אשמח לתגובה- שאלה שלא נענתה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובה- שאלה שלא נענתה
    שירה
    13/08/2010

שלום רב,
    אני גרושה מזה 12 שנה ויש לנו 2 ילדים יחד. גרים לחוד. כל השנים היה ברקע כדי לראות ולעקוב אם יש לי בן זוג מתןך קנאות אובססיבית. לאחרונה שמתי לב על עצמי, שאם יש לי קשר אפילו טלפוני עם ידיד או שידיד בא לבקר אני דואגת ליידע את הגרוש ולגרום לו לקנא. זאת על אף שנאתי אליו, ממש לא אוהבת אותו, שונאת את אופיו, ריחו, והתנהגותו, סלידתו מילדינו וכו'.
    אינני מבינה את עצמי על התנהגותי בכלל.
    לא מבינה מה אני רוצה להשיג בזה. שאלתי את עצמי אין ספור פעמים מדוע אני עושה את זה ואני תמיד מגיעה למסקנה שאני "נוקמת" בו על כל השנים הרעות שנתן לי ורוצה לעשות לו רק רע.
    כל מה שעושה לו רע אני בעניין. הוא מצידו אדם מורכב, רע, ומתנכר לילדיו. חי כפרזיט ועובד למחייתו ולהימוריו. יש בי שנאה שלא משחררת אותי לחיי ואני חיה איתה ומבזבזת אנרגיות לשווא. באופן פסיכולוגי מההיבט הזה מאוד חשוב לי לדעת מה גורם לאדם כמוני לא לעבור הלאה ולהשתקע רק בנקמות על דווקא, לשכב דווקא עם מישהו, או לצאת עם מישהו דווקא כדי שיהיה לו רע ויקנא. לא ממש מצליחה להבין את התת מודע שלי או המודע שגורם לי ככה להתנהגות זו.
    אנא עיזרו לי להבין מה יש בעניין ומה מסתתר בחובו. תןדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה בפורום בוחרים למי לענות ולמי לא

שירה
    14/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקובל לעשות איפה ואיפה...

שירה
    14/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה שלא נענתה

יפעת קלוש יגל
    14/08/2010

שלום מירי

ראשית אין כאן איפה ואיפה, ולעיתים יש שאלות שנשמטות. מנהלי הפורום עונים על שאלות בהתנדבות וללא כל תמורה.
    לגבי שאלתך, את מוטרדת ובצדק, מאחר שאת זו שלא מצליחה לצאת מעולם נקמני, מהתנהגות שיש בה רוע, ולא מצליחה להפרד מגרושך. בסופו של יום את עושה יותר נזק לעצמך מאשר לו.
    אני חושבת שיש לך הרבה שאלות קשות לשאול את עצמך, כמו מדוע בחרת בו לבעל. נראה, גם לפי פנייתך, דאת עסוקה הרבה באי צדק, קיפוח ומה את מקבלת מהעולם. שאת לא מקבלת מהעולם מה שאת חושבת שמגיע לך ושאת צריכה מתעורר בך כעס רב, את חשה פגועה ורוצה לפגוע חזרה. הנקמה נותנת תחושת שליטה וכוח מדומות אשר מרגיעות חלקית וזמנית את התחושות הקשות.
    אני חושבת שאת מציגה תמונה מורכבת של אישיותך, והייתי מציעה לך פנות לעזרה מקצועית,ש ם תוכלי לעבד את תחושותייך הקשות ולהמשיך הלאה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו