נתינה וקבלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נתינה וקבלה
    h
    18/08/2010

היי,
    לא מזמן הבנתי שמאד קשה לי להתמסר\להתקרב\להיפתח\לתת אמון באנשים, אני מאד אוהבת לתת ולעזור לאנשים, בייעוץ, הקשבה, שיחות נפש וכדומה, אבל כשזה קשור אליי אני לא מצליחה להיפתח עד הסוף גם לא אצל פסיכולוג, כמובן זה מבלי שאדע זה פשוט קורה אני נותנת כל שאוכל אבל לקבל מאד קשה לי.

אני מרגישה בכל דבר בחיים, שאני עם עצמי, אני דואגת לעצמי, "אם אין אני לי מי לי" וכך אני פועלת בכל דבר.
    לעומת זאת, אני מתייעצת הרבה, אני אוהבת לדבר ולנתח כל מיני דברים עם אנשים. אבל שזה משהו שקשור אליי אני לא, אפילו אני לא יודעת איך להסביר אבל זה מן תחושה כזו שאני סומכת אך ורק על עצמי.

חשבתי על זה, אני יודעת שנפגעתי במהלך החיים מאנשים אבל לא ברמה של משהו ספציפי שזכור לי .

בנוסף, רציתי לדעת ...
    תמיד בקשר שלי מול מפקד\מנהל במקום העבודה, יש לי תחושה של מרחק כזה כאילו אני לא יכולה בכלל להתחבר עם אותו בנאדם הכוונה שבכל מקום שאהיה אתייחס למנהל בצורה אחרת מלאנשים אחרים אבל באופן שונה לגמרי, לדוגמא:
    אדבר עם המנהל\מפקד (בצבא כולל שירות קבע) רק על העבודה עצמה ואעשה הכל הכי טוב שאפשר ואעדכן בתוצאות לא יותר מזה.
    ובחיים אני מאד חברותית ומכירה המון אנשים גם אם הם מבוגרים ממני אבל ברגע שאני כפופה למישהו מבחינה מקצועית אני הופכת לאחרת.
    וגם אם הם ינסו להיפתח מולי אני אמשיך בשלי....

אשמח לדעת למה זה קורה? ואיך אוכל לשחרר את זה קצת,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתינה וקבלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לתמוך ולהיתמך

שחף ביתן
    20/08/2010

שלום לך,

את מתארת שבמצבים שאת התומכת, המייעצת, העוזרת, את נהנית, שואבת מכך ביטחון וחשה ביטחון לתת לאחר. עמדת הנותן היא גם עמדת כוח ויכולת. לעומת זאת, במצב של קבלה, יש צורך להיחשף, ובכך להפוך לפגיעים. יש גם לסמוך על האחר, על כוונותיו הטובות, על יכולותיו, על כך שיש לו מה לתת לנו.
    את מתארת קושי להיות בעמדה 'החלשה' - אם על ידי כך שאת פונה לעזרה ותמיכה, ואם כאשר את בסיטואציות עם ממונים עלייך. נשמע שגם עם הפסיכולוג, שהוא זה שבעמדת הכוח במפגש, קיים קושי. אלו קשיים טבעיים, אך את יכולה להרוויח הרבה מלנסות להעמיק בהם ולהבין אותם.
    מתגובתך ניכר כי בינך לבין עצמך את בחורה חושבת ומתעמקת, אך קיים קושי לסמוך על האחרים בסביבתך. גם ללא טראומות, התחושה הזו יכולה לצמוח בתוכך אם דרך האינטראקציות המוקדמות שלך עם הדמויות המטפלות הקרובות, אם דרך חוויות אחרות שתחשפי במהלך הטיפול.
    כדאי מאוד להביא את הקושי אל הטיפול, כמו שהבאת את זה כאן. תוכלו להתחיל לבדוק את הקושי ביניכם ומשם להמשיך הלאה. זהו תהליך רצוי שבסופו של דבר תוכלי ליהנות ממה שיש לאחרים, מיכולותיהם, מאהבתם, מסמכותם וכן הלאה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו