הפחד להתגרש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפחד להתגרש
    כוכב
    31/07/2010

אני לא יודעת כל כך איך להתחיל.... יש לי כל כך הרבה....
    אני בת 31 , התחתנתי מאוד צעירה ואני אם לשני ילדים, בעלי היה נרקומן.
    במהלך חיי אני חושבת שעשיתי כמעט כל טעות אפשרית. כשהכרתי אותו הוא היה נקי מסמים והייתי מאוד צעירה לא היה לי מושג מהן ההשכלות של חיי עם נרקומן נכנסתי להריון והתחתנו.
    ומאותו הרגע לא ידעתי מהם חיי משפחה עד היום, לאחר 13 שנות נישואים. שלוש שנים לאחר שהתחתנו הוא נפל שוב לסמים. מרבית הזמן הוא בכלל לא היה נוכח, הגעתי למצבים שלא היה לי כסף ללחם. הסתבכנו בחובות, יותר נכון אני הסתבכתי כי הכל היה על שמי, כל פעם הוא היה מנסה להתנקות ושוב נופל. וגם היתה תקופה שחיינו בנפרד והחלתי בתהליכי גירושין, ואז הוא הצליח להיגמל וחזרנו לחיות ביחד מנסים לשקם את חיינו.
    עברנו ממגורים עם ההורים לחיות לבד ולבנות את חיינו. הבכור שלי חווה בעיות רגשיות וכמובן שאני עדיין מטפלת בהן. בניסיון החיים המשותף שלנו בעודו מפוקח מסמים היה לנו מאוד קשה יחד כי לאחר כמה שנים שחיינו יחד אבל לא באמת היה קשה להתמודד עם "ההיכרות" החדשה הזאת.
    ועכשיו לפני כשנה וחצי הוא התחיל לשחק קלפים ולהמר בכל מיני הימורים.
    כל שניסיתי לא עבד, איומים, שיחות, כלום. הוא תמיד מבקש סליחה מבטיח ושוב עושה מה שהוא רוצה. מערכת היחסים בינינו גם ככה לא טובה, אנחנו רבים המון, והילדים חשופים להכל.
    ולמה אני כותבת פה? כי אני כזאת פחדנית, אילו לא הייתי כזאת כבר מזמן הייתי קמה והולכת, אני כל הזמן מספקת לעצמי סיבות למה לא לקום ולהתגרש.
    כסף, הילדים, פחד להתמודד וכ'. אני לא יודעת איך למצוא בתוכי את הכוח הזה לעמוד בפני תהליך כזה באמת.
    אני אשמח לקבל עצה בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחד להתגרש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוחות

שחף ביתן
    31/07/2010

שלום לך,

כדי לעשות צעד של גירושין בתוך המצב שאת מתארת דרושים הרבה כוחות, אמון ותקווה. לפי מה שאת מתארת שאת מתמודדת איתו , אין ספק שיש לך את הכוחות, אם הצלחת כל השנים האלו להתמיד בגידול של שני ילדים והתמודדות עם בעל שמתמכר לסמים והימורים. אך סביר להניח שאת גם מאוד שחוקה וקשה לגייס כוחות נוספים לצעד כזה. בנוסף, תמיד קשה לעשות החלטות גדולות לבד, וזה צעד שממבט ראשון נראה כי רק ישאיר אותך עוד יותר לבד. הרבה פעמים אנחנו מעדיפים להתמודד עם רע מוכר, מאשר עם מצב לא ידוע שיש בו הרבה סימני שאלה. עולה גם השאלה מה בקשר האישי שלכם משאיר אותך בזוגיות. האם עוד יש בך אהבה לבעלך? תקווה עבורו? עבורכם?

נראה כי את זקוקה למקום שבו תוכלי לברר את השאלות האלו, ותוכלי לקבל תמיכה בכוחות שלך, ולמצוא את האמון בעצמך ותקווה להמשך החיים שלך ושל ילדייך, ובעיקר שלא תשארי לבד. את יכולה כצעד ראשון לנסות לגייס תמיכה מאנשים קרובים אלייך, אך כדאי להעזר גם בגורמים מקצועיים. יש עזרה קהילתית דרך עו"ס והרווחה שיוכלו לעזור לך גם בצד הטכני וגם ללוות אותך בתהליך. כמו כן קיימות אגודות שונות שנותנות סיוע לנשים במצבך, ולעיתים מציעות גם טיפול נפשי. אני ממליץ לך בכל מקרה לפנות לטיפול נפשי שבו תוכלי להיעזר בקשר קרוב ותומך, שיעזור לך להתחבר לכוחות הנפשיים שלך ולהאמין בעצמך ולדרוש עבור עצמך את מה שמגיע לך

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו