התקפים מוזרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפים מוזרים
    רונה
    13/09/2010

שלום רב,
    אני בת 25. מזה כמספר שנים, לאחר כשלוש-ארבע שעות בהם איני אוכלת (אך כן שותה), פתאום אני חשה הרבה תופעות מוזרות כמו עליית דופק, רעד ביידים, חולשה מאוד גדולה בקרסוליים וברגליים, לעיתים גם סחרחורת קלה .
    אני לא מרגישה שאני עומדת למות או לא יכולה לנשום כפי ששמעתי בהתקפי חרדה, האכילה לא מסיימת את ההתקף, והוא עובר לאחר כרבע שעה.
    לעיתים אני אמצא את עצמי בחשש - אם אני מרגישה שאני מתחילה להיות רעבה או משהו מזה שזה יקרה לי - וזה בדרך כלל אכן קורה.
    אני נמצאת במצב מתמיד למדי של סטרס , בעיקר מכיוון לימודי ומשפחתי. הרופאת משפחה אמרה לי שאלו התקפי חרדה.
    רציתי לשאול האם זה אכן התקף חרדה הסימפטומים שאני מתארת - או שאולי ייתכן ויש מצב רפואי אחר הגורם לתופעות אלו.
    (אני יכולה להוסיף שפעם התייבשתי מחוסר שתיה בים והתעלפתי, ואני לעיתים נוטה לקשר את הפחד מפני ההתקף לאירוע ההוא)
    וחוץ מזה - מה ניתן לעשות? תודה רבה, רונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפים מוזרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה?

רוני פרישוף
    15/09/2010

שלום רונה,

אנחנו כמובן איננו יכולים לאבחן מצב נפשי דרך האינטרנט. גם רופאת המשפחה יכולה לתת כיוון, אך אבחנה מקצועית כדאי לך לקבל אצל פסיכיאטר או פסיכולוג קליני.

התאור שלך בהחלט מתאים לאיפיונים של התקף חרדה. יתכן כי את מפרשת בצורה לא נכונה תחושות גופניות טבעיות, ופירוש מוטעה זה מייצר תגובות של התגוננות הגוף, פחד וחרדה. שרשרת התגובות נוטה להיות מעגלית ולהסלים את עצמה, מעין "פחד מהפחד" ונבואה שמגשימה את עצמה. סיבוך נוסף עלול להיות פיתוח הימנעויות מסיטואציות שעלולות לדעתך לגרום לך להרגיש כך.

הטיפול הנפשי בהתקפי חרדה מקנה יכולת לקרוא נכון יותר תחושות גופניות, להרגיע אותן במקום להעצים אותן, ולהתגבר על הימנעויות. במקרה שלך, נראה כי את צריכה עזרה רחבה יותר להתמודד עם עומס ומצבי לחץ, כדי שתהני יותר מהחיים ולא תחווי סטרס כרוני. לא הייתי ממליצה לך להתפתות לקחת כדורים אנטי-חרדתיים ללא התערבות פסיכולוגית, כי זה יעקוף את הבעייה ולא יפתור אותה.

אינני רופאה ולא אוכל להציע אבחנות מבדלות רפואיות. כדאי לך להמשיך את הברור עד שתנוח דעתך.

תרגישי טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו