תאוריה בקשר לסכיזופרניה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תאוריה בקשר לסכיזופרניה
    אבי
    01/09/2010

שלום, אני בתור אחד שמתעסק הרבה עם הלא מודע אני גם מגמגם וגם חולה במחלת נפש,עלתה בפניי התאוריה הזאת שאולי סכיזופרניה זה התפרצות של הלא מודע- השתלטות של הלא מודע במודע.
    אני אומר את זה מהסיבה שאני חושב שבתת מודע נמצאים כל השדים שבתוכנו כל המחשבות והרגשות על אלוהים והדת כל המיניות שלנו,בקיצור אני הרגשתי בזמן ההתקף הפסיכוטי שלקחו אותי, והפכו אותי למין יצור כזה שמונע מכל היצרים האפלים כאלה שהייתי מעדיף לכבס בבית...כאילו הלא מודע פתאום התחיל לקבל צבע,חיים והמודע ירד והכול באופן הדרגתי.
    אני יודע שזה תאוריה מפוצצת אבל אם תחשבו על זה קצת, יש בזה קצת מן האמת,איך אתם מסבירים שכל חולה נפש חושב פתאום שהוא המשיח ? , אני אומר שכל התחושות שלנו הרגשות שלנו שהיינו מעדיפים להחביא, או שלא ופשוט זה נמצא שם- מקבלים לפתע חיים ויכולת אמיתית לעשות עם זה משהו כאילו הקמנו לתחייה את פרקנשטיין.לא יודע...מה אתם חושבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאוריה בקשר לסכיזופרניה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיאוריה

רוני פרישוף
    01/09/2010

שלום אנונימי,

התיאוריה שלך פשוט מקסימה.

יש בה הרבה הגיון, וגם הרבה יופי.

אם אפשר לחשוב על החלום כצוהר אל הלא-מודע, הרי שאתה אומר שאצל סכיזופרנים ישנה חשיבה דמויית חלום גם בעירות.

עוד דבר שעולה מתוך התיאוריה שלך, הוא שאין הבדל מהותי בין "בריא" ל"חולה". ההבדל הוא לא בקיומם של תכנים שונים בנפש האדם (תכנים של גדלות, רדיפה וכיוב'), אלא ביעילות מחסום ההדחקה, שמפריד בין המודע ללא מודע.

יפה לך, תמשיך לפתח את התיאוריה שלך ולשתף בה אחרים. נסה לשמור על איזון נכון עם התפקוד היומיומי וההשתלבות בקהילה.

שנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אבי
    02/09/2010

תודה! , זה תמיד כיף לקבל פידבק טוב.
    וכן אני חשבתי על חלק מהדברים שאמרת, אם בלילה התת מודע מספק לנו חלומות-דמיונות, אז כנראה שלתת מודע יש את הכוח הזה ולכן ההזיות וכו'.. מצד שני ככל שהתת מודע גובר על המודע ומשאיר אותנו ריקים מתוכן ומלאי דמיונות ובעולם משלנו אז כך המודע יורד וכך גם הסימנים השליליים(לפי התיאוריה..חח)
    וכן תמיד חשבתי, זה בעצם מה שהניע אותי לכל דרך ההחלמה, ש...אני לא שונה מאף אחד באמת אף פעם לא חשבתי אחרת ולכן אני מסכים איתך שאמרת שבעצם אין שוני מבין חולים לבריאים, זה רק מחלה שכמו כל המחלות אפשר פשוט לנצח, הרעיון הוא שזה לא משהו תמידי וקבוע אלא משתנה(חחח... אני חם היום..כנראה שזה מקריאה שלי מספרים אבל זה הרעיון של פוירשטיין לגבי הטיפול קוגניטיבי-דינאמי...אולי זה אומר משהו על ה"תיאוריה" שלי...חח)
    אני חייב להגיד שאני תמיד אהבתי לכתוב ולפתח רעיונות ולהיות מקורי לכן התיאוריה הזאת.מקווה שזה עניין מישהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו