מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוווח מדיכאוןמיכל16/08/2010
איזה רווח יכול לצמוח מדכאון? או מתלות של יצירת דרמות ילדותיות? או מיצירת תדמית של "ילדה מסכנה"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו רווח משני?
רוני פרישוף16/08/2010שלום מיכל,
שאלתך קצרה ולא ברורה מספיק. לא ברור האם את מתייחסת אל עצמך, אל מישהי שאת מכירה, או שואלת שאלה תיאורטית.
בכל מקרה, את מעלה נושא מעניין והוא הנושא של "רווח משני".
"רווח משני" הוא חיזוק סמוי, המופק מהפרעה כלשהי, ומקשה על ההתגברות עליה. הרבה פעמים הרווח המשני הוא בלתי מודע, הן לאדם והן לסביבתו, והוא פועל כמשמר עיקש של הבעייה. למשל, ילד שיש לו התפרצויות זעם מקבל כך את תשומת ליבם (הכעוסה) של הוריו, אשר בדרך כלל אדישים אליו. איש מהם לא מודע לצורך העומד מאחורי ההתקפים, ולכן ההתנהגות חוזרת ונשנית.
תמונת הצרכים והרווחים הסמויים משתנה מאדם לאדם לכן קשה לתת תשובה כללית לשאלתך. הרווחים יכולים להתחלק לדברים שאפשר להשיג באמצעות הבעייה (למשל תשומת לב) ולדברים מהם אפשר להימנע באמצעות הבעייה (למשל, לקיחת אחריות ומחוייבות).
אני מניחה שאת בקלות יכולה לחשוב על מספר אפשרויות. למשל: קבלת אהבה, חמלה, רוך והתייחסות, הימנעות ממשימות התפתחותיות הכרוכות בגדילה והתבגרות, הימנעות מציפיות מלחיצות ומפחדי כשלון והצלחה, יצירה של תחושת קיום וממשות (אני עושה דרמות משמע אני קיימת, אני תופסת מקום, שומעים אותי ומגיבים אלי), וכך הלאה.
לפעמים האדם לוקח על עצמו תפקיד של "כבשה שחורה" כדי להסיח את הדעת מבעיות אחרות במשפחה (למשל בעיות בין ההורים).
הדרך לטפל ברווחים המשניים היא לא בהטחת האשמה בסגנון "את ככה כדי לקבל תשומת לב", אלא מתוך אמפתיה עמוקה לצורך הנפשי הנסתר, ונסיון למצוא לו מענה בריא וטוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל16/08/2010תודה על תשובתך...נתת לי חומר למחשבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)