מבקשת עזרה דחוף בבקשה!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה דחוף בבקשה!!!
    הריון ראשון
    20/07/2010

שלום.הבעיה שלי מאוד מסובכת ואני אובדת עצות מבקשת עזרה בתגובתכם במהרה...
    אני בת 23 נשואה בהריון ממש לפני לידה.
    אני נמצאת עם בעלי כבר כ-5 שנים,הוא בן 30. במשך 5 השנים האלו לבעלי הייתה בעיה של סמים קלים (גראס,חשיש)בעיה היא שהוא היה במצב סכיזואפקטיבי וכשהיה מעשן הוא היה משתגע ואושפז מספר פעמים בבית-חולים לחולי נפש שם קיבל טיפול תרופתי. בכל פעם שהיו מאשפזים אותו לשבוע-שבועיים ונתנו לו את הטיפול הוא היה משתחרר ומרגיש יותר טוב וחוזר לעצמו,אך בכל פעם היה מועד חוזר לעשן ושוב משתגע.לפני קצת פחות משנה אחרי תקופה ארוכה שהוא לא נגע בסמים,הלך לגמילה וחזר לעצמו החלטנו להתחתן.ממש אחרי חודש נכנסתי להריון.כל תשעת החודשים האחרונים היו מאוד קשים בשבילנו מכיוון שאני לא עובדת והוא המפרנס היחיד,ולנו מלא חשבונות וחובות.אחרי תקופה ארוכה של ריבים בנינו
    גיליתי שהוא שוב חזר לעשן סמים.לאחר אין ספור ריבים ואלטימטומים הוא הפסיק,אך כאילו משהו השתנה ולמרות שהוא לא עישן תקופה ארוכה הוא התחיל להשתגע שוב.ההתקפים שלו באים בצורה של מבטים משונים,התפרצויות צחוק בלתי נשלטות,הערות לא קשורות לאנשים זרים ברחוב,התקפי בכי, ולפעמים גם הזיות.
    אני לא יודעת מה לעשות אני ממש לפני לידה והוא מסרב לקבל טיפול למרות שרוב הזמן הוא מתנהג נורמלי אני רואה שהוא לא בסדר בכלל.אני מפחדת ורציתי לדעת האם יש סיכוי שהוא אכן חולה במחלה נפשית בלי שום קשר לסמים,האם יש איזושהי דרך לעזור לו אולי תרופות שאני יכולה לרכוש ללא מרשם רופא?ובכללי אולי עצה מאדם מקצועי בנוגע למצב שלנו ומה עליי לעשות לפני שיהיה מאוחר מדי...אני מקווה שתוכלו לעזור לי איכשהו תודה מראש ומצטערת על אורך ההודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה דחוף בבקשה!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תעזרו לי אני לא יכולה יותר!!!

הריון ראשון
    21/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון לעזרה..

רוני פרישוף
    21/07/2010

שלום לך,

אני שומעת את מצוקתך ואת חרדתך הרבה. אני מתנצלת שלא יכולנו להושיט לך יד ברגע שהיית זקוקה לנו. אנו משיבים לפורום ברגעי פנאי, ואיננו מחוברים למחשב כל הזמן. זמן התגובה בפורום יכול לקחת מספר ימים ואף שבוע, כך שהוא כתובת פחות מתאימה למצבי חירום, לצערי.

משפחתך הצעירה זקוקה להערכה ולטיפול מקצועי. את ובן זוגך במשבר כבד, אישי וזוגי. עליכם להיערך כראוי לקראת בוא הרך הנולד, כדי להבטיח לו או לה התחלה בריאה וטובה לחיים.

אני ממליצה לך בחום לפנות לרשויות הסיוע הקיימות בארץ.

פני ללשכת הרווחה הקרובה לאזור מגורייך, ושם יצמידו לך עובדת סוציאלית שתלווה אותך ואת משפחתך, ותתמוך בך בצעדי ההורות הראשונים. ברווחה יתנו לך כלים והכוונה כיצד לטפל בעניין בעלך.

אם את חשה ולו רמז קל שבקלים לסכנה מצידו של בעלך, עלייך לאזור עוז ולפנות למשטרה. המשטרה היא לא גורם מעניש, אלא גורם מגונן, ששם גבולות תקיפים ובריאים להתנהגות אנטי-סוציאלית ופוגענית. יתכן כי צו הרחקה זמני ינער את בעלך ויזעיק אותו לטפל בעצמו.

אם את חשה שבעלך שוב מאבד את שפיותו, את יכולה לפנות ללשכת הפסיכיאטר המחוזי. לפסיכיאטר המחוזי יש סמכות לזמן את בעלך לפגישת הערכה של מצבו הנפשי. יתכן כי ימליץ על מעקב אמבולטורי (יומי) או על אשפוז. יש לו כלים לכפות טיפולים אלו במידה וקיימת התנגדות.

את עצמך מצוייה במצב נפשי קשה ובמצוקה רבה. בכל חדר מיון, רגיל או פסיכיאטרי, תוכלי לקבל מענה מיידי וטיפול הרגעתי. במרפאה לבריאות הנפש תוכלי לקבל טיפול נפשי ותמיכה נפשית. אני בטוחה שלאור מצבך יקבלו אותך ללא המתנה. גם במחלקת היולדות וב"טיפת חלב" יוכלו לעזור לך ליצור קשר עם עו"ס, אחות ביקורי בית, מתנדבת-תומכת ועוד.

לגבי מצבו הנפשי של בעלך, אני מבינה שהוא קיבל באשפוזיו אבחנה של חולה סכיזואפקטיבי. אבחנה זו מתייחסת למחלה נפשית שאיננה קשורה לשימוש בסמים, אך עלולה להיות מוחרפת על ידם. את יכולה לבקש לשוחח עם הפסיכיאטר המטפל בבעלך ורושם לו מרשם לכדורים, ולהתייעץ איתו.

כדאי שתגייסי כמה שיותר תמיכה מן הסובבים אותך: משפחה, חברות וכאמור, גורמי תמיכה מקצועיים בקהילה. ככל שתרגישי עטופה ונתמכת יותר, יקל עלייך לטפל בתינוקך ולהנות מגידולו.

בטווח הארוך אני מאד ממליצה לך לנסות להשתלב בשוק העבודה, ולהגיע לעצמאות נפשית וכלכלית, כדי להשיג בטחון אישי, ושלא תהיי תלוייה במצב התנודתי של בעלך.

זה הזמן להיות אמיצה ולפעול כמה שיותר בשיקול דעת, כדי להשיג את מקסימום העזרה שמגיע לך לקבל. אל תחששי להפעיל גורמים בקהילה מול בעלך. זה לא נגדו, חלילה, אלא בעדו, ובעד משפחתך וילדך הרך. לך אין מספיק כוח כדי לעמוד מולו, את זקוקה לגורמי סמכות מקצועיים שיעזרו לך.

אני מאחלת לך לידה קלה, והרבה אושר ונחת באימהותך. אני מאמינה שהמשבר החריף יפתר, ותישארי עם החלטות לגבי העתיד ארוך הטווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו