מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפרלקסטלי16/08/2010
שלום רב
בעלי ואני עוברים משבר מאוד קשה
לאחר שנה וחצי כמעט, בעלי עדיין לא יכול לצאת מהמשבר
לכן אתמול ניגש לפיכולוגית ולאחר שיחה של 50 דק היא המליצה לו לקחת ציפרלקס
הייתי רוצה לדעת יותר על ההשפעה של התרופה ,האם זאת תרופה שהוא יצטרך לקחת כל ימי חייו בכדי לצאת מדיכאון? אני רוצה לציין שהיא המליצה על 10 מ"ג
בשביל המרשם חייהים ללכת רופא משפחה או ללכת לטיפול פסיכיאטרי?
מאוד מלחיץ אותי נושא של תרופות כימיות אבל מצד שני אני מאוד רוצה שהדיכאון שלו יפסק אחרת פשוט נצטרך להתגרש
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדכאון
רוני פרישוף16/08/2010שלום לך,
פסיכולוגים אינם רשאים לרשום טיפול תרופתי או להמליץ על טיפול תרופתי מסויים. זוהי מלאכתם של הרופאים, ועל כן מומלץ שבעלך יפגוש פסיכיאטר/ית אשר יתאימו את סוג התרופה ואת המינון על פי מאפייניו וצרכיו הספציפיים של בעלך.
רופאי משפחה רשאים לרשום תרופות נוגדות דכאון, אך הדבר אינו מומלץ בעיניי. פנו לבר הסמכא, כפי שהייתם עושים עם כל בעייה בריאותית אחרת.
מחקרים מראים כי השילוב של טיפול בשיחות עם טיפול תרופתי מסוגל לנצח את הדכאון ביעילות גבוהה. לאחר פרק זמן של יציבות נפשית נהוג לסיים את הטיפול התרופתי (הוא אינו ממכר ואין תופעות גמילה). ברוב המקרים אין חזרה של דכאון, אך אם מופיעה שוב אפיזודה דכאונית יתכן שהפסיכיאטר ימליץ על טיפול קבוע.
התרופות נוגדות הדכאון של ימינו הן מאד יעילות, אינן ממכרות ובעלות תופעות לואי מעטות. השימוש בהן נפוץ מאד באוכלוסייה (קרוב לשכיחות השימוש באנטיביוטיקה), ולדעתי אין להסס אם הרופא אכן ימליץ.
עוד על טיפול תרופתי בדכאון תוכלי לשאול בפורום פסיכיאטריה.
לצד הטיפול התרופתי חשוב מאד לקיים שיחות טיפוליות כדי לרדת לשורשי הדכאון, להכיל ולעודד ולפתח מנגנוני התמודדות, חשיבה ורגשות חיוביים יותר.
כאב לי לקרוא את המשפט עימו סיימת את דברייך "אני מאוד רוצה שהדיכאון שלו יפסק אחרת פשוט נצטרך להתגרש". אני מבינה שמבחינתך הגיעו מים עד נפש, וקשה לך מאד. בכל זאת נסי לקבל את הדכאון כסוג של חולי, ולגייס את מירב תעצומות הנפש כדי לתמוך בבעלך ולעודד אותו לטפל בעצמו. יתכן שאת עצמך זקוקה לתמיכה ולהכוונה ע"י איש מקצוע, או ששניכם יחד זקוקים לייעוץ זוגי כדי לחזק את המערכת שלכם.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)