פסיכולוגיה חברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פסיכולוגיה חברתית

שלום רב !

אני בן 22.

אני ייכתוב קצת רקע:
    אם אני בוחן את החיים שלי מבחינה חברתית, אז אני חושב שעד התיכון הייתי מאוד אהוד, ומאוד מוקף תמיד בחברים.
    אני חושב שמשהו בין החטיבה לתיכון יצר אצלי איזה קרע מסויים, הרי בחטיבה אתה נחשף לעוד אנשים חדשים מלבד המעגל החברתי שלך (5-6 חברים), ואיפשהו כל החבר'ה שהיינו ביחד בחטיבה פשוט התפרקה לגמרי בתיכון, ומצד שני את החבר'ה החדשים שהכרתי תמיד הייתי מה שנקרא 'רגל בחוץ רגל בפנים'.

בחלוף הזמן של התיכון אף פעם לא הרגשתי שממש התחברתי לחבר'ה החדשים, תמיד הייתי כזה בין כולם אבל איפשהו לבד, היו לי איזה 2 חברים באמת קרובים בתיכון, ודווקא מתיכון אחר התחברתי מאוד טוב ל2 אנשים אחרים שעד היום אנחנו בקשר יחסית טוב מאוד.
    (גם עכשיו אנחנו כבר אחרי צבא וזה קצת השלב שכל אחד ככה בוחר את דרכו, ולפעמים מכוח המציאות מתנתקים קצת)

באופן כללי אני יכול להגיד שאני הרבה פעמים מוצא את עצמי כל הזמן "נעלב" מחברים, אפילו אם זה בדברים קטנים, ומצפה מהם להתנהג כאילו כמו "שחבר" קרוב אמור להתנהג.
    וזה לפעמים באמת יכול להיות בדברים הקטנים, זה כאילו לחוות אכזבות כאלה, גם אם הם באמת לא מתכוונים. (מה שלא תמיד אפשר לדעת...)
    אם אני מחפש איזה פעם אחת שממש התאכזבתי מחברים קרובים, אז זה היה בין המעבר מהחטיבה לתיכון, שתכננו איזה טיול ביחד, וידעתי על זה בדרך לא דרך, רק בדקה ה-90... שם בעצם אולי חוויתי אכזבה ממישהו קרוב. (שאני לא יודע אם זה ההשלכות של כל מה שאני לפעמים מרגיש ..)
    מרגיש קצת אבוד לפעמים בכל העניין החברתי, ושואל את עצמי אולי אני לא בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגיה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות חברתית

רוני פרישוף
    25/08/2010

הי גיל,

נתחיל מהסוף, אתה מביא לכאן שאלה "האם אני בסדר"? ובכן, ממה שתארת נשמע לי שאתה בסדר גמור.

החיים החברתיים הם בדרך כלל קשים ומורכבים. אחת המשימות הסבוכות בחיים היא למצוא את המקום החברתי, לטפח קשרים יציבים, לפרש נכון התרחשויות חברתיות, וכל זה תוך התגברות על רגישות, עלבון, צרכים שונים, ולעיתים גם תחרות וקינאה. קיצר.. לא פשוט.. ולא מלמדים אותנו בשום מקום איך עושים את זה ואיך חוזרים הביתה בשלום.

אני לא מכירה אף אדם שלא התמודד בחייו עם קושי חברתי כלשהו, או שלא שואל שאלות לגבי מידת ה"אמיתיות" או החוזק של קשריו הקרובים. אצל אחרים זה תמיד נראה יותר קל....

לטעמי, יש הקלה החל משנות העשרים לחיים, כאשר נעלמות המסגרות החברתיות הסגורות והנוקשות שאיפיינו את ימי בית הספר והצבא. כעת אינך מחוייב להשתלב בקבוצה נתונה שלא אתה בחרת (כמו כיתה), אלא אתה יכול לבחור לעצמך את חברייך לפי מי שמתאים לך. עכשיו זה זמן טוב למיון מי חבר אמת ששווה להשקיע בו, איזו חברות מיצתה את עצמה, ואיזה קשרים חדשים אתה רוצה ליצור (כולל קשר זוגי). האתגר הוא כעת לשמור על קשרים טובים גם כשאין מסגרת יומיומית מחייבת.

לגבי נטייתך להעלב, גם היא נורמלית ונפוצה. היא נובעת לפעמים מחוסר בטחון עצמי מסויים, ומנטייה לפרש דברים נקודתיים כסימנים למשהו יותר גדול ושלילי. אולי יש גם ציפיות מעט גבוהות ולא מציאותיות, או נטייה להדגיש את חצי הכוס הריקה ביחסים ולהתעלם מהמלאה. לפעמים האדם הפגיע מתקשה לראות את החלק וה"תרומה" שלו לסיטואציה לא נעימה שנוצרה, או שקשה לו להכיל רגשות שליליים ולהרגיע את עצמו. אלו כיוונים למחשבה, בודאי תוכל לחשוב על עוד כמה..

ציינתי דברים שכדאי לשים לב אליהם ולעבוד עליהם כדי להתחזק, וכדי לשפר מערכות יחסים. אפשר לבד, ואפשר בעזרת טיפול אישי או קבוצתי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

היי רוני תודה רבה על התשובה.

בהתייחסות לדברייך אני יכול להתחבר לכמה דברים, ראשית לזה שתמיד אצל אנשים אחרים זה נראה קל יותר, או 'הרמוני יותר'..
    יש תמיד השוואה ביחס לעבר, איך דברים היו תמיד באים בקלות, מבלי שהיית צריך "להוכיח" את חברותך או כל הזמן לא להיות בטוח לגביה.. בטח ממישהו שתמיד היה מרכז למשהו, ואיכשהו מצאתי את עצמי בצד ולבד בהרבה מאוד מקרים, גם אם זה היה מבחירה, כי באותו רגע "האופציות" שהיו לי כביכול, פשוט לא הייתי מרוצה מהמצב, ואני חושב שיותר עיצבן אותי זה שלא היה לי בעצם את "החברים האחרים" הפעם ללכת איתם דווקא.
    אני מתאר לעצמי שזה יצר איזה חוסר בטחון בנושא, כלומר אם פעם זה היה משהו שבא שבקלות, היום אני כבר "לא מקל ראש", מה שבטבעיות גורם לך הרבה פעם כל הזמן לחשב את התנהגותך בשביל 'כך וכך וכך...'.
    כל מה שציינת בפסקה הלפני האחרונה, אני חושב שזה הרבה פעמים מגיע כתוצאה מהשוואות שאני עושה באופן אוטומטי, כלומר "למה הוא לא אמר לי?" - "אני הייתי אומר לו על כזה דבר.." וכו'.
    שאני רושם את זה עכשיו אני מבין שאולי שזה מגיע מציפייה מסויימת, אבל מסרב לקבל את זה כאיזה משהו שאני מצפה מאנשים באמת לדברים לא מציאותיים.
    אני חושב שבהרבה מקרים חשבתי שכאילו נושא החברים צריך להיות 'מושלם' למרות שאני יודע שזה פשוט לא, מה לעשות, אבל לפחות לשאוף לשם, וזה מתחבר לעניין של הכוס הריקה אני מניח, כלומר לפעמים דבר כלשהו או ציפייה, שמאפיינת את הכוס ריקה ,משכיחה את המלאה כנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו