מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מנהיגהרקפת26/08/2010
שלום! אני בת 34 נשואה ואמא. לפני 4 שנים עשיתי רשיון, אבל אני מפחדת לנהוג לכל מקום. אני נוהגת רק כשאין ברירה ורק למרחקים קצרים. הפחד הגדול שלי הוא נהגים אחרים, אני נפגעת ונעלבת מכל קללה/הערה/צפירה. אני מתייסרת על כל טעות שעשיתי אי פעם בנהיגה, מעולם לא עשיתי תאונה אבל על כל צפירה אני חושבת אולי הוא צודק? אולי טעיתי? ומתייסרת על כך חודשים. אני מתייסרת על עקיפה אולי לא זהירה שעשיתי לפני חצי שנה, שלא קרה כלום, רק נדמה לי שמישהי שלקחתי טרמפ באוטו חשבה אולי אני לא בסדר. יש לי סיוטים בהם אני מעורבת בתאונה ומקללים עלי וצועקים עלי, גם אם זה לא אשמתי, אני פוחדת שאף אחד לא יהיה לצידי אם אטעה או אקלע בעל כורחי לתאונה, אני מפחדת שיאשימו אותי ואאבד בבת אחת את אהבתם של כולם. אני פשוט מעדיפה לא לנהוג מאשר להקלע לסיטואציה מאיימת כל כך. יש לי פחד גדול משניה אחת שבה אני יכולה לאבד את עולמי, למות (חס וחלילה) או להרוג בטעות (חס וחלילה) ולהפוך לחרופה ובזויה בשל כך(חס וחלילה וכו'). הפחד שאני אטעה, או שאני לא אטעה אלא הנהג השני יטעה אבל יאשים אותי ומיד כולם כמובן יאמינו לו וכולם ישנאו אותי על כך. אני מנסה לנהוג לתומי בזהירות ולפי החוקים ולצערי חוטפת קללות ועלבונות ואין לי כוח להתמודד עם זה. כמובן שהפחד הזה פוגע ברמת החיים שלי, קשה לי לעשות קניות ולנסוע לאן שאני רוצה וכו', זה ברור ואין צורך לפרט, הרבה יותר קל לנהוג בלי פחד לכל מקום. מה לעשות? אני כבר מיואשת. מאד קשה לי ואני לא רוצה שהפחד הזה ילווה אותי כל החיים שלי. מה את מציעה לי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנהוג או לא לנהוג? זו השאלה
רוני פרישוף28/08/2010הי רקפת
בודאי שלא כדאי לתת לפחד לנהל לך את החיים. לא רק כי נהיגה נחוצה לאיכות החיים, אלא כי הכניעה לפחד פוגעת הערך העצמי שלך ובחווייה של עצמך כמסוגלת ובעלת בטחון.
המצב שאת מתארת מכונה "פוביה ספציפית" וניתן לטיפול ממוקד בעזרת טיפול קוגנטיבי התנהגותי. הטיפול נעזר בכלים כמו דמיון מודרך, הרפייה, הקהייה שיטתית, התנסות עם ליווי ואף היפנוזה כדי לעזור לך להתמודד, להרגיש בשליטה ולהרגיע את עצמך בסיטואציה.
מעבר לכך, נסי לחשוב האם הפגיעות העצומה שאת מתארת אופיינית רק לנהיגה, או שמאפיינת אותך גם במעגלים חברתיים ובמצבים רחבים יותר. אם את מתייסרת הרבה ברגשי אשם, חוסר בטחון ונוטה להיפגע ולהעלב באופן חסר פרופורציה, כדאי לשקול גם טיפול רגשי מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רקפת
תמר03/09/2010הי רקפת, אמנם אני לא פסיכולוגית או משהו דומה, אבל הרגשתי צורך להגיב על הודעתך.
הוצאתי גם כן רישיון לפני כשלוש שנים, אחרי הרבה מאוד שיעורים, והרבה מאוד טסטים, וכמו שאת מתארת- פחדתי מאוד לנהוג, במיוחד במקומות צרים, פחדתי לשגות, וכל הזמן עברה לי בראש המחשבה של מה יקרה אם אני אעשה תאונה. אז הייתי הולכת בלילות, כשאין הרבה תנועה, וחורשת את רחובות ירושלים (הצרים:)) עד שרכשתי איזה ביטחון, והעזתי יותר.. ואז, כשסופסוף העזתי ליסוע למרחקים יותר ארוכים, התרחש תסריט האימים- עשיתי תאונה!! ולמרבה הפלא- דווקא התאונה היא זו ששיחררה אותי מהלחץ הזה, ונתנה לי להבין שבסופו של דבר, לא הכל תלוי בנו (בעצם, הרוב לא תלוי בנו) ולכן אין סיבה לדאוג כל כך, ושהביטחון מגיע עם האומץ וההתעלות על הפחד. הרכב עליו נהגתי לא היה שייך לי, מה שכמובן היה עוד יותר מלחיץ, ופחדתי מאוד מהתגובה, ופתאום ראיתי שהשד לא נורא כל כך, ויש אנשים בסביבה הקרובה שתומכים, ואז גם אלה שכועסים, ואלה שמסתכלים בעינים לועגות ומזלזלים, מאבדים מכוחם...
בקיצור מה שרציתי להגיד זה שאל תוותרי לעצמך, תעשי את זה בהתחלה לאט לאט ואיפה/מתי שאת מרגישה בטוחה, ואז כבר תרגישי יותר בטוחה. ומה שלא בשליטתנו- זה שנדאג לא יעזור....
בהצלחה!
שתהיה שנה טובה ומתוקה! ושמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפסיכולוגית ותודה למגיבה!!!!!!
רקפת06/09/2010לפסיכולוגית - תודה. האם יש אפשרות לבצע את הטיפולים האלה באופן עצמאי?
למגיבה היקרה- תודה שהגבת להודעתי...זה נכון מה שכתבת שיש דברים שפשוט לא תלויים בנו, אני מנסה לחשוב ולשנן לעצמי שאני עושה את המכסימום והיתר כבר לא נתון בידיים שלי. הבעיה שבמקביל אני נוהגת כמה שפחות כי מבחינתי זה המכסימום שאני יכולה לעשות כדי למנוע תאונה....
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
רקפת06/09/2010למגיבה, רציתי גם להוסיף שהרעיון שלך לנסוע בלילה הוא מצוין. הבעיה שלי היא שאני גרה בישוב מרוחק שאני ממש מפחדת לצאת ממנו בלילה לבד... אבל בכל מקרה צרת רבים חצי נחמה וזה מנחם ומחזק לדעת שאני לא היחידה בעולם שמתמודדת עם הפחד הזה וטוב לדעת שזה אפשרי שיום אחד הוא יעלם. תודה. "תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה..."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)