מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר נפל לסמיםאלעד18/04/2007
החבר הכי טוב שלי בן 25 ומאז ומתמיד הוא היה מעשן פה ושם או עושה באנגים - וזה היה בשליטה ובקטנה. לפני חצי שנה בערך הוא חזר מטיול ארוך מאוד בהודו (שבו הוא חגג עם כל סם אפשרי) והוא ממש השתנה. הוא מסטול כמעט כל הזמן...הוא הולך למסיבות ולוקח שם סמים ממריצים ואחריזה חוזר הביתה ולוקח סמים מדכאים....אני בדרך כלל לא היסטרי אבל אני מתחיל לדאוג לו. שמעתי מחברים משותפים שהוא כבר הגיע לסמים קשים באמת.. איך אני יכול לעזור לו בלי שהוא יהיה אלי אנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגודת אל-סם...
רונן דוד18/04/2007ממליץ לך לפנות בהקדם האפשרי לאגודת אל-סם ולהתייעץ איתם בנושא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמים
הילה הראל21/04/2007יש לך באמת סיבה לדאגה...
נשמע שהחבר שלך במצב רע.
אתה צודק בכך שאתה חושש מכך שהוא יפרש את העזרה שלך כיציאה נגדו, יקטלג אותך "כגורם עויין" ויתרחק מימך. זו, לצערי, אחת הבעיות הקשות שגורמת התמכרות: הגוף רוצה את החומר (אלכוהול/ניקוטין/סם וכד') והאדם יפעל בכל דרך אפשרית כדי להשיג את מה שהגוף רוצה. האדם ישקר לעצמו, יונה את עצמו ואת הסובבים אותו, ישקר ויהיה חסר כל מודעות עצמית.
לכן, זה הגיוני שהחבר שלך יהיה "אנטי".
מה עושים?
אפשר ליצור "קבוצת לחץ" של כמה חברים טובים ולעשות לו שיחה, אפשר לערב מישהו מבני המשפחה הקרובה, אם יש אדם שאפשר לסמוך עליו וצריך לקחת בחשבון שיכול להיות שכל זה לא יעזור ושתראה אותו הולך ומתפרק. תזור שכדי להצליח צריך להפעיל לחץ מתמשך לצד תמיכה והבנה.
לפעמים, כששום דבר אחר לא עוזר, הישועה באה דוקא מהכיוון הלא צפוי, הדבר שממנו חוששים: כשאדם נתפס על-ידי המשטרה ומובא למשפט, בית המשפט יכול לאכוף עליו טיפול בבעית הסמים: ע"י שירות המבחן למבוגרים ואפילו על-ידי מאסר בפועל. החיים בכלא, כידוע, הם לא "פיקניק". כדי להשיג הטבה בתנאי המאסר, צריך לעבור גמילה ולהיות באגף נ"ס (נקי מסמים), כך שפתאום הסם הופך להיות פחות אטרקטיבי ויש סיכוי שתתפתח מוטיבציה להפסקת השימוש בסמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)