מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקופה שונהחברה של25/08/2010
אני בת 14 והיום חברה שלי התקשרה אליי בוכה וסיפרה לי שבזמן האחרון היא בוכה מלא (לפחות פעם אחת ביום בדרך כלל יותר, לבד בחדר שלה) , שאין לה כח לאנשים , שהיא מרגישה שלאנשים לא אכפת ממנה (משו שלא נכון בכלל כי כולם אוהבים אותה), היא אומרת שהיא מתעצבנת ונפגעת מדברים שטותיים וברגע שזה קורה היא רק רוצה לרוץ לחדר לבכות.. נגיד היא סיפרה לי שפעם אחת שהיינו אצל חברה כמה בנות אז מישהי אמרה משו שעצבן אותה ושהיא הגיעה הביתה היא פשוט הלכה לחדר שלה והתחילה לבכות. או נגיד שהיא עם המשפחה והאח הקטן שלה מעצבן אותה היא פשוט מגיעה לחדר ומתחילה לבכות. ובאמת שבזמן האחרון כולנו (כל החברות) שמנו לב שעובר עליה משו ושהיא מתנהגת מוזר.. אין לה כח.. ואם כבר משכנעים אותה לצאת מהבית אז קורה מה שהיא אמרה , היא מתעצבנת משטויות ומתנהגת שונה, דבר שמשפיע על כולנו.. אני רוצה לעזור לה ואני לא יודעת איך.. גם לה אין מושג מה לעשות והיא לא בקטע של לפנות לפסיכולוג או יועץ או משו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לחברה
רוני פרישוף27/08/2010שלום לך,
את בטח יודעת שגיל ההתבגרות הוא גיל של סערת נפש, והרבה רגשות חזקים ומבלבלים. החברה שלך כנראה מתחילה להרגיש את סערת הגיל, והיא שואלת את עצמה הרבה שאלות על עצמה, על המשפחה שלה ועל מקומה בחברה. באופן טבעי היא נהיית יותר רגישה ופגיעה.
בכי הוא דבר בריא, שמאפשר שחרור ופורקן, ומשדר לאחרים מצוקה. טוב לבכות כשצריך. עם זאת, נראה שהחברה שלך כבר ממש סובלת וצריכה עזרה.
קודם כל טוב שיש לה חברה טובה ונאמנה כמוך. חברה שמקבלת אותה כמו שהיא, בסבלנות ואהבה, חברה שרוצה להקשיב ורוצה לעזור, ולפעמים יכולה לנסות להחזיר לפרופורציה או לאמר מילים טובות.
כחברה את יכולה לפנות להוריה ולהאיר את עיניהם לכך שביתם לא כתמול שלשום. אחריות ההורים לראות מה קורה, ולעזור. אם ההורים יכוונו לשם, חברתך בודאי תסכים להעזר בטיפול כלשהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ועוד שאלה
חברה של27/08/2010בקשר לאותו עניין.. איך אני יכולה להרגיע אותה? כאילו היא בעיקר אומרת שלה בעצמה אין מושג למה היא בוכה.. להגיד לה שזה נורמלי? שמה? שתנסה לא לחשוב על זה, שתנסה להתעלם מההרגשה שלה ותגיד לעצמה שכל הדברים האלה לא נכונים ושכן אוהבים אותה ושכן אכפת ממנה? כאילו מה אני יכולה להגיד לה כדי שתרגיש טוב יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לחברה
רוני פרישוף28/08/2010כן בדיוק, תגידי לה את כל הדברים האלה, וכל הדברים האחרים שנראים לך רגישים ומתאימים (אני רואה שיש לך אינטואיציה של פסיכולוגית..), ובעיקר תאמרי ותשדרי לה שהיא לא לבד.
אם החברה שלך במצוקה נפשית או בדכאון, עזרתך היקרה לא תספיק. חשוב לדבר עם ההורים, זה יאיר להם את המצב ויזרז אותם לפעולה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חברה של28/08/2010עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)