מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה ריגשיתדניאל24/08/2010
שלום רב, ברצוני לקבל תשובה למצבי כיום לאור בעיה שקיימת לי כשנתיים, אני בגיל 34,אקדמאי,אינטיליגנט וכו,,
נשוא הבעיה כדלקמן: לפני 2 סיימתי את לימודיי התואר ומאז חיי תקועים קרי,יצאתי ממסגרת הלימודים,הקשר עם החברים נותק,הנושא התעסוקתי לא בא לידי ביטוי בכלל,קשר עם בנות גם לא בא בחשבון,כלומר כרגע מנותק מבודד ואיבדתי כל קשר חברתי בחוץ.
התוצאה במשך 2 כמעט לא יוצא מהבית, לא בילויים,ותחביבים, אני כיום מתגורר בבית הוריי בשכונה עויינת לי,שכנים גם,פחות מרבה לצאת לעיר,בקיצור ניתוק תעסוקתי,חברתי וזוגי.
השאלה הכי חשובה לי היא, למה שאני נמצא בבית קשה לי מוחית או מחשבתית לייצור מהלך של איתור עשיה ביום יום,כלומר אני לא מצליח לחשוב לאן אני רוצה ללכת או לייזום לי עבודה במסגרת כלשהי, פשוט נאטמו לי המחשבות על מטרות מסויימות ולכן אני יושב בבית ונמנע באופן אוטומאטי מעשיה אפקטיבית, כמו כן אני גר בבית קרקע עם גדרות מסביב לכן יש מצבים שאני מרגיש כמו חיה בכלוב מסתובב בשטח ומרגיש שאין לי לאן לברוח אלא בוהה לכוון הרחוב או השכנים ללא יכולת לצאת תחושתית מהאזור, אציין שעברה עליי ילדות של "הזנחה" מצד הוריי אם זה בחסך בהקניית כישורים חברתיים, או בלהראות אהבה ועוד, כלומר אני נמצא במקום שבו כל הילדות שלי עלתה לי וכעת אני מרגיש בושה רבה למשפחה למרות שאני אדם כשרוני ובעל הבנה מרובה כמו כן, אדגיש שאני אדם שאין בו פחד,לא הייתה לי בעיה בפרזנטציות מול קהל, אני בעל יכולת ורטוריקה מעולה,ואין לי בעיה בלהכיר אנשים (רושם ראשוני),או חוסר בטחון אלא המחסום שציינתי ממש לא מובן לי במציאות חלה לי נסיגה הדרגתית בעשיה ובמחשבה ועיקר נשוא הבעיה זה הבושה. קראתי בכמה אתרים על דבר שנקרא "רגישות יתר או רגישות גבוהה" ורוב הסימפטומים מתארים אותי מבחינה התחושתית יתכן שהשילוב שלי כיום לאור השארותי בהסתגרות בבית וצורת הראיה שלי לחברה יצר איזשהו מחסום ריגשי חמור.
אודה לתשובה או חוות דעת קצרה לאור נסיבות אלו שהובאו לפניך, מהו לדעתך המניע או הגורם שהביא אותי למחסום ריגשי או מחשבתי זה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת מהקן
רוני פרישוף25/08/2010שלום חיים,
ראשית התנצלותי על כך שפנייתך הראשונה לא נענתה.
מתאורך עולה תמונה של פער גדול מאד בין תפקודך מחוץ לבית לעומת תפקודך כאשר אתה חי בבית ההורים. במילה תפקוד אני כוללת עולם ומלואו: בטחון עצמי, מצב רוח, התאקלמות חברתית, יכולת לימודית ותעסוקתית.
בית ההורים אמור להיות "כן השיגור" לחיים טובים. בית ההורים אמור לתת מטען של חינוך, ערכים, ביטחון ואמונה. כאשר הילד גדל עם השגחה וחינוך טובים, הוא מצוייד לצאת את בית הוריו אל העולם הגדול ולמצוא את מקומו.
אתה מציין כי סבלת מילדות של חסך וקושי. נראה כי אתה לא קיבלת צידה לדרך שכזו, וכי קשה לך להמשיך בדרכך העצמאית, בלי לשוב ולהישען על ההורים, שמאכזבים כל פעם מחדש.
אולי התקווה למצוא תיקון ומילוי של החסכים מושכת אותך כמו מגנט שוב ושוב אל בית ההורים, אך גם יוצרת קיבעון למצב של תלות ורגרסיה.
כאשר אתה מצליח להתגבר על המשיכה הזו, אתה מצליח ליצור ניפרדות, לגלות את כוחותייך הפנימיים ולממש את הפוטנציאל הטמון בך. כאשר אתה לא מצליח, כאילו נוזלים ממך כל היכולות והכוחות שאספת.
אילו היית בראשית שנות העשרים לחייך, הייתי מאמינה בכוחם הטבעי של החיים לשפר את המצב ולעזור לך להתפתח ולהיפרד. לגילך, 33-34 המצב שאתה מתאר כבר איננו טבעי, ורצוי מאד להעריכו באמצעות עין מקצועית.
אני מייעצת לך לפנות לטיפול נפשי, קודם כל לשם איבחון מצבך הנפשי, החברתי, התעסוקתי והמשפחתי, ובהמשך לשם התנעת תהליך שיעזור לך להיפרד מבית ההורים, להתאבל על מה שכבר לא תוכל לקבל מהם, ולמצוא את הכוחות והמצפן הפנימיים שלך שיכוונו אותך בחייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני תודה על התשובה הכנה...
דניאל25/08/2010רציתי לדעת עוד משהו קטן, האם ואני מאמין שאני כזה, האם רגישות יתר או גבוהה יכולים להוות גורם עיקרי לאור הנסיבות שהעלייתי לפנייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההימנעות וחרדה
שחף ביתן27/08/2010שלום אבי,
אתה מתאר מצב לא פשוט, שבו אתה כבר כשנתיים מתקשה לתפקד בכל הגזרות - מקצועית, חברתית, זוגית וכן הלאה. הקושי שאתה מתאר הוא של הימנעות - אתה לא יוצא ובעצם לא מנסה. התנהגות הימנעותית קשורה לחרדה, אך נראה כי אינך יודע מהו מקור החרדה.
נראה שכל עוד היית במסגרת והיה ברור לך מה אתה צריך לעשות תפקדת היטב, אך כאשר אין מסגרת אתה מתקשה לתפקד ולכוון את צעדיך.
לאור התיאור שלך ולאור העובדה שהמצב נמשך כבר כשנתיים אני ממליץ לך ללכת לטיפול. נראה כי אתה זקוק לתהליך טיפולי שבו תוכל לקבל את התמיכה שחסרה לך, וכן לברר את המקורות של החרדה וההימנעות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי את ההודעות הנוספות בשרשור
שחף ביתן27/08/2010הודעתי נכתבה לפני שהופיעו אצלי ההודעות של רוני ושלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף ממה שראיתי , כול מה שכתב עד
קספר27/08/2010כול מה שכתבת עד עכשיו , מאוד עזר לאנשים .
ובמיוחד שכתבת לי תשובה
אני ממש הרגשתי בתשובה שלך, שאתה פגעת בול . ממש הבנת אותי , והצלחת לעזור לי במעט מילים, אבל כול מילה שווה זהב .
אז מה אם הוספת את דעתך, בנוסף לדעתה של רוני?
שתיכם , ובעצם שלושתכם מדהימים בעיניי .
באמת! ככה לעזור לאנשים בהתנדבות .
זה ממש לא מובן מאיליו . אני כתבתי בפורום בלימודים , שבו משתתפים גם פסיכולוגים קליניים , והיתיי במצוקה ע. נ. ק..י.ת , כתבתי שאני רוצה למות , שרע לי וכו .....
אתה חושב שמישהו ענה לי? שמישהו נענה לי , ושאל אותי , סליחה גיברת , אומנם זה לא הפורום המתאים, אבל איך אוכל לעזור לך , ניראה שאת במוצוקה .
מאותו הרגע, אני הפסקתי ללמוד לתואר , כי הבנתי, שיש פסיכולוגים שרק כסף מעניין אותם .
ושלושתכם כול כך לא כמוהם !!!!!!!!
כול הכבוד על ההשקעה שלכם , לענות תשובות בהתנדבות , יום אחרי יום.
ולהמשיך בזה , גם אם לפעמים באים אלכם בטענות..
מילה אחת יש לי לומר , וזה
שאפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
שחף ביתן28/08/2010אין שום בעיה עם הוספת דעות, ואני בטוח שזה לא הפריע לרוני.
רציתי רק להבהיר שהתשובה נכתבה מבלי לקרוא או להתייחס לתגובות הנוספות, כי פשוט לא ראיתי אותן.
יום טוב
ושבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)