מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הודעה ישנה-טרם נעניתיאיילת13/08/2010
שלום
רציתי לדעת כיצד משכנעים ילדה לבצע בדיקת גסטרו(לא גסטרוסקופיה),לגבי כאבי בטן עם חשד לעצירות בילדה קטנה,
אופן הבדיקה בכלל לא נעים משך זמן הבדיקהלא קצר והיא כואבת ולאנעימה בכלל
-עלמנת למנוע חשש מהילדה,מה עושים?
האמא רועדת מפחד בעצמה....
אךבסמוי לא לפני הילדה-אנא עזרו כיצד לנהוג
מה יעשו לה וכמה זמן ייקח האים יכאב וכו אין לי מושג
נורא מפחדת שהילדה לא תשתף פעולה או תצעק או שיכאב להעד מאוד
כבר עכשיו עוד בטרם ניגשנו למרפאה צורחת בבית לא מסכימה להתקרב לאמה שלא תוריד לה מכנסיים ותמרח שם משחה או נר ושלא תיקח בכוח לבדיקה
אני מבחינת אם הייתי מוכנה כמה דקות להחזיק חזק בשת"פ עם הרופא מקסימום דקה 2 של בכי חזק אבל העיקר שתהיה בריאה
מצד שני לקחת בכוח את הילדה כואב לי עליה לא נעים לראותה צורחת בוכה מיבבבת אפילו מפחדת שהיא תברחלי או תעשה ביות גם אם אחות תחזיק אותה
אודה לעזרה
בברכה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
רוני פרישוף14/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_ילדים_מחלות_כבד_ילדים' id=link]גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים או פסיכולוגיה ילדים
בהצלחה בבדיקה ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
איילת15/08/2010שלום רוני
אני רציתי סהכ לוודא מולך איך את היית נוהגת כשמדובר בילדה שסהכ ילדה מקסימה אך איננה מוכנה בשום פנים ואופן לבצע בדיקה שחובתה לבצע והיא מעלה היסטריה ובכי
הבדיקה לא נעיהמ אם כי אורכת מספר שניות
איך מתנהגים עם הילדה והאים לחץ וכוח לביצוע הבדיקה יועילו?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לבדיקה
רוני פרישוף15/08/2010שלום נועה,
תחום המומחיות המקצועי שלי הוא פסיכולוגיה של האדם המבוגר, על כן השאלה "איך את היית נוהגת" פונה אלי כאדם וכאמא, ולא כאשת מקצוע.
כאדם וכאמא לא הייתי מעבירה את ביתי בדיקה פולשנית וטראומטית כל כך בחווייה של הילדה, אלא אם הרופאים היו אומרים שהבדיקה הכרחית לחלוטין. (האם חשד לעצירות מחייב בדיקה כל כך קשה?? לא ברור לי למה?). בדרך כלל יש אלטרנטיבות פחות חודרניות וקשות כדי לאבחן וכדי לטפל.
במקרה שהבדיקה היא הכרחית, הייתי מתייעצת עם מומחים בעלי נסיון בטיפול רפואי גסטרולוגי (רופאים או פסיכולוגים רפואיים לילדים), על מנת שינחו אותי בשיטות של הכנה נפשית, הרגעה והרפייה המותאמות לילדים. סביר שיש שיטות הרגעה באמצעות לימוד הרפייה הדרגתית, באמצעות משחק עם בובות וכיוב'.
הייתי מתייעצת גם עם פסיכולוג ילדים כדי לבדוק האם יתכן כי הקושי בעשיית צרכים נובע ממתח כלשהו ולא מבעייה רפואית. כמו כן, יתכן שהייתי שוקלת הרדמה מקומית או מלאה כדי לחסוך את החווייה הטראומטית, בהתייעצות עם הרופא המטפל כמובן.
הפעלת לחץ וכוח אינה רעיון טוב כלל וכלל, ועלולה להותיר טראומה שנזקה רב על תועלת הבדיקה. אני רוצה להדגיש את זה בסימן קריאה. בדיקה פולשנית, ובמיוחד לאיברים אינטימיים, קצרה, מהירה ומקצועית ככל שתהייה, עלולה להחוות כתקיפה ולהשאיר צלקת נפשית עמוקה.
נועה, אנא התייעצי עם מומחים בתחום, ולא דרך פורום אלא דרך מפגש ישיר ומשמעותי עם הילדה.
תרגישו טוב שתיכן ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי לי את
ליר16/08/2010אם היית רוצה שהאנשים שאת הכי סומכת עלייך יכריחואותך לעבור בדיקה חודרנית ופולשנית,יפשיטו אותך,יפסקו לך את הרגליים ויתקעו לך שם משהו בכוח?
אחרי זה אל תתפלאי אםישארו לה טראומות...................................בגללך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכותבת
איילת16/08/2010לכותב שלום
תראה
אין פה עני ןשל ברירה
זה דבר שהיה צריך להעשות ונעשה
הסיפור נגמר
עברה את זה כמו גדולה..
שוחחנו איתה וזה נגמר
וזהו..
בה"ש
לילהטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)