אובססיביות בחשיבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיביות בחשיבה
    אלי
    29/08/2010

שלום רב!
    אני בחור בן 31.
    יש איזה משהו שמטריד אותי כבר הרבה זמן. חשוב להדגיש שזה לא דבר נורא ואיום, וכן אני לא מחפש אבחון מדויק לנפש שלי.
    מה שאני מבקש זה אם תוכלו לנסות לעזור לי להגדיר את הדבר שאפרט להלן:

אם אני עומד לקראת משהו, כמו פרויקט בעבודה, לסייד את הבית, לקנות משהו מיוחד וכדו', אני חושב על זה בימים שלפני כל הזמן. אני מניח שעד כאן זה די טבעי. אבל כשאני אומר לעצמי - די, מספיק לחשוב על זה, יש עוד דברים על סדר היום - זה לא עוזר.
    אני לא מצליח להסיח את דעתי מזה. אני כאילו לכוד באובססיביות על זה.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין את זה, אולי אפילו לקרוא לזה בשם..

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיביות בחשיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וואי אחי אל תתרגש

דניאל
    31/08/2010

כל מה שאתה מתאר זה חרדת ביצוע, קרי אתה חושב שלא תעמוד במשימה במלואה.
    כל המחשבות הללו מתאפיינות גם כחלק מפרפקציוניזם וגם כחלק קטן מחוסר בטחון מלא למשימה.
    לדעתי אין לך ממה לחשוש פשוט תנסה קצת להתאוורר: הליכה בחוץ או בילויי משחרר, כי המתח לפני ישבש לך את התחושה הפנימית באופן מתמשך וזה חבל, המלצתי החשובה ביותר לחיזוק עצמי זה לומר(בזמן החשיבה) "קטן עליי" תגיד את זה כל פעם שתגיע להתמודד עם המצב ותראה שזה עוזר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות מציקות

יפעת קלוש יגל
    31/08/2010

שלום אלי

אכן מתחת למחשבות הטורדניות מסתתרת חרדה. קרוב לודאי שאתה אדם בעל סטנדרטים גבוהים שרוצה להצליח במעשיו. אפשר גם שתגובות של אחרים חשבות לך, ואתה חושש מביקורת.
    בבסיס עומדת אמונה שאתה חייב להצליח, אחרת משהו לא טוב יקרה....
    אם התופעה לא משש מציקה לך קבל את עצותיו של דניאל. קרוביך וחבריך יקבלו אותך גם אם לא תהיהי מושלם. אבל אם זה לא עובר ומאוד מציק לך כדאי שתפנה לעזרה, כי הציפיות העצמיות והחששות יכולים להיות עול מעיק ומפריע

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו