מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לבלות עם כולם או למצוא נישה אישית?אורן27/07/2010
שלום,
שמי אורן ואני חייל בשירות חובה.
אני נמצא בתהליך של פרידה מהביישנות והיטמעות בתוך החברה.
כעת עומדת בפניי שאלה:
האם רצוי לנסות להתחבר עם כולם ולסות ליהנות ולצאת עם כולם
או שמא
מבחינה חברתית יותר מומלץ להתחבר לקבוצה עם נישה אחת מוגבלת וליהנות מהיתרונות שלה כאשר עם כל השאר פשוט לשמור על יחסי "בוקר טוב" כפי שאני נוהג לכנות...
???
אני לא מחפש מה שקל, אני מחפש מה שיעשיר אותי ואת הקבוצה החברתית בה אבלה.
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים חברתיים
רוני פרישוף28/07/2010הי אורן,
ברכותיי להחלטתך להיפרד מהביישנות ולהשתלב בחברה.
אוצר המילים שאתה משתמש בו הוא מעט פרטי, לכן אני לא בטוחה שאני יורדת לעומק כוונתך.
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "ביישנות", "כולם", "נישה", "נישה מוגבלת", "יחסי בוקר טוב"?
האם לך מושגים אלו ברורים? האם יש לך תמונה של המצב החברתי הרצוי מבחינתך? הרי לכל אחד יש העדפות חברתיות שונות, ואין דרך אחת שהיא "מומלצת" או "נכונה". איש איש וטעמו עימו, וגם בבישנות אני אישית לא מוצאת פסול.
לדעתי, הנושא החברתי החשוב ביותר הוא חברות קרובה. זה יכול להיות חבר אחד טוב או מספר קטן של חברים טובים. נסה להגדיר לעצמך, אפילו בעזרת כתיבה, מהו חבר טוב בשבילך, מה אתה מצפה מחבר, מה אתה יכול ורוצה לתת, ומה לקבל, מי החברים הטובים שלך וכיוב'. אם אין לך חבר או חברים טובים, נסה לפתח את זה בעדיפות ראשונה.
לגבי מעגל חברתי רחב יותר, נסה לזהות עם מי יש לך שפה משותפת, מי משדר איתך על אותו גל, עם מי אתה מרגיש בנוח וזורם יחסית. עם אנשים אלו תשאף להתחבר ולצאת (אני מקווה שלא לכך התכוונת ב"נישה מצומצמת", כי מעגל כזה הוא דבר נפלא).
עם האחרים, טוב לשמור על יחסי אנוש נעימים וחיוביים, אך בהחלט אין צורך או לחץ לצאת או להתרועע מעבר למה שמתאים לך באופן טבעי. אתה כבר לא בתיכון שם הקבוצה החברתית נתונה לך, וכעת כל אחד יוצר לעצמו את הקבוצה המתאימה לו, בגודל ובסגנון, ואינו חייב להתחבר לאחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)