אני מתקשה לחשוב כיצד מידע שכזה עלול להזיק לעתידך או להתגלגל לידיים לא נכונות, באופן שיפגע בך.

הדבר הכי נכון לעשות הוא לפתוח את חששותיך ולבטייך עם המטפל/ת, ולקבל ממנו תשובה לכל שאלותייך. שאל אותו ישירות כיצד החומר הטיפולי נשמר, כיצד מגינים על חסיונו, מי רשאי לגשת לתיקך הרפואי, ומה התנאים שבהם החסיון מופר על פי חוק. שאל אותו "דוגרי" עד כמה החומר הרפואי שמור, ומה המשמעות של הדבר. אם התשובות יניחו את דעתך, המשך בטיפול, נשמע שהגעת למקום טוב.

והעיקר שתרגיש טוב ותאהב את חייך.. (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך!!!!

שלום
    01/08/2010

תודה רבה

אני אקח בעצתך ואשאל את הפיסיכולוגית, כי באמת זה התחיל להלחיץ אותי, כי בהתחלה לא היתי חושב על זה רק רציתי שאצא ממצבי הנפשי , וכן התחיל מצבי הנפשי להשתפר, אז התחלתי לשים לב לקטע הזה של הטיפול במקום ציבורי!!!
    אכן צדקת שהם מאוד נחמדים, ועושים את העבודה שלהם 10000% - פגישה שבועית עם הפסיכולוגית , פגישה כל 4 שבועות עם הפסיכיאטר, ופגישה כל שבועיים עם האחות הפסיכיאטרית (זה בב"ח רמב"ם),,, אני מאוד מאמין בהם ומרגיש נוח איתם, רק הקטע של מקום ציבורי התחיל להדאיג אותי לפני כמה ימים

(אגלה לך סוד,,,, אני אותו אחד שהיתי נכנס בשם בחורר אם את זוכרת אותי)?!

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוני פרישוף
    03/08/2010

בטח שאני זוכרת. אני מצטערת לשמוע שמצבך הנפשי הוחמר, אך גם שמחה לשמוע שהגעת לידיים טובות.

לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה.

המשך בטיפול ושמור על עצמך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תודה רבה
    03/08/2010

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב שאת צריכה יעוץ מהפסיכולג

אבי
    20/07/2010

אני ממליץ לך היתי באותו מצב עם הילד שלי ולמרות שממש אני רוצה את ההנחה של הקופה הלכנו בלי פניה לקופה כדי שזה לא ירשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו