המצפון שלי מציק לי .

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המצפון שלי מציק לי .
    קספר
    18/08/2010

שנה שעברה למדתי קורס אישיות , והיה סטודנט , ששאל משהו את המרצה והשתמש במונחים אולי שגויים , של המציא, זאת אומרת נניח פרויד המציא את זה ואת זה ... ולא זוכרת מה עוד .....
    בסך בכול הבן אדם בתחילת דרכו, וכולם לפעמים טועים
    בקיצור אותו מרצה ממש התעצבו עילו והתחיל לומר לו ליפני כולם , שהוא צריך לכבד את אתה מה שהוא לומד , וירד עילו בפסים אישים בנושא הדת .
    הבחור ששאל הוא דתי והמרצה אמר לו שזה כמו שאומר על הרב הזה והזה, שהוא ממציא .
    אולי על הכתוב זה ניראה טיפשי וחסר משמעות , אבל האוירה שהיתה באותו הרגע היתה ממש לא נעימה , ועוד הרבה סטודנטים שהיו באותו השיעור הירגישו כמוני.
    והכי נורא זה שרצתי לאותו הרגע לקום , ולהגיד שזה לא בסדר , ולצאת מהשיעור , אבל לא עשיתי זאת .
    כנראה זה היה מאוד לא נעים לו והשפיל אותו ,, שלאחר מכן הוא הפסיק להגיע לשיעורים !
    לאחר כמה שיעורים שבהם הוא לא הופיע , דיברנו על כך בהפסקה , כמה סטודנטים , וגם הם אמרו שזה לא היה בסדר , אבל אף אחד מאיתנו לא התלונן .
    המצפון שלי , נורא נורא מציק לי כבר הרבה זמן . איך יכולתי להיות אגואיסתית כזו , ולא לקום , לומר משהו וללכת?
    אומנם דיברתי איתו בפורום של הקורס , ושאלתי אותו למצבו , והתענינתי למה הוא לא מגיע ,
    ודרך אגב הוא אמר שנעלב ,אבל טען שלא הגיע בגלל האירוע , אלה כי הוא הבין את החומר ולא היה צריך ללכת לשיעורים ..
    אני חושבת שזאת לא הסיבה . אומנם הוא היה אחד שהראה למרצה שהוא מבין את החומר , ושאל שאלות ,והעיר הערות שמראות על הבנה מאוד טובה של החומר , אבל עד האירוע , הוא היגע לשיעורים .
    כשכתבתי לו בפורום , של הקורס שבו אפשר לשאול שאלות שקשורות לנושא , ניסיתי לרמוז לאחראי על המרצים על מה שקרה , אבל איך אומרים ?
    התגובה מצידיו היתה ,שלושת הקופים .
    לא ראינו
    לא שמענו
    לא אמרנו
    האם עכשיו כדאי לי להתלונן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המצפון שלי מציק לי .

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיזור אחריות

רוני פרישוף
    20/08/2010

הי,

לתופעה שאת מתארת קוראים "פיזור אחריות", והיא תופעה האופיינית לקבוצות גדולות. לצערך התנסת בה בשידור חי.

התופעה מתרחשת כאשר קבוצה גדולה עדה לפשע או עוול, אך נוצרת דינמיקה שבה כל אחד מחכה לראות את תגובת האחרים, או מניח שאם אחרים לא מתקוממים כנראה שלא כדאי, ובסופו של דבר נוצר שיתוק.

בודאי למדתם בפסיכולוגיה החברתית את המקרה הידוע בו (להבדיל אלפי הבדלות) אישה נאנסה ברחוב אמריקני ואיש מתושבי הרחוב לא התערב ולא הזעיק את המשטרה. כולם היו בטוחים שאחד השכנים כבר יעשה זאת.

טוב שחזרת לעשתונותייך, ולאנושיות שלך, ופנית לאותו בחור ועודדת אותו.

היום כבר לא נראה לי שיש טעם להתלונן פורמלית (אם כי זו כמובן אפשרות), אך בהחלט רצוי לפנות למרצה בשעת הקבלה שלו ולשתף אותו בחוסר הנוחות. סביר שהוא לא עשה זאת מרוע אלא מאימפולסיביות, והוא ילמד מהפידבק.

כאשר אני מרצה בפני סטודנטים אני מזמינה אותם להעיר לי על כל מה שמפריע להם, גם בעזרת מכתב אנונימי בתאי. גם זו אפשרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני תודה על תשובתך . אם אפשר עו

קספר
    21/08/2010

אם אפשר עוד שאלה אני אשמח .
    אני אמורה השבוע, לקבוע תור ל בדיקה שיגרתית לבדיקת התפתחות תאים טרום סרטניים .
    לא יודעת איך להסביר את זה בצורה טובה , בדיקה שאני עושה כול כמה זמ,ן לראות אם התאים נהפכו לסרטן .
    א5ני יודעת שהסיכויים לקבל את הסוג הזה של הסרטן הוא בערך אחוז אחד , אבל מאז הבדיקה הקודמת , ממש לא שמרתי על עצמי , עישנתי המון , ו אכלתי דברים שאסור לי .
    בסך הכול אין לי בעיה למות , במוקדם או במאוחר אני אעשה זאת , אבל הבדיקה לא נעימה , ואיני רוצה למות בצורה של יסורים קשים מהמחלה הזאת .
    בקיצור איני רוצה ללכת לבדיקה ולגלות שיש לי סרטן . במיוחד כשלא שמרתי על עצמי , אבל מצד אם כן האדם שומר על עצמו הסיכויים הם קלושים למדיי ,.
    מקווה שהבנת .
    אשמח לדעת מאין אוכל לקבל את הכוחות.
    עוד משהו בקטנה, לגבי מה שכתבת לי .
    אני מרגישה שיש בנתיים, שני קורסים שממש נהנתי מהם ובעצם קיבלתי ערך מוסף מהם , שהוא גם ללמוד על עצמי .
    והם אישיות , ובמיוחד פסיכולוגיה חברתית!
    לעיתים כשלמדתי פסיכולוגיה חברתית הרגשתי את אותה ההזדהות שיש במופע סטנדאפ .
    כול מיני דברים שאתה חושב ביום יום , אבל אתה ממש לא מודה בהם . זה כאילו לקבל שמות לתחושות שלך .
    ולמדתי עוד המון דברים , על עצמי ועל התנהלות האדם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני עוד משהו קטנטן

קספר
    21/08/2010

לגבי הנכונות שלך לקבל ביקורת מהסטודנטים , אני ממש מעריכה את זה .
    כאילו קטונתי מלתת את הערכתי למישהו , אבל יש לי ניסיון עם מרצים , וזה מאוד נדיר שמרצים בכלל רוצים להקשיב לסטודנטים .
    הלואיי שכולם היו כמוך! אני ממש שמחה בשביל הסטודנטים שלך שהם לומדים אצלך , ומקןווה שהם שהם יודעים להעריך את טוב ליבך .
    והיכולת לקבל ביקורת היא נדירה ורק מעטים , בעליי ביטחון עצמי , , ואכפתיות מסוגלים לכך .
    בקיצור זו גודלה בעיניי , שאדם בעל מעמד , מוכן לקבל ביקורת מאנשים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו