מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "נתפסנו"אירית20/08/2010
שלום,
אני ובעלי קיימנו יחסי מין(מוקדם בבוקר יש לציין על מנת לא לקחת סיכונים)וכך קרה שבלהט הרגע שכחנו
לנעול את מנעול הדלת.בתינו בת ה-11 נכנסה באמצע ותפסה אותנו "על חם" ...!!!(מביך,מביך,מביך)
אינני יודעת כמה זמן היא ראתה אותנו אולם ברגע שהבחנו בה היא יצאה מהחדר במהירות.
לא הלכתי אליה משום שלא הייתי בטוחה לגבי התגובה הנכונה.
אשמח לשמוע כיוון לשיחה,מה לאמר האם לעלות את הנושא או שלחכות לשאלות ממנה?האם המצב
יכול לעשות לה טראומות בעתיד?מה לאמר ועד כמה להכנס לפרטים?
הילדה עולה לכיתה ו לכן יש להניח שהיא כן יודעת פחות או יותר מה היה שם.
אני משתדלת לשמור על קור רוח אבל אני מעט מבולבלת ונבוכה.
אנא הדריכו אותי מה עלי לעשות,אני מפחדת שלא אגיב בצורה הנכונה!!
(בעלי סבור שאין צורך לדבר על זה כי לא קרה שום חטא אלא דבר טבעי,אני לא מסכימה איתו לגמרי,האם הוא צודק?)
תודה רבה, אירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטבע הדברים
שחף ביתן20/08/2010שלום אירית,
אתחיל מהסוף - אני מסכים עם בעלך שלא קרה שום חטא אלא דבר טבעי, ומשום כך רצוי וכדאי לדבר על כך ולהתייחס למה שקרה. שכן, אנו לא מדברים דווקא על מה שהוא חטא, אסור, כואב, לא נעים וכן הלאה. לא לדבר איתה ייאלץ אותה להשלים בתוכה את התמונה לגבי שאלות שיתעוררו בה. למשל, האם עשתה משהו לא בסדר? האם כועסים עליה? האם מה שראתה טבעי? מצד אחד, סביר להניח כי היא מאוד נבוכה בעצמה, ומצד שני מאוד סקרנית לגבי מה שראתה. כמבוגרים היחס שלכם לסיטואציה הוא זה שיקבע האם זו סיטואציה טבעית שאפשר לדבר עליה, או סיטואציה מביכה שרק צריך לשכוח שקרתה.
מומלץ לפנות אליה, ולומר לה שזה בסדר גמור שהיא נכנסה אליכם לחדר כפי שהיא בוודאי רגילה, וכי עליכם היה לנעול. להסביר שמה שעשיתם הוא טבעי ונפוץ אצל מבוגרים ומשקף יחסים אינטימיים ואהבה. ולתת לה מקום בטוח לשאול שאלות ולהעלות את סקרנותה. סביר שהיא תהיה נבוכה מדי ותרצה בעצמה לעבור על כך מהר, אך את יכולה להרגיע אותה ולומר לה שכל מה שתשאל זה בסדר, ושאין במה להתבייש, לא לה ולא לכם. היא אמנם עולה לכיתה ו' ואמורה לדעת כבר חלק מהדברים, אבלך המקור האמין ביותר שלה הוא אתם. אם אתם לא יכולים לספק לה תשובות ולהתייחס לעניין בטבעיות יהיה עליה לחקור בעצמה, ולא בטוח שיש לה את הכלים לעשות מחקר כזה לבדה, ללא תמיכת הוריה. כפי שהיית עוזרת לה לחקור כל תחום אחר, גם כאן את יכולה לעזור לה מניסיונך, מהידע שלך ומאהבתך כלפיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)