לאמהות מותר להרביץ- הודעה ליפעת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לאמהות מותר להרביץ- הודעה ליפעת
    אני
    25/07/2010

שלום
    בני בן 3 שנים ושלושה חודשים ההורים לא חיים ביחד, האבא התחתן
    הבן הולך להסדרי ראייה בבית האב
    לפני כשבועיים דיברנו והוא אמר לי "לאמהות מותר להרביץ" זה נשמע לי מאוד מוזר מאחר
    ואני מסבירה לו תמיד שאסור להרביץ , זאת הגישה וזה סוג החינוך שלי ולכן השאלה הבאה היתה
    איזה אמא מרביצה והוא אמר את השם של אשתו של אבא
    שאלתי איך היא מרביצה והוא ענה על היד ובטוסיק
    שלתי אם בכה והוא אמר שהוא הסביר לה שאסור להרביץ
    אני לא רגועה ולא שקטה וחרדה וכואבת
    האם יתכן? האם הוא ממציא נראה לי לא סביר מאחר והוא העלה את הנושא על דעת עצמו
    בעבר כשהיה בערך בן שנתיים היה מקרה דומה ואני התקשרתי לאב וצעקתי עליו , למחרת הוא רץ לעו"ס שלא רצתה להאשים אף אחד למרות שבהרגשה שלי היא ידעה שהילד לא סתם אומר דברים
    העו"ס שאלה אותי אז למה הוא זה שהתקשר אליי? הוא הסביר את זה כך שהוא לא רוצה שהילד יגיד עליו דברים כאלה.
    העניין שבשבועיים האחרונים הוא בוכה ולא רוצה ללכת אל האבא גם בגן שמו לב וגם השכנים שאלו אותי אם קרה משהו.
    אני מבולבלת ופוחדת. מצד אחד רוצה להגן על הבן שלי, לא יתכן שאשתו של אבא תרים עליו יד
    וזה ודאי לא חינוך שאני מסכימה לו, מצד שני לא רוצה לעשות מהומות סתם, תמיד אומרים שילדים מדברים.
    איך אפשר לבדוק את העניין מבלי לפגוע בילד? האם פניה לפסיכולוג מצריך אישור של האבא?
    כמה פגישות? מה ההשלכות? ומה את ממליצה לעשות הכי טוב שאפשר.
    המון תודה
    אמא דואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאמהות אסור להרביץ

יפעת קלוש יגל
    31/07/2010

שלום לך

כל כך קשה שילד כל כך צעיר הולך להורה השני, ואי אפשר לדעת מה קורה לו שם.
    נשמע שהיחסים עם בעלך לא כל כך טובים ואין תקשורת בונה, מה שמקשה עוד יותר.
    בהחלט מדאיגה העובדה שהילד לא רוצה ללכת לאביו, יחד עם זאת צריך לברר את העובדות.
    על פי החוק להורה אסור להכות את ילדיו, נקודה, כמובן שהאיסור חל על כל מבוגר אחר.
    הייתי מציעה לך להתייעץ עם עובדת סוציאלית ברווחה, שלה יחד עם פקידת סעד במקרה הצורך, סמכויות רחבות יותר מפסיכולג במקרה כזה.
    הם קרוב לודאי יזמינו את האב, ויחל תהליך כלשהו.
    בכל מקרה זו הזדמנות מצויינת לנסות להגיע להדברות בנוגע לחינוך הילד והטיפול בו, לא רק מבחינת החוק, ואולי החוויה הקשה תוליד משהו טוב יותר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו