מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפנמהלורה09/08/2010
אני חיה לפי אימרות של אנשים וניפגעת בקלות אמרו לי שאני מפנימה
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופנמות
רוני פרישוף14/08/2010לורה, שאלתך קצרה ולא ברורה מספיק. נסי להרחיב ואולי אבין למה את מתכוונת.
יכול להיות שאנשים מתכוונים לכך שאת "מופנמת", כלומר מכונסת בתוך עצמך ושומרת את רגשותייך בפנים. אולי בגלל זה כתבת לנו כל כך קצר ומהוסס..
תני לעצמך להיפתח ולבוא יותר לידי ביטוי, גם כאן וגם בכלל (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הפנמה
לורה17/08/2010שלום
אני התכוונתי לזה שאני מפנימה ומחקה אנשים לדוגמא אם אני מדברת עם בנאדם בדיכאון או איפוכונדר אני מפנימה או מנסה להרגיש כמוהו ולפחד ולסבול .
השאלה למה אני עושה את זה
וכן אני קצת מופנמת לא מדברת הרבה וסובלת בשקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנמה
רוני פרישוף17/08/2010הי לורה,
עדין לא ממש הבנתי מי את ומה מטריד אותך.
מהמעט שכתבת אני שומעת שאת בחורה מאד רגישה ועדינה, שנוטה לקחת ללב, להזדהות עם מצוקה של אנשים, ולעיתים נוטה להיות מושפעת מאד מסובבייך.
אני באמת לא יכולה לדעת מדוע את כזו, ומה גורם לך להתנהג כפי שאת מתארת.
אם את סובלת, מרגישה עצורה או לא יודעת מי את באמת, כדאי לך לפנות לטיפול. מטפלת שתכיר אותך על בסיס שיחות עמוקות תוכל טוב ממני להבהיר לך מה עובר עלייך ולחזק אותך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנמה
לורה18/08/2010תודה רבה , רוני
רציתי לשאול אם בנאדם חי ע"פ דעות אחרים בטיפול הוא לומד להכיר את עצמו טוב
באמת יש דבר כזה אתה עצמך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לורה
נעומי17/08/2010לי יש / הייתה בעייה דומה, גם אני "מחקה" אנשים, כשאני נמצאת עם מישהו יש לי נטייה להתאים את עצמי אליו/ה לגמרי ואפילו לחקות אותו, ולפעמים אני מחקה כל מיני התנהגויות של אנשים גם שלא נמצאים איתי, וגם אניי מושפעת מאוד ממה שאומרים לי, יכולה להתפרק לגמרי מכל שטות, אפשר לומר שאני קצת כמו זיקית, משנה את הצבע לפי הסביבה.. מהניסיון שלי (אחרי שנתיים וחצי של פגישות עם פסיכולוג קליני), זה רק סימפטום, באופן כללי אפשר לומר שזו בעייה ברציפות של "העצמי", פעמים רבות זה קשור גם לילדות ולהורים לקשר עם האם (בעיקר אם היא הייתה "אמא רעה דיה")
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנמה
לורה18/08/2010תודה זה מעניין מה שאת אומרת
לי יש אמא טובה רק מאוד שתלטנית ושלא תיפקדה כאמא
הטיפול עוזר לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתם המלצה
קספר18/08/2010אם זה מעניין אותך , מה שהיא כתבה , אולי גם הספר "משחק ומציאות" , יכול לעניין אותך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת באיחור - בגדול כן.
מתושלח23/08/2010היי,
לפי התיאור, נשמע שגם לך (כמו לי) היה לא פשוט לגדול ולפתח אישיות חזקה ועצמאית.
כמו שכתבתי, הטיפול עוזר, אך זה תהליך די ארוך ואצלי לפחות זה היה קשה ומציף , ובנוסף נוצרה תלות שהיה לי קשה להתמודד איתה ועוד... אבל זה שווה אם רוצים שינוי..
בברכה ובהצלחה.
א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחר שנתים
לורה18/08/2010אחרי שנתיים אצל פסיכולוג זה עבר לך?ההפנמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה2
מתושלח23/08/2010לא השתנתי עד כדי כך, אבל חל שיפור משמעותי ואני קצת יותר בטוחה בעצמי.
הטיפול עדין לא הסתיים וכמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת לפני ששמתי לב להודעה הזאת, זה תהליך, לי זה מרגיש לפעמים כמו לקחת "את הגלולה הכחולה" בסרט מטריקס (אם את מכירה) ולצאת למסע מרתק אך גם כואב לגילוי האמת/המציאות האישית, או כמו עליזה בארץ הפלאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר
לורה24/08/2010מה זה אומר הגלולה הכחולה ועליזה בארץ הפלאות מה ככה זה בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לורה
מתושלח25/08/2010הכוונה שלי שמההתנסות הזו את לא יוצאת כמו שנכנסת .
מלבד זה אני חוזרת על מה שכתבתי לך קודם - לפי התיאור שלך את אמא שלך לא היה לך פשוט בכלל וזה בלשון המעטה, כשכתבתי "אמא רעה דיה" לא התכוונתי לרוע לב, יש הגדרה מקצועית כזו ל"אמא טובה דיה" של פסיכואנליטיקאי ידוע בשם ויניקוט, הכוונה לאם מתפקדת שמספקת לילד את צרכיו הפיזיים והרגשיים, אני לקחתי בהשאלה את הביטוי והפכתי אותו.
כשאמא מתפקדת בצורה "טובה דיה" התינוק והילד מתפתח ומפתח "עצמי" יציב בעל נוכחות, ביטחון והכרה פנימית בערך שלו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נעומי
לורה25/08/2010אני ניפגשת עם פסיכולוגית אז היא בעצם אמא שלי?
את אוהבת את עצמך יותר אחרי הטיפול או לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
נעומי26/08/2010המטפלת לא אמא שלך באופן קונקרטי, אפשר לומר שהיא כן קצת אמא שלך באופן סמלי,
זה יכול להיות גם מטפל גבר דרך אגב.
אני חושבת שבאופן כללי רצוי שבעקבות הקשר "הכמו הורי" הטוב האדם יאהב את עצמו.
אצלי זה עדין לא קרה. אבל אני יותר מבינה את עצמי, או איך נהייתי בהרגשה שלי כזאת חייזרית. .בנתיים זה לא עוזר לעניין של האהבה, וזו באמת נקודה מטרידה, טיפול בגישה דינאמית יכול להיות ארוך (וקשה) כשמדובר בהפרעות שהמקור שלהן בילדות המאוד מוקדמת או לפני כן.
לי מאוד קשה כל העניין הזה של החזרה לילדות ולכל הדברים הקשים שקרו כשהייתי ילדה, אני מנסה להימנע מזה, ובכל זאת זה כל הזמן עולה איכשהו מחדש, וזה קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)