מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנא עזרו לייפית08/08/2010
דודה שלי נוטלת תרופות נגד דכאון וחרדה כבר 5 שנים. לפני שנה מצבה הנפשי הדרדר, היא ממש הסתבכה עם כל מיני סוגי תרופות. נתנו לה לנסות כבר את הכל. לפני 3 חודשים היא ניסתה להתאבד (נטלה 120 כדורים), הצלנו אותה. אך נראה לי שפעם הבאה כבר לא נצליח. היא בן אדם נפלא, תמיד עזרה לאנשים עד שהתמוטטה.
היא נורא מפחדת להתאשפז באברבנל, חוששת שיזריקו לה שם וחוששת מהמצבים הקשים שתראה שם.
האם אשפוז הוא באמת כ"ככ מפחיד כמו שזה נשמע? האם אין מחלקות לפי דרגות שונות של החולה?
היא מבקשת עזרה מהרופאה, היא בוכה שהיא מקבלת תרופות נורא קשות. הרופאה ענתה לה בתגובה: "גם המצב שלך קשה". אני רוצה להציל אותה לפני שיהיה מאוחר. מה ניתן לעשות?
היא טוענת שהתרופות גמרו לה את המוח והיא מרגישה שהיא כאילו טובעת בים ומנסה לעלות למעלה, מעל פני הים? מה לעשות, אנא עזרו לי, תפנו אותי. אי אפשר לתת לה למות. היא לא רוצה למות אבל לא יכולה להמשיך לחיות במצב הזה.
מחכה לתשובה דחופה
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעטפת טיפולית
שחף ביתן09/08/2010שלום יפית,
הדאגה שלך לדודתך נוגעת ללב וחשובה. המצב שאת מתארת בו היא נמצאת כרגע הוא אכן קשה, ודורש סיוע מקצועי נרחב. מומלץ מאוד שתפנו לעזרה של איש מקצוע איתו תוכלו לבנות תכנית טיפולית מתאימה למצבה ובהתאם להסכמתה. לאור ניסיון ההתאבדות וחוסר השיפור במצבה לא כדאי להתמהמה. חשוב לשלב טיפול תרופתי עם טיפול פסיכולוגי, מחקרים מראים כי שילוב כזה הינו אפקטיבי יותר מאשר טיפול תרופתי בלבד.
באופן כללי, אשפוז נעשה כאשר אדם במצב נפשי קשה וזקוק לעזרה מקצועית רחבה ועוטפת, ולא יכול במצב נתון להסתפק במפגש אחת לכמה שבועות עם פסיכאטר או רופא אחר, ומפגש אחת לשבוע עם פסיכולוג. מחלקת האשפוז מאפשרת התייחסות צמודה יותר לצרכי המטופל. כיום רוב המחלקות האשפוזיות מנוהלות באופן המכבד את המטופלים ומציע להם סיוע במטרה להחזיר אותם כמה שיותר מהר למצב מתפקד, לביתם ומשפחתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)