פחד מביטחון עצמי, יש דבר כזה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מביטחון עצמי, יש דבר כזה?
    רונה
    02/09/2010

היי שמי רונה אני בת 19, אני בנאדם שלוקח לו זמן להיפתח להתרגל למצבים ושינויים
    לפעמים אני שמה אנשים מעליי, יש לי מין חוסר ביטחון שהוא לא מוסבר אני נותנת לאנשים משמעות יותר גדולה ממה שבאמת, וזה לא בגללם - אלא בגלל החוסר ביטחון שלי.
    אני מאוד אוהבת את עצמי ולא הייתי רוצה להשתנות כלל אבל משום מה כשאני פוגשת אנשים חדשים לפעמים אני עושה מהם הרבה יותר ממה שהם.
    היום חשבתי על עצמי, ואמרתי לעצמי בלב אני חמודה אני יפה אני מצחיקה באמת שאני אוהבת את עצמי - קשה לי מאוד להוציא את זה החוצה.. עלתה לי מחשבה שאולי יש לי פחד להיות בולטת, שיראו מי אני, שיראו שאני טובה, שידעו שאני זמרת, שידעו שאני מנגנת.. אלה דברים שאנשים לא יודעים עליי. ולפעמים כשאני מסתכלת על אחרים בלב אני יכולה לומר שאני יותר טובה מהם - אבל הם מצליחים לצאת החוצה ואני לא. אולי זה פחד מלהיות במרכז עניינים, ביסודי הייתי ילדה מקובלת ובסביבות גיל 14 הייתי בדיכאון שגרם לי להתחבא ולהתנתק כמה שנים, הייתי חותכת את עצמי ברגליים, כבר 3 שנים שלא חתכתי אבל כל פעם להסתכל על זה אני מרגישה כאילו זה תוקע אותי מאחור קצת- לצאת שוב החוצה זה נורא קשה זה מרגיש לי מועקה כי אני כל כך רוצה שיראו מי אני! זה נורא מעיק עליי כי עובדת על זה הרבה.. במצבים שאני יושבת סביב חבורת אנשים אני הרבה פעמים שותקת, ורק כשיש לי משהו חכם להגיד אני פותחת את הפה, אני טיפה משותקת וזה גורם לי גם פיזית להרגיש לא בנוח.הרבה פעמים תוך כדי אני מדברת עם עצמי ומרגיעה את עצמי אבל זה קשה.. אני צריכה עצה... עזרה..מה אני יכולה לנסות לעשות כדי להשתחרר קצת ולזרום עם עצמי, כי באמת אני חושבת שאין לי במה להתבייש..אני צריכה עזרה פרקטית

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף שאני נמצאת בטיפול קרוב

רונה
    02/09/2010

לחמש שנים.. הדברים קרו לאט ובזהירות ותוצאות מדהימות, אך הקטע של הביטחון העצמי נשאר תקוע המון זמן, דיברתי איתה על זה...היא אומרת שיש עוד עבודה ויבוא עם הזמן..
    עדיין אני מבקשת דעה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלבות חברתית

רוני פרישוף
    03/09/2010

שלום רונה,

נשמע שבאמת עשית דרך משמעותית ויקרה. ממצב של דיכאון וחיתוך עצמי הגעת למצב בו את שלמה ואף אוהבת את עצמך, כבר לא פוצעת את עצמך, ומרגישה ערך עצמי - זה נהדר!

את כעת כמו ניצן, עדיין עדין ומכונס בתוך עצמו, אך כבר יודע שהוא פרח, ובבוא הזמן יפרח במלוא הדרו. אתן עושות עבודה טובה בטיפול, ואני מסכימה עם המטפלת שלך שאת בדרך הנכונה.

יכול להיות שבאמת יש לך פחד מלתפוס מקום, להתבלט, אולי את חוששת מחוסר פירגון, קינאה, תחרות או כדומה. אלו דברים עמוקים שלא אוכל להשיב עליהם כאן, מחוסר היכרות איתך. המשיכי לעבוד על זה בטיפול.

לגבי עצות פרקטיות, נסי לבקש מהמטפלת שלך יותר הכוונה התנהגותית, סביב חשיפה הדרגתית במצבים חברתיים. אולי במקביל לטיפול הדינמי תוכלי להצטרף לקבוצה העוסקת בחרדה חברתית, או לקבל טיפול קוגנטיבי-התנהגותי שהוא מובנה, ממוקד ומגדיר יעדים בהשתלבות.

אני ממליצה לך תמיד לשמור על חיוך כשאת בחברה. אנשים נוטים לפרש ביישנות וסגירות כסוג של ריחוק או התנשאות. חיוך חם מגשר על הטעות הזו ומביא יחס חם ומקבל.

לפני כל מפכש חברתי נסי להגדיר לעצמך מטרה קטנה, שאם תצליחי לממש אותה תרשי לעצמך להיות מרוצה מעצמך. למשל, להעלות נושא בשיחה, להתבדח, להציג את עצמך בפני מישהו לא מוכר, להתעניין בשלומם של שלושה אנשים, לספר על עצמך משהו אישי (כל פעם משו אחד, לא הכל בבת אחת...).

למרות שנדמה לך שכולם מלבדך מלאי בטחון, אני מבטיחה לך שרוב האנשים מתמודדים עם רמה מסויימת של מתח חברתי, וקושי למצוא את מקומם. כולם שמים מסכות ומנסים לשחק את המשחק כמיטב יכולתם. לכולם די קשה. נסי לפעמים במקום להיות עסוקה בעצמך, דווקא לתת יחס חם לאחרים כדי שהם ירגישו יותר בנוח. נסי להחמיא, להתעניין, להזמין לשיחה. תתפלאי כמה אחרים ישמחו להושטת היד שלך.

נסי ליצור לעצמך קבוצה קטנה של חברות טובות, איתן תרגישי בטוחה וטבעית. אני יודעת שלשם כך צריך לפעמים להתגבר על פגיעות וקשיים, אך ההשקעה משתלמת.

מקווה שעזרתי מעט,

נסי להביט קדימה בעיניים חיוביות, ושתהייה שנה מצויינת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו