מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמו השיר של לאה גולדברגקספר27/08/2010
גם אני שולת כמו המשוררת המוערכת עליי,
מה יהיה בסופנו........???????
אני אמורה לעבור בדיקה שהיא שיגרתית , _ (כול שנה , שנה וחצי)
אבל התוצאות הן יכולות להיות איומות עבורי , כי הבדיקות הן לגילוי מחלת סרטן .
סוג הסרטן הזה הוא די קטלני , בואו נאמר שזהו סרטן שיכול להיות גם סופני , אבל שתי דברים גם קצת מעודדים .
בדך כלל הסרטן מופיע בגיל יותר מאוחר , זאת אומרת הוא נפוץ יותר אצל אנשים מעל גיל 50 , למרות שגם אנשים בגילי יכולים לחלות , אבל הסיכויי הוא יותר נמוך .
והדבר השני הוא, שיש לי תאים מסוכנים, והסיכוי לחלות הוא 10 אחוז .
הבעיה שלי היא, שממש לא שמרתי על עצמי מהבדיקה האחרונה , וגם לא ממש אכפת לי עכשיו .
אני עישנתי הרבה , למרות שזה מוסיף את האחוזים לקבלת המחלה ולא שמרתי על הכללים שהרופא אמר לי לעשות.
יש לי דיסוננס אם לעשות את הבדיקה , או לתת לטבע לעשות את שלו .
מצד אחד לא שמרתי על עצמי , מ...... עצמי , ואם יש לי את המחלה , זה ממש ממש לא נעים , לעבור ניתוחים , והקרנות,
מצד שני אין לי פחד למות , וגם הסיכויים הם מעטים לחלות אז אולי אתן לטבע לעשות את שלו?
עוד משהו
קיבלתי מידע שמאוד מציף את הנפש, על מישהי שאני מיכרה, ואכפת לי ממנה , בקיצור הינו בקשר מאוד מאוד טוב .
היא לא יודעת את זה , אבל ליבי איתה.
איך אני שוחכת את מה שנאמר לי ? מעבירה את זה לתת מודע?
קשה לי להתמודד עם זה , ואיני יכולה להגיד לה כלום , כי הבטחתי שלא אספר שאני יודעת .
זה משהו באמת נורא, שלעומתו מקבלים פורפרמיות בחיים , ועל מיקרים כאלו קוראים בדרך כלל בעיתונים .
היום איני בקשר איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורפורציות בחיים
קספר27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיבדק או לא להיבדק? זו השאלה..
רוני פרישוף28/08/2010הי קספר,
קודם כל תודה על כל המילים החמות שאת מרעיפה עלינו. הכרת התודה והיכולת להביע אותה כלל לא מובנות מאליהן, ומחממות את הלב!
נראה לי שהפחד מדבר כרגע מגרונך, ומשבש את שיקול הדעת שלך.
את מתיקה את הפחד מהתוצאות אל הבדיקה עצמה, ומייחסת לה משמעות אסונית במקום למחלה עצמה (שאותה את הופכת לדבר נייטרלי "כדרך הטבע").
איבחון מוקדם אינו גזר דין מוות, אלא הזדמנות להעזר בטכנולוגיה המדהימה למיגור המחלה, ולשמירה על חייך ועל איכות חייך. איבחון מאוחר לא יחסוך לך טיפולים ואישפוזים, אלא רק יעשה אותם קשים וארוכים יותר.
גם אצלי במשפחה רץ גן של סרטן קשה. הגילוי מאד מזעזע בהתחלה, אך כשמקבלים את העובדות כפשוטן, אפשר לראות בזה גם תמריץ לשמור על הרגלי בריאות טובים והקשבה לגוף.
ספרי לנו איך עברה הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)