האם זו חשיבה לקויה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם זו חשיבה לקויה?
    שני
    23/08/2010

שלום רב

אני ובעלי עברנו טיפולי פוריות רבים במשך 3 שנים ללא הצלחה,וכרגע אנחנו בהפסקה בגלל עבודה בחו"ל . העניין הוא שמישהי מהקהילה פה ביקשה מאיתנו לעשות לה בייבי סיטר לשבוע ל3 ילדים .וכל הרגשות צפו לי ואני אומרת לעצמי האם זה נכון לסרב לה כי אני חשה עצבות כי לי אין ילדים ואני שומרת על ילדים של מישהי אחרת ??? אני פשוט כועסת על עצמי, ועל אותה אישה שהיא כמובן לא אשמה ,היא לא יכולה לנחש למה סרבתי .
    אני אוכלת את עצמי האם להסביר לה למה סרבתי או לא ?
    זו קהילה קטנה פה וכולם מכירים את כולם ואני חוששת שמה הסרוב שלי יגרור פה אנטי כלפיי וכלפי בעלי.
    האם זו חשיבה בריאה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו חשיבה לקויה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזכות להגיד לא

רוני פרישוף
    23/08/2010

שלום לך שני,

קודם כל אני מאחלת לך מנוחה מלאה ומרגוע לנפש אחרי שלוש שנים של טיפולים קשים, ובעיקר הצלחה בהגשמת משאלתך.

זכותך המלאה לסרב לבקשת השכנה, וגם מסיבות הרבה פחות "מוצדקות".

השגחה במשך שבוע ימים על שלושה ילדים היא לא דבר של מה בכך, וכלל לא מובן מאליו שתסכימי לכך. קשה לי להאמין ששכנתך תשפוט אותך לרעה או תרכל אלייך בקהילה, אך גם אם כן, זה מעיד עליה יותר מאשר עלייך.

אם מדובר באישה נחמדה שאת מעוניינת לרקום איתה יחסי ידידות, את יכולה לשתף אותה בקורותייך ובודאי תזכי להרבה תמיכה ואהדה. מאידך, זה בסדר גמור לשמור את עניינייך הפרטיים לעצמך. כאמור, אין כל צורך בהסברים או התנצלויות.

שני, אני ממליצה לך בחום להרשות לעצמך לקחת חופש לא רק מהטיפולים, אלא גם מכל מיני דפוסים פנימיים שאולי מכבידים עלייך. לימדי לעשות פחות חשבון לאחרים, להתעסק פחות בלהיות "בסדר", לא להתייחס יותר מדי למה חושבים עלייך, ללמוד להגיד "לא". בתקופת חופשתך נסי להקשיב לליבך וללכת אחריו..

חופשה טובה ובהצלחה בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב

שני
    23/08/2010

עזרת לי מאוד!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו