בבקשה, תעזרו לי.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בבקשה, תעזרו לי.
    אמי
    04/08/2010

אני בת 18, עוד כחודשיים מתגייסת לצבא. אני בחורה יפה ובעלת נתונים לימודיים גבוהים. לכאורה, יש בי את הפוטנציאל להיות אדם מאושר ומסופק. אני זוכרת את עצמי כזאת בתקופת ילדותי, אז היו לי חברות טובות והיו לי חיי חברה מלאים.. אבל הכל הפסיק לפני כ5-6 שנים, כשהתחלתי את תהליך ההתבגרות שלי. אני והחברות שלי התפצלנו לדרכים נפרדות- זה היה תהליך הדרגתי בגלל שהן השתנו מאוד (התחילו לעשן, יצאו עם בנים גדולים מהן בשנים) אבל מאז, לא מצאתי חברות טובות אחרות. עברו עלי 6 שנים של בדידות חברתית, שהביאה למועקה גדולה ולכאב גדול- בעיקר בגלל שכל חיי ראיתי את עצמי כאדם חברותי והומני. נאלצתי להתרגל לשחות לבדי, בלי כל הלהקה.
    אני מרגישה שאיבדתי כל יכולת חברתית כלשהי, אין לי מיומנויות בסיסיות של דיבור ופיתוח שיחה עם בני אדם, קשה לי ליצור אינטרקציות. ובחיי שניסיתי- אבל אנשים ממשיכים להתרחק ממני. אני לא יודעת למה! אני מנסה להבין בכל הכח מה אני עושה לא בסדר... מה הבעיה איתי? למה בכל פעם מחדש אני מוצאת את עצמי מחוץ למעגל..
    פעם היה לי ביטחון עצמי רב, והייתי בטוחה במעשי, בחיי, ביכולותיי. היום אני מרגישה כמו שבר כלי... אני על סף תהום, היאוש מטביע אותי. היאוש נובע ממספר דברים - גם מהמיומנויות החברתיות הלקויות שלי שאני לא מצליחה לשפר וגם מזה שאני נכשלת שוב ושוב, עוד פעם ועוד פעם...
    לכל מה שניסיתי להתקבל אליו בצבא לא התקבלתי. רציתי להיות לוחמת, התאמנתי לזה שנתיים בכושר קרבי- נכשלתי בגיבוש. נכשלתי בעוד מבחנים לקראת הצבא. בכולם. עכשיו אני מתגייסת בגיוס כלל צבאי, אני מאוד חוששת מזה, זה יוצר אצלי לחץ נפשי.
    בנוסף- נכשלתי כבר ב4 טסטים וכל טסט, כל כשלון, מוביל לאכזבה קשה וריקנות...
    אני יודעת שהצרות שלי הן צרות עשירים, ושזה כלום לעומת צרות של אחרים, אבל זו כבר לא הנקודה ממזמן..
    אני מרגישה שאני מאבדת את עצמי, את האישיות שלי.. את החיים שלי. אני מרגישה שאין לי טעם לכלום יותר. אני מרגישה שאני כישלון. פשוט כישלון... אני שונאת לרחם על עצמי, אני שונאת בעצם את כל ההודעה הזאת הספוגה ברחמים עצמיים.. אבל אני לא יכולה יותר. אני פשוט לא יכולה עוד.
    אני לא רואה עתיד לפני.. אלא רק המשך של החיים המגעילים שיש לי עכשיו. אני מפחדת שגם בצבא אני אמצא את עצמי לבד. רחוק מהמשפחה גם, בלי אף אחד. מה יהיה איתי?
    בבקשה.. שמישהו יכתוב לי, אפילו שרק יגיד לי שהוא מבין אותי, שהוא הקשיב לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה, תעזרו לי.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי התבגרות

שחף ביתן
    06/08/2010

שלום לך אמי,

כואב לשמוע על המצוקה שלך, ועל התחושות הקשות שלך כלפי עצמך. את כותבת בבהירות וברגישות על מה שעובר עלייך ועל הרגשות שלך. נראה כי יש לך כישורים ויכולות שאינך מצליחה להביא לידי ביטוי בפועל, בסיטואציות חברתיות, ואולי גם בסיטואציות בהן את נבחנת.

המצוקה והתסכול שלך, לאור הפער בין היכולות שאת חשה שיש לך לבין הקושי לממש אותן, מובנים מאוד. נראה כי משהו בתהליך ההתבגרות עורר קשיים וחרדות אשר הובילו לבידוד מבחינה חברתית ולירידה בביטחון. את מתארת כי היה פער בקצב ההתבגרות שלך ושל חברותייך, ופער זה השאיר אותך בודדה, ולא מצאת חברה אחרת בה תוכלי להרגיש מתאימה ושייכת.

מומלץ מאוד לגשת לטיפול נפשי שבו תוכלי לנסות להבין את החרדות והקשיים החברתיים שלך אז והיום, לבחון את הפער שאת חשה בין היכולת למימוש, ולמצוא את המקום המתאים לך מבחינה אישית וחברתית. טיפול כזה יוכל לעזור גם בהכנה לקראת הגיוס, ואולי גם במהלך השירות עצמו. במקרים מסוימים צה"ל מאשר המשך טיפול פרטי גם במהלך השירות, ובמקרים אחרים הצבא עצמו מספק טיפול נפשי על ידי אנשי מקצוע מיומנים וטובים - אך יש יתרון לכך שתגיעי לצבא כשאת כבר נמצאת בטיפול.

יש לך את כל הסיבות לא להתייאש מעצמך, ולטפל בעצמך. גם אם טיפול הוא לעיתים תהליך כואב, אני בטוח שתגלי את עצמך כאדם שראוי להערכה ואהבה, קודם כל להערכה והאהבה שלך כלפי עצמך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמי

ילנה
    14/08/2010

אמי המתוקה, את לא צריכה להשבר, את עוד מאוד צעירה, והכל עוד לפנייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו