לבלות עם כולם או למצוא נישה אישית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לבלות עם כולם או למצוא נישה אישית?
    אורן
    27/07/2010

שלום,
    שמי אורן ואני חייל בשירות חובה.

אני נמצא בתהליך של פרידה מהביישנות והיטמעות בתוך החברה.
    כעת עומדת בפניי שאלה:

האם רצוי לנסות להתחבר עם כולם ולסות ליהנות ולצאת עם כולם

או שמא

מבחינה חברתית יותר מומלץ להתחבר לקבוצה עם נישה אחת מוגבלת וליהנות מהיתרונות שלה כאשר עם כל השאר פשוט לשמור על יחסי "בוקר טוב" כפי שאני נוהג לכנות...

???

אני לא מחפש מה שקל, אני מחפש מה שיעשיר אותי ואת הקבוצה החברתית בה אבלה.

רוב תודות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשרים חברתיים

רוני פרישוף
    28/07/2010

הי אורן,

ברכותיי להחלטתך להיפרד מהביישנות ולהשתלב בחברה.

אוצר המילים שאתה משתמש בו הוא מעט פרטי, לכן אני לא בטוחה שאני יורדת לעומק כוונתך.

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "ביישנות", "כולם", "נישה", "נישה מוגבלת", "יחסי בוקר טוב"?

האם לך מושגים אלו ברורים? האם יש לך תמונה של המצב החברתי הרצוי מבחינתך? הרי לכל אחד יש העדפות חברתיות שונות, ואין דרך אחת שהיא "מומלצת" או "נכונה". איש איש וטעמו עימו, וגם בבישנות אני אישית לא מוצאת פסול.

לדעתי, הנושא החברתי החשוב ביותר הוא חברות קרובה. זה יכול להיות חבר אחד טוב או מספר קטן של חברים טובים. נסה להגדיר לעצמך, אפילו בעזרת כתיבה, מהו חבר טוב בשבילך, מה אתה מצפה מחבר, מה אתה יכול ורוצה לתת, ומה לקבל, מי החברים הטובים שלך וכיוב'. אם אין לך חבר או חברים טובים, נסה לפתח את זה בעדיפות ראשונה.

לגבי מעגל חברתי רחב יותר, נסה לזהות עם מי יש לך שפה משותפת, מי משדר איתך על אותו גל, עם מי אתה מרגיש בנוח וזורם יחסית. עם אנשים אלו תשאף להתחבר ולצאת (אני מקווה שלא לכך התכוונת ב"נישה מצומצמת", כי מעגל כזה הוא דבר נפלא).

עם האחרים, טוב לשמור על יחסי אנוש נעימים וחיוביים, אך בהחלט אין צורך או לחץ לצאת או להתרועע מעבר למה שמתאים לך באופן טבעי. אתה כבר לא בתיכון שם הקבוצה החברתית נתונה לך, וכעת כל אחד יוצר לעצמו את הקבוצה המתאימה לו, בגודל ובסגנון, ואינו חייב להתחבר לאחרים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו