מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אם אין ביכולתכם לענות תכתבו שלא -שרון19/08/2010
אם אין ביכולתכם לענות תכתבו שלא נכנס סתם כל יום לבדוק אם יש תשובה, בכל מקרה הינה הבעיה שלי -
שלום , אני בקרוב בת 16 ואני עוברת עם חברה טובה שלי לבית ספר חדש שכולם בו כבר מכירים בנוסף לזה הוא גם נמצא בעיר אחרת כך שאני לא מכירה אף אחד .
הבעיה שלי היא שאני מאוד סגרה שקטה וביישנית כשאני נמצאת עם אנשים שאני לא מכירה אבל כשאני נמצאת עם אנשים שאני כן מכירה אני בדיוק ההפך , והחברה שאני עוברת איתה ביחד היא מלאת ביטחון עצמי ולא ביישנית וקל לה מאוד להתחבר עם אנשים חדשים (מה שלי מאוד מאוד מאוד קשה) ואני פוחדת שאני לא אצליח להתחבר לאנשים והיא כן ואז אני הופכת לקנאית ורכושנית כלפייה .
השאלה שלי היא - האם אני יכולה עשות משהו או איזה שהם תרגילים עם עצמי (בלי לשתף את אתה החברה) כדי לשנות את ההתנהגות הזאת (שכשאני נמצאת בחברה של אנשים שאני לא מכירה אני הופכת להיות סגורה ביישנית ושקטה , מה שאני בדרך כלל ממש לא כשאני עם חברות או ידידים טובים)
ואיך אפשר להפסיק להיות קנאית ורכושנית ?
תודה מראש והמשך יום נעים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראות ולא לראות
שחף ביתן20/08/2010שלום לך,
מנהלי הפורום פועלים באופן התנדבותי, על זמנם הפנוי, ומטבע הדברים לעיתים יש תגובות שמתפספסות. עם זאת, אנו עושים מאמץ לענות לכל התשובות ולחזור גם לאלו שהוחמצו, במסגרת זמן סבירה.
נדמה לי כי פספוס תגובתך מעורר בך כעס, ותחושה כי שכחו אותך, וכי לא ראו אותך. קצת כמו להגיע לב"ס חדש שבו את לא מכירה אף אחד, וחוששת ליפול למקום שלא רואים אותך. ההגנה שיש לך היא חברתך היחידה אותה את מכירה, אך את חוששת שגם היא לא תתמקד רק בך, ואז עלול לעלות בקרבך כעס, זעם, קנאה ורכושנות.
את יכולה לנסות להתכונן בדמיון למפגש המתקרב עם אנשים שאת לא מכירה, ולדמיין איך ניתן להגיב אחרת מהאופן בו את רגילה. את יכולה גם לעשות תרגילים (נשימות, הרפיה) שיקלו את החרדה שעולה בתוכך במפגשים האלו ומשתקת אותך. אך זה עשוי להיות קשה לעשות תרגילים אלו באופן אפקטיבי לבד וללא הדרכה. רצוי מאוד לפנות לטיפול ולקבל עזרה.
בטיפול תוכלי לקבל עזרה ממוקדת בסוג החרדה החברתית שאותה את מתארת, ולאחר שתחושי שיפור, תוכלי להחליט האם להעמיק בטיפול ולהתחקות אחר מקורות החרדה הזו והדינמיקה שלה במבנה הנפשי שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)