מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדהמישהי24/08/2010
שלום, אני בת 18 ונמצאת במערכת יחסים רצינית ראשונה 3 חודשים. חבר שלי כרגע נמצא בקורס קצינים ואנחנו מתראים לרוב רק פעם בשבועיים וזה קצת קשה להסתגל לזה והרבה פעמים אני מרגישה מאוד בודדה.. לפני כמה שבועות נפגשתי עם ידיד קרוב ויצאנו להשתכר יחד, התחלנו לפלרטט והיו כמה נשיקות, לא משהו רציני.. גם לו יש חברה אז הוא כמוני נמנע מלסבך את זה יותר מדי. אחרי שזה קרה הרגשתי ממש נורא ודיברתי עם אותו ידיד על כך, הוא אמר לי שלא קרה כלום ואני לא צריכה לדאוג וזה הרגיע אותי קצת. לאחר כמה ימים הוא פתאום אומר לי שהוא הרגיש משהו באותו לילה ושאל אם גם אני הרגשתי, הייתי כנה איתו ואמרתי שכן אבל אני אוהבת את חבר שלי ולא רוצה לסבך את זה. הוא הסכים איתי מצד אחד ומצד שני המשיך לפלרטט איתי ואני שיתפתי פעולה כי זה חזק ממני, כל פעם אחרי שיחה איתו הייתי מרגישה ממש נורא וגם התחילו לי סיוטים בלילות על בגידות והטרדות מיניות והמון המון כאב.
בהתחלה היינו מדברים רק במסנג'ר אבל בזמן האחרון הוא התחיל לשלוח אסמסים ולהתקשר.. אני לא חושבת שהוא בעצמו יודע מה הוא רוצה ממני אבל הוא מתחיל מאוד להיקשר אלי ואני מרגישה חנוקה ויש לי תחושת חרדה כל הזמן, כלכך רע לי..
אני לא יודעת מה לעשות, זה אוכל אותי מבפנים ולא בגלל מה שקרה פיזית כי זה באמת לא היה שום דבר רציני.. אלא התחושה הפנימית שיש לי, שאני נמשכת לאותו ידיד אבל רוצה שזה יפסיק כי חבר שלי מאוד יקר לי ואני לא רוצה להרוס את מה שבנינו יחד.
אני לא יכולה לדבר על זה עם חבר שלי כי זה רק יסבך את זה יותר והוא ירצה להתנקם בי ):
אני יודעת שהדבר הנכון לעשות הוא לנתק קשר עם אותו ידיד או להציב לו גבולות ברורים בהם הקשר בניינו יהיה אך ורק ידידות אבל אני רואה את חבר שלי לעיתים רחוקות כמו שהזכרתי בהתחלה ואני מאוד בודדה רגשית..
אשמח אם תוכלי לייעץ לי כי אני ממש אובדת עצות פה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירות
שחף ביתן27/08/2010שלום לך,
נראה כי את חשה לכודה וחנוקה בתוך נסיבות, את כותבת ש'זה חזק ממך'. נדמה לי שאת מתייסרת כי את בדילמה, בהתלבטות וצריכה לבחור בין שניהם, קודם כל עבור עצמך. הבחירה היא קשה, מחד את כבר במערכת יחסים שאת מרגישה בה טוב, אך אתם מתראים מעט, מצד שני בחור שכנראה מעניין ומושך אותך, אך לא ברור אם בכלל תוכלו להיכנס לקשר.
זו אכן בחירה קשה, וכמו כל בחירה קשה יש בכל אחת מההחלטות מחיר.
קשה לייעץ במצבים אלו, מעבר לכך שחשוב שתחשבי עם עצמך, ועם חברה או עם כל אדם קרוב אחר, על ההתלבטות עצמה. בסופו של דבר את בוחרת, אך מול בחירות קשות אנחנו לעיתים מעדיפים לתת לחיים לבחור בשבילנו, כי זה קשה להחליט לבד. אך נראה לי שתהיי שלמה יותר עם עצמך אם תרגישי שבחרת.
אם את מרגישה היום, או תרגישי בעתיד, שאת נקלעת שוב ושוב למצבים שבהם קיים קושי לעשות בחירה, וזה מעורר חרדה ולחץ כפי שאת מתארת, את יכולה לפנות לטיפול שיעזרו לך לא רק להתמודד עם הדילמה הספציפית, אלא להבין לעומק את הקושי והחרדה שמתעוררות מול צמתים מהסוג הזה שהחיים בוודאי ימשיכו לזמן לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)