מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חששותחן29/08/2010
שלום וברכה!
אני נערה בת 16 וחצי , בזמן האחרון אני מרגישה בסוג של תסבוכת עם עצמי.
לפני בערך שנה עשיתי בייביסיטר על ילדים של החברים של המשפחה , הילדים האלה ממש כמו אחיי הקטנים...ואני נורא אוהבת אותם, ולאחרונה נזכרתי שבערך לפני שנה עשיתי משו כזה מסקרנות לתינוק כאילו התבוננתי כזה באיבר שןלו ונגעתי בו נגיעה קטנה.
ועכשיו נזכרתי בזה וזה דיי מייסר אותי, סיפרתי את זה לאמא שלי והיא אמרה שזה לא נורא וזה מסקרנות וקורה וזה גיל התבגרות.
אבל עכשיו פתאום אני ממש בדכאון מזה ועולות בי מחשבות שאם פתאום כשיהיה לי ילדים בעתיד אני יתנהג ככה? וזה ילדים ואיך אפשר להסתקרן מילדים...וזה ממש מדכא אותי ואני בוכה ואני מפחדת שהרי יש הורים חולים שמתנהגים לילדים שלהם נורא ואיום ואין לי מושג למה אני מפחדת (בגלל המקרה הזה) שחס וחלילה אני גם איהיה כזאת..למרות שאני עד היום נורא אוהבת ילדים , פשוט נזכרתי במקרה הזה ונכנסתי לדכאון וחשש כזה.ואני כל הזמן חושבת על זה וחוששת מזה .... מה אני אמורה לעשות ? נמאס לי לדאוג כל הזמן ויש קטעים שאני מבינה שזה שטויות ואז פתאום מגיע גל דאגה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מטרידות
יפעת קלוש יגל29/08/2010שלום חן
על פי תאורך, המעשה שעשית אינו חמור, אם כי בהחלט יכול לעורר אי נעימות ואשמה על כך שזה קרה. מה שמטריד אותך זו הקלות שבה אפשר לפגוע בחסרי ישע ואונים כמו תינוקות. נראה שדווקא התחושות והאשמה שהתעוררו בך מעידים על מצפון ומוסר, ואת לא תתני לעצמך לעשות מעשים מהם את חוששת.
לעיתים למעשים לא חמורים מתלוות מחשבות מודעות ובעיקר לא מודעות, והן אלו שמעוררות את עיקר הדאגה והמחשבות המטרידות. יש הבדל בין מחשבות למעשים, אך גם מחשבות יכולות לעורר הרבה מאוד אשמה.
עולה מדברייך שזו נטייה שלך להיות מודאגת בצורה מוגזמת מדברים, מה שטומן בחובו נטייה חרדתית,
אולי תנסי לדבר על זה יותר עם אמא שלך שאני מבינה שאת משתפת, או עם היועצת בבית הספר.
אם תדירות עוצמת התגובה אותה את מתארת גבוהה אולי כדאי גם לשקול יעוץ מקצועי נוסף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)