מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדהענת22/08/2010
שלום
אני בת 28, מאז שהתחתנתי ונכנסתי להריון יש בי המון מחשבות אובדניות, של אובדן הנעורים, פרידה מהמשפחה, "סוף החיים", של הזדקנות ומוות, יוצא לי לחלום על זה הרבה ולחשוב על זה. זה מלווה בהרגשה של לחץ, מועקה, חרדה והרבה בכי. כאילו זהו אני נפרדת מההורים שלי ונפרדת מהחיים שלי ומתחילה משהו חדש שיוביל אותי לזיקנה. ההורים שלי גם חוגגים יום הולדת 60 עוד מעט מה שמגביר את התחושות האלו. חברה טובה שלי עברה לגור בחו"ל וחברה אחרת חזרה בתשובה ונעלמה. אני מרגישה שדברים משתנים ומאוד קשה לי עם זה.
מה מומלץ לי לעשות? זה כבר נמשך זמן רב וגם מתחבר להרגשות דומות שהיו לי כשסיימתי את הלימודים באוניברסיטה וחזרתי לגור במרכז אחרי כמה שנים בבאר שבע. גם אז הייתי בחרדות קיומיות שזהו החיים נגמרו, הנעורים חלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיי נעורים או נעורים חיים
שחף ביתן23/08/2010שלום לך,
את בהיריון, את לפני שינוי מאוד גדול בחיים, לגוף שלך קורים שינויים פנימיים וחיצוניים, ואין ספק שהחיים כבר לא יהיו אותו הדבר. זה משהו שדורש הכנה. אנחנו משקיעים המון בהכנות הפיזיות - בהכנות ללידה, לחדר של התינוק ועוד ועוד. כדאי לזכור גם את הנפש שעוברת תקופה סוערת ולתת גם לה מקום וזמן להתכונן.
נראה שאת קשורה לנעורים שלך, לתחושת חיות, ואת לא רוצה לוותר על אלו. הכניסה להורות כרוכה בוויתורים - חלקיים וקבועים, אבל היא לא רק סוף של נעורים היא התחלה של משהו חדש, אחר, שיכול להיות מפעים לא פחות, אם כי כרוך בהרבה מאמץ והסתגלות. אולי לא תוכלי לחיות אורח חיים של נעורים, אבל תוכלי לתת לנערה שבתוכך להמשיך לחיות.
הרגשות והחרדות שלך מאוד מובנים. אפילו קשה לתאר שאפשר לעבור היריון, בעיקר ראשון, מבלי להרגיש חרדה מהלא ידוע, ממה שילך לאיבוד וכן הלאה. כדאי מאוד להיות פתוחים וכנים לגבי הרגשות, לדבר עם קרובים לך - בעלך, חברה קרובה, אימא שלך וכן הלאה. לחשוף בפניהם את פחדייך, את התחושות שלך, לשמוע מה הם מרגישים היום - עם בעלך תוכלי לשמוע את פחדיו, תוכלו לתמוך זו בזו ולחשוב יחד מה מפחיד אתכם ואיך אתם יכולים להתכונן אליו. את יכולה לשמוע על אמהות אחרות, איך הן הרגישו ומה הן עשו?
אם החרדות ממשיכות והמצוקה שלך לא שוככת, חשוב ורצוי שתתחילי טיפול נפשי, שיעזור לך להתמודד עם המצוקה הזו, להתכונן לבאות, ולפנות לך אנרגיות נפשיות עבור עצמך ועבור תינוקך.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)