מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בעקבות פרידהדנה29/08/2010
שלום,
אני בת 28, לפני כשבועיים עברתי פרידה מבן הזוג שלי, ומאותו רגע אני מרגישה כאילו נשמטה האדמה תחת רגליי. עברתי התמוטטות מסוימת, אשר הבהילה אותה וגרמה לי לחשוב שאולי אני נמצאת כאן במצב קשה יותר ממה שנורמלי לעבור בעקבות פרידה.
אני כרגע הולכת לטיפול פסיכולוגי,
ובמקביל התחלתי לקחת ציפרלקס, כדור אחד ביום (מרשם מרופא משפחה).
הבעיה היא שאני ממש מתקשה לתפקד כרגיל. אני הולכת לעבודה אבל שוקעת במחשבות שליליות, אני לא מסוגלת להחליט החלטות, ואפילו חרדה מקבלת החלטות.
יש לי רגעים ארוכים של כאבי בטן, קוצר נשימה, הזעה וברור לי שזו חרדה, ואני מחכה שזה יעבור, אבל קיים בי משהו שמפחד שהפחדים לא יעלמו.
אני מרגישה אשמה, שהפרידה קרתה בגלל התדרדרות המצב הנפשי שלי. שהעמסתי על בן הזוג שלי יותר מכפי שהוא יכל ורצה להכיל. אני מרגישה חסרת אחריות, שגרמתי לקשר להתמוטט, במקום להיות "בחורה חכמה" ולדאוג לא להוציא עליו את התסכולים.
אני מרגישה שהטיפול לא יכול לתקן את המצב הקיים,
ומנסה לחשוב מהיכן לשאוב כוחות להתאמץ? ללכת לעבודה? ללכת לטיפול?
מיום ליום אני מרגישה שאני נחלשת. ומאבדת רצון להתמודד.
כל דבר קטן ולא צפוי שובר אותי.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ותקווה
שחף ביתן07/09/2010שלום דנה,
פרידות יכולות להיות כאובות מאוד, ואת מתארת שכבר הגעת לפרידה כשאת לא מרגישה טוב. חשוב שתתני לעצמך זמן להתאושש, על אף הפחד שזה לא יעבור. לפעמים אנחנו צריכים תקופה לעבור אבל על קשר שנגמר, לאסוף את הכוחות שלנו לאט לאט, ורגעים של התפרקות הם חלק מהחיים. טוב שאת במסגרת טיפולית, חשוב שיהיה מקום שיכיל את הקושי הנוכחי. טוב שהתחלת לקחת כדורים, אך צריך לזכור כי לוקח להם בערך שלושה שבועות להתחיל להיות אפקטיביים, ולכן צריך להמשיך בסבלנות.
כרגע חשוב שתתרכזי בלטפל בעצמך, ותמשיכי לדאוג לעצמך. קשר זוגי הוא תמיד דבר מורכב, ודינמיקה שבה יש שני משתתפים, ולא רק אחד אחראי על מה שקורה בו. חשוב שתוכלי להתבונן בטיפול על התהליך הזוגי שעברתם, מה הבאתם יחד לטיפול ומה הדינמיקה שנוצרה. אז תוכלי להבין גם את התפקיד שאת שיחקת בתוך הדינמיקה הזו, אך לא על מנת להאשים את עצמך, אלא על מנת להכיר את עצמך טוב יותר, את צרכייך, את חרדותייך, את קשייך ואת מעלותייך. יש מפשט שאומר 'מכל מוריי השכלתי', אני חושב שזה נכון גם לגבי קשרים. מכל קשר לומדים משהו, לא תמיד אפשר לבטא זאת במילים, אבל הגוף והנפש לומדים וחשוב לתת להם זמן לעבד את מה שלמדו.
טיפול אכן לא יכול 'לתקן' מצב קיים, אבל הוא יכול לעזור לנו לנווט את חיינו בצורה שאנו שלמים איתה יותר. את שואלת מהיכן לשאוב כוחות, וכאן חשוב שתשמרי על תקווה. חשוב לפנות למקורות התמיכה שיש לך מעבר לטיפוח, משפחה, חברים, מכרים שיכולים להיות איתך ולעודד איתך. לפעמים לא דרושים הרבה אנשים, אלא רק אדם או שניים שיהיו איתנו קצת ברגעים הקשים, כדי שנמצא את הכוח והתקווה להמשיך להתנהל ביומיום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)