טיפול פסיכולוגי בחיפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי בחיפה
    ליטל
    27/08/2010

שלום רב
    אני מחפשת סיוע פסיכולוגי לבעלי. (גם לי אבל לבעלי זה דחוף יותר) אנחנו עברנו השנה מירושלים לחיפה וכבר חצי שנה שאנחנו מנסים למצוא פה עזרה נפשית בה נוכל לעמוד מבחינה כלכלית - כלומר סיוע בחינם או משהו אחר מסובסד.
    בירושלים קיבלנו סיוע מתחנה לבריאות הנפש של קופת החולים הכללית בה אנו חברים.
    כשעברנו לכאן הפנו אותנו - אחרי הרבה ניירת וטלפונים - לטירה - טירת הכרמל שם יש כך נאמר לנו אנשים שיוכלו לעזור. אין ברשותנו רכב ולכן עזרה בעיר אחרת היא בעיתית, לכן אחרי הרבה בירוקרטיה "התקבלנו" למרפאה לבריאות הנפש של בית חולים בני ציון. שם לאחר שיחת קבלה ושיחה עם פסיכיאטר נאמר לנו שצריך לחקות והרבה זמן לקבלת טיפול אם בכלל - כיוון שמצבו של בעלי מתדרדר פנינו לקופת החולים שלנו - קופת חולים כללית - בבקשה לקבלת טיפול פסיכולוגי מסובסד אבל כאן נאמר לנו שזה לא יתכן כיוון שהמרפאה המטפלת היא של בני ציון וזו מרפאה לא של קופת חןלים כללית.
    אני לא ממש יודעת לאן עוד אפשר לפנות האם יש מקום בחיפה שמסיע לחולי נפש (בעלי אובחן כבעל הפרעת אישיות גבולית) . כל עזרה או אינפורמציה תתקבל בברכה
    תודה
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכולוגי בחיפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול מסובסד

רוני פרישוף
    28/08/2010

הי ליטל,

ככל הידוע לי טיפול מסובסד אפשר לקבל מקופת החולים דרך רשימות של מטפלים הנמצאים אצלם בהסדר. טיפול חינם אפשר לקבל במרפאת הנפש של משרד הבריאות (שאליה פניתם). לא ברור לי מודע במקרה שלכם שתי האפשרויות מתנגשות. אולי מיציתם את זכותכם לטיפול מסובסד בקופה? אולי אין הסדר כזה באזור מגוריכם? נסי לפנות שוב למרפאה ולבקש לזרז את התור, לפעמים "נדנוד" עוזר.. אולי הם יוכלו לתת לך מידע על עוד מקומות מסובסדים, או להפנות אותך למרפאה אחרת.

לצערי אינני מכירה את האזור. אני עובדת בעמותת "עמך", שיש לה סניף בחיפה. טיפול עולה 200 ש"ח.

יש מכונים פרטיים שגובים מחיר נמוך עבור טיפול אצל מתמחה (בד"כ טיפולים טובים ותחת הדרכה).

יש מטפלים בראשית דרכם שגובים מחיר נמוך, חפשי ברשת.

אמנם הפרעת אישיות גבולית איננה נחשבת מחלה נפשית, אך לעיתים הביטוח הלאומי מכיר בה לצורך אחוזי נכות וזכויות נוספות. שווה לבדוק, אם בעלך מוכן לכך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליטל
    28/08/2010

תודה רבה רוני
    על תשובתך המהירה
    אני אבדוק את הדברים שהצעת
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו