מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לצוות לפני החג....אדווה29/08/2010
הי..!
אני מעונינת לתת מתנה לראש השנה החדשה לפסיכולוגית שלי.אני מטופלת תקופה די משמעותית וממשיכה בטיפול.זאת פעם ראשונה שאני מרגישה צורך ו"אומץ" לתת לה משהו.תודו שיש משהו מביך או אולי קרוב מדי בלתת מתנה לא.והרי שמטפל/ת הם אמנם קרובים ויודעים עלייך המון אבל יש איזה קו שחוששים אולי זה לא מתאים לעבור?
בכל מקרה השנה החלטתי להתגבר על זה ומה שיהיה יהיה....השאלה מה כדאי לתת על מנת שיהיה משהו סמלי ולא יראה מוגזם מדי ומצד שני לא משהו ב2 ש"ח...,חשבתי משהו אישי וסמלי וחשבתי לשאול אתכם הפסיכולוג/ית:מה הייתם חושבים שכדאי לתת/מה הייתם שמחים לקבל ממטופל???
תודה רבה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנה לחג
רוני פרישוף29/08/2010שלום לך,
אני מעתיקה לכאן תגובה שכתבתי בפורום בפסח האחרון, לשאלה מאד דומה:
עצם הרצון לתת, מעיד הרבה דברים טובים עלייך, על המטפלת ועל הקשר ביניכן. זה כשלעצמו מתנה גדולה! למותר לציין שאין שום צורך או ציפייה לקבל יותר מזה.
אם בכל זאת חשובה לך הנתינה הקונקרטית, חשוב שהיא תהייה צנועה מבחינת ההוצאה הכספית, ומשמעותית מבחינת הערך הסמלי.
יפה לתת משהו מעשה ידייך. ציור, פסל, צילום, נר לחג, כלי, כרית, שיר, מכתב, מאפה. גם אם נדמה לך שאת חסרת כישרון או יכולת ביצוע, אני בטוחה שבעזרת הכוונה קלה מאתרי עבודות יד או כתיבה יוצרת באינטרנט, תוכלי ליצור משהו שיבטא אותך, וישמח אותה.
אפשר לקנות משהו קטן, שיסמל משהו שקשור בטיפול: את הקשר ביניכן, את תחושתך בטיפול, אותה בעינייך, אולי משהו שקשור לטיפול ומתחבר לרוח החג (ראש השנה, התחלות, אביב, מעגל). זה יכול להיות פרח, עציץ, פקעת או זרעים, מחזיק מפתחות, תמונה קטנה, ספר. פחות חשוב האובייקט, אלא מה שהוא מייצג, והברכה המילולית המלווה אותו.
לגבי דוגמא אישית.. לי תמיד קר, ואני יושבת צמודה לתנור ברוב חודשי השנה.. לא פעם קיבלתי ממטופלות מתנה, צעיף להתעטף בו. זו מתנה מקסימה כי מייצגת את הראייה ההדדית, ההתחשבות ההדדית וגם את החיבוק שיש בטיפול. נסי לחשוב גם את על מתנה בעלת משמעות סמלית.
אם יש לך ממש אומץ, את יכולה לבקש גם ממנה לחג אובייקט כלשהו שיזכיר לך אתכן.. אני הייתי שמחה לשתף פעולה עם "משחק" כזה (: (ואם לא עכשיו, אז בסיום הטיפול).
אבל בכנות ומעומק הלב, המתנה הכי גדולה למטפל היא עצם הקשר, ההיעזרות וההתקדמות בטיפול. מספר מילות הערכה והכרה לקראת החג הן מרגשות ומשמעותיות לא פחות מכל מתנה חומרית.
חג שמח ושנה טובה, מלאת נדיבות ונתינה!
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך----רוני ריגשת אותי
אדווה29/08/2010וואוו רוני איזו תגובה ..קלעת...אכן התכוונתי ליצור משהו מעשיי ידיי וכן כמו שרשמת שאני חוששת שאין בי הכישרון אז נרשמתי לסדנא כך אוכל ללמוד עוד תחום שמעניין אותי ואת התוצר להעניק בכייף לה..
ולא!אין לי את האומץ לבקש ממנה לתת לי משהו שמסמל אותי בעיניה!וחבל,דווקא ממש הייתי רוצה לדעת מה היא חושבת!אין לי האומץ אפילו לשאול אז לבקש משהו?????? וואו איזה אומץ יש לך!!!
לגבי ברכה מילולית שהמלצת לצרף למתנה-בדומה למקודם גם כאן אין לי התעוזה לרשום מה אני מרגישה,כמה אני אוהבת,חושבת,מעריכה .האמת שאת כישרון הכתיבה יש לי אבל לא את האומץ לרשום לה...אוף..איך מתגברים???
ואם כבר אני כאן אשמח לדעת:אנשים נוטים לרכוש רגשות לפסיכולוג/ית שלהם,
איך לארגן מחשבתית את העובדה שאני אוהבת אותה מצד אחד ואת העובדה שהיא לא ממש חברה שלי?קשה !!!!!!!!!!!!!
בטח גם לך רוכשים לא מעט רגשות!
שנה טובה ו-מופלאה רוני ,אני משתדלת לקרוא כאן ולהחכים:)ולכל הצוות התומך!
תודה..........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אשמח לתשובה ....
אדווה30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה
רוני פרישוף30/08/2010שוב שלום,
אני שמחה שעזרתי מעט.
בגלל ריבוי השאלות בפורום לא אוכל להמשיך להרחיב לצערי.
אני מבטיחה לך שלמטפלת שלך יש רגשות חיוביים כלפייך, ושהיא מושקעת בך רגשית ומחשבתית כפי שאת בה. נכון שמדובר בקשר מקצועי בתשלום, ולא תמיד ברור מה מקום הרגשות האישיים בעניין, אך מעל לכל טיפול הוא קשר אנושי, עם מושקעות רגשית ואכפתיות עצומה של שני הצדדים, אחרת זה פשוט לא היה עובד!
אני מבינה שקשה לחשוף רגשות חמים, זה נותן לך להרגיש יותר פגיעה, חשופה, ואולי נבוכה. ובכל זאת, נסי למצוא אומץ לכתוב או לאמר אפילו חלק מהדברים שכתבת כאן. אין לי שום ספק שדברייך ישמחו וירגשו אותה מאד, ושבתגובתה תגלי יותר הדדיות ממה שאת מעזה לדמיין.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)